w583h583_756740-practice-gratitude
اگر می خواهید زندگی شادی داشته باشید بهتر است آن را تمرین کنید و بخواهید تا بتوانید شاد زندگی کیند.

دکتر علی باجلان روانشناس با اشاره به اینکه چرا اکثر افراد شاد هستند، افزود: همه ما ممکن است با آدم‌هایی مواجه شویم که بی انر‍ژی یا حتی دارای انرژی منفی هستند و در عوض با کسانی رو به رو شده‌ایم که بسیار سرزنده و سر‌حال‌اند و وقتی کنارشان هستیم متوجه زمان نمی‌شویم که چگونگی می‌گذرد ، مردم شادی و موفقیت‌های این افراد را به عوامل بیرونی نسبت می‌دهند که چون زندگی مرفه‌ای دارند باید شاد باشند . این توجیه در علم روانشناسی به خطای بنیادی اسناد تعبیر می‌شود .
وی اظهار داشت: همیشه افراد سعی می‌کنند که در خطای بنیادی اسناد دیگران را توجیه کنند و اعتماد به نفس خود را بالا ببرند که اگر خوشحال و سرحال نیستند، به این دلیل است که شرایط و امکاناتی که دیگر افراد شاد دارند برایشان فراهم نیست. در صورتیکه اینگونه افراد چون نگرش درستی نسبت به خود ، دیگران و دنیا ندارند هر چقدر هم چیزی داشته باشد بازهم امکانات دیگری را طلب می‌‌کنند که با وجود آن‌ها بتوانند شاد باشند.
دکتر باجلان در ادامه تصریح کرد: افرادی اکثراً شاد هستند که دید مثبتی نسبت به خودشان دارند، خود و هدف و نقاط ضعفشان را می‌شناسند ، می‌دانند که به کجا و از چه طریقی می‌خواهند بروند و در واقع به معنایی از زندگی رسیده‌اند که خود را باورمند و هدفمند کرده‌اند. این افراد معمولا باورها و نگرش‌های عاقلانه و منطقی به دنیا و مشکلات دارند.
وی بیان کرد: همیشه ژنتیک باعث شادی نمی‌شود و افراد شاد، شادی را به ارث نبرده‌اند بلکه آن را تمرین کرده و یاد گرفته اند، پس این اکتسابی است.
این روانشناس خاطر نشان کرد: خیلی از ما می‌توانیم اکثرا شاد باشیم و با توجه به نکاتی که روانشناسان روی آن‌ها تاکید می‌کنند، مهارت‌های آن را یاد بگیریم. مثلا به یکدیگر لبخند بزنیم و کتاب‌هایی که طنز گونه هستند را بخوانیم تا تمرینی برای بیشتر شاد بودنمان باشد.
باشگاه خبرنگاران جوان