images.jpg2356
اکثر سالمندان در دوران پیری دچار مشکلاتی مانند اختلال در حافظه و آلزایمر می شوند همینطور نیز دچار اختلالات خواب و بی خوابی نیز خواهند شد مهمترین علت این عارضه در آنان چیست و چگونه می توان این مشکل را درمان کرد؟

محرومیت از خواب در میان سالمندان، ممکن است یک یا چند عامل داشته باشد، اما بعضی از این عوامل نقش مهم‌تری دارند. یکی از عامل‌های اصلی،‌ عامل زیستی است، که با ریتم شبانه‌روزی انسان‌ها مرتبط می‌شود.

در واقع همین ریتم شبانه‌روزی است که تعیین می‌کند چه زمانی بخوابیم یا و چه زمانی بیدار شویم.

با افزایش سن انسان‌ها، الگوهای خواب‌شان نیز تغییر می‌کند، و به همین خاطر است که سالمندان شب‌ها زودتر می‌خوابند، و صبح‌ها معمولا زودتر از دیگران بیدار می‌شوند. به نظر متخصصان اگر این تغییر در الگوی خواب به مشکل تبدیل شود و نوعی اختلال در ریتم خواب شبانه‌روزی ایجاد کند، به‌عنوان اختلاب خواب فاز پیشرفته (ASP) شناخته می‌شود.

البته بعضی افراد با این مشکل مواجه نمی‌شوند و همچنان ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه دارند، اما ساعت درونی بعضی‌ها دچار اختلال می‌شود و در نتیجه این افراد با خوابیدن یا بیدار شدن مشکل پیدا می‌کنند. این مشکل به‌خصوص می‌تواند در میان سالمندان حادتر شود و دور باطلی را ایجاد کند، یعنی هرچقدر اختلال خواب بیشتر شود، تنظیم دوباره الگوهای خواب سخت‌تر خواهد شد.
اما عامل عاطفی نیز در اختلال خواب سالمندان موثر است. اضطراب و افسردگی ناشی از تنها ماندن در خانه، بازنشستگی، از دست دادن عزیزان و دوستان نزدیک، و چالش‌های مالی یا مواجه شدن با بیماری‌ها، می‌تواند باعث اختلال خواب شود. حتی خود نگرانی نسبت به خواب مطلوب، باعث بدتر شدن کیفیت خواب آنان می‌شود.
سلامت نیوز: دلیل بی‌خوابی سالمندان چیست؟