68453
چاقی مادر انواع امراض است در مورد بیماری های کلیوی نیز صدق می کند و افراد را مستعد ابتلا به آنان می کند و زمینه را برای ابتلا به آن آماده می سازد؛به مرور زمان با افزایش وزن و چربی اضافه کلیه ها نیز دچار اختلال خواهند شد.

اما ایران هم اکنون جزو کشورهای میانه و متوسط در ابتلا به چاقی محسوب می‌شود. دکتر سیدمجید موسوی موحد منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه افراد باید دارای رژیم غذایی مناسب باشند و به میزان کالری مصرفی روزانه خود توجه کنند، گفت: افراد براساس شرایط و بیماری هایی که دارند، دارای محدودیت‌هایی در خصوص مواد غذایی هستند که باید آن‌ها را رعایت کنند.

وی تصریح کرد: باید تعادلی در میزان مصرف پروتئین و فعالیت فرد وجود داشته باشد. مصرف پروتئین زیاد منجر به افزایش میزان اوره خون می‌شود و کاهش مصرف آن نیز می‌تواند افراد را دچار مشکلات جدی کند.

موسوی با تاکید بر اینکه چاقی یکی از مهم ترین مسائلی است که در جوامع صنعتی و نیمه صنعتی گسترش پیدا کرده است، افزود: چاقی جزو یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در ابتلا به بیماری‌های کلیوی و دیابت است و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم می‌تواند در ابتلای افراد به این بیماری‌ها نقش موثری داشته باشد.

این فوق تخصص کلیه، خاطرنشان کرد: مصرف برخی از مواد غذایی ممکن است منجر به ایجاد آلرژی و نارسایی کلیوی شود. چاقی نیز نتیجه عدم تعادل در مصرف انرژی و کالری به ویژه در افرادی که به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند، است.

موسوی در پایان با تاکید بر اینکه میزان شیوع چاقی در کشورهای مختلف متفاوت است، یادآور شد: بحرین، کویت و قطر جزو چاق‌ترین جوامع هستند، اما درصد شیوع چاقی در کشور ژاپن از سایر کشورها بسیار کمتر است. نرخ ابتلا به چاقی در ایران نیز در رده کشورهای میانه و متوسط است.
شفاف