560a5f9a48fbb

برخی افراد برای کاهش وزنشان سراغ مصرف عرقی جات با این نام می روند و به منظور کاهش وزن خود به مصرف آنان روی می آورند آیا تاثیر خاصی روی بدن افراد می توانند بگذارند یا خیر؟و چه مضراتی برای مصرف کنندگان دارند؟

 یک متخصص فارماکوگنوزی گفت: «عرقیات گیاهی اسانس‌دار تاثیری در کاهش اشتها ندارند.»

دکتر محمدحسین صالحی‌سورمقی گفت: «انواع عرقیات گیاهی، ترکیبی از آب و مقداری اسانس هستند که اسانس موجود در این گیاهان به عنوان محرکی است که باعث افزایش اشتها می‌شود.»

وی در ادامه افزود:‌ «با این حال تمام گیاهانی که دارای الیاف گیاهی هستند به‌خصوص انواع و اقسام سبزیجات برگ سبز و پهن نقش موثری در کاهش اشتها دارند. با مصرف سبزیجات، الیاف موجود در آنها در معده و روده مقدار زیادی آب جذب می‌کند و در پی آن اشتهای فرد کاهش می‌یابد. از طرف دیگر، مصرف این گیاهان باعث سهولت دفع می‌شود و به‌طور کلی هر چیزی که باعث جلوگیری از بروز یبوست و سهولت دفع شود، به کنترل وزن کمک می‌کند چراکه یبوست خود می‌تواند عاملی برای چاقی باشد.»

صالحی سورمقی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نهایت خاطرنشان کرد:‌ «سبزیجات در مقایسه با میوه‌ها منشا خوب الیاف گیاهی به شمار می‌روند چراکه میوه‌ها الیاف کمتری نسبت به سبزیجات دارند. گیاهانی مثل دانه ذرت، دارای الیاف بسیاری است و در حال حاضر پودر الیاف برخی از گیاهان در داروخانه‌ها موجود است که در صورتی که با مقدار قابل توجهی آب مصرف شود، به دلیل اینکه حجم بسیاری را در معده پر می‌کند، اشتهای فرد را کاهش می‌دهند.»