shutterstock_263613374-66i7jlxk09eisn67f8i67ykuv5gy2u6di3oebof2dp6

چرا بیماران مبتلا به ام اس از داروهای تزریقی برای درمان بیماری شان استقبال نمی کنند؟با توجه به شیوع بی رویه این بیماری در جهان و استفاده مکرر از این مدل داروها آن ها دیگر تمایلی به استفاده از نوع داروها ندارند!

محمود عابدینی دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس با اشاره به اینکه حدود 70 تا 80 درصد بیماران ام اسی در جهان به سمت ام‌اس پیشرونده می‌روند، اظهار کرد: ما باید کاری کنیم که بیماران به این فاز کشیده نشوند زیرا در چنین شرایطی، وضعیت بیمار بسیار وخیم می شود و بیمار دیگر نمی‌تواند امور روزمره خود را انجام دهد و به کمک دیگران نیاز پیدا می کند.

عابدینی افزود: ماهیت بیماری ام اس این است که مرتب پیشرفت می کند در این بیماری یک پروسه التهابی پیش می‌آید که فاز پیشرفته بیماری است و اگر بیمار در این فاز برود اقدامات توانبخشی خیلی موثر است و می‌توان از این طریق وضعیت او را بهبود بخشید. بنابراین توانبخشی از بخش‌هایی است که سعی شده در این کنگره بیشتر روی آن مانور داده شود.

وی با بیان اینکه تعداد مبتلایان به ام اس پیشرونده درحال افزایش است، گفت: شاید تا حدود 15 تا 20 سال پیش بیماران کمتر در این فاز می‌رفتند اما در حال حاضر تعداد این بیماران بیشتر شده است و این مساله باعث مختل شدن کل فعالیت روزانه بیماران و حتی خانواده‌های آنها می شود.

عابدینی اظهار کرد: بنابراین هدف این است که با اقدامات توانبخشی به موقع بتوانیم شرایط بیماران را بهبود بخشیم و در این کنگره نیز بخشی به عنوان اقدامات پرستاری اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: یکی از مباحث کنگره در مورد درمان‌های جدید ام اس و داروهای موجود در بازار است که بیشتر تزریقی هستند و ممکن است به صورت هفتگی، یک روز درمیان یا هفته ای سه بار مصرف شوند.

عابدینی در مورد داروهای تزریقی گفت: معمولاً مصرف این داروها مادام العمر است یعنی بیمار ام اسی باید تا آخر عمر از این دارو استفاده کند بنابراین طبیعی است که بیماران بعد از مدتی از تزریقات مکرر خسته شوند یا دچار عوارض شوند بنابراین ممکن است درمان دارویی را قطع کند.

وی خاطرنشان کرد: از جمله عوارض شایعی که این داروها ایجاد می‌کنند تب و لرز، درد عضله، درد مفاصل، تعریق زیاد و دردهای منتشر و واکنش‌های پوستی در محل تزریق است. همچنین ممکن است بیمار دچار ترس از تزریق شود که در اثر مجموع این عوارض بیمار ممکن است خسته شده و درمان‌های تزریقی را رها کند.تسنیم