1455972_10151849467173977_466335158_n

کلسیم نه تنها یکی‌ از مواد معدنی مهم تشکیل دهنده استخوان‌ها و دندان هاست بلکه در کارکرد اعصاب و ماهیچه ها، انعقاد خون و واکنش‌های آنزیمی شرکت دارد. معمولا گیاه خوارن اگر رژیم غذایی متنوع داشته باشند و منابع کلسیم را در رژیم غذایی‌شان در نظر بگیرند می‌‌توانند نیاز کلسیم روزانه را برطرف کنند. شیر سویا و یا سایر محصولات سویا که با کلسیم غنی شده، بادام(و سایرمغز ها)، کلم پیچ(و سایرسبزیهای سبز برگی)، بامیه، بروکلی، ارده, آب‌های سخت، تره فرنگی‌، نخود(عدس، لوبیا،و سایر حبوبات)، مویز، انجیر خشک، شاهی‌ آبی‌، پرتقال، کاهو چینی‌، کلم بروکسل، ملّاس، و غلات کامل همه از منابع خوب کلسیم هستند. اگزالیک اسید یا اگزالات ماده‌ای است که در بعضی‌ گیاهان همچون اسفناج، ریواس، برگ چغندر یافت می‌‌شود و با کلسیم موجود در این گیاهان پیوند شده و مانع جذب آن می‌‌شود. فیبر، آن هم فقط فیبر موجود در غلات کامل به نظر می‌‌رسد که تاثیر ناچیزی بر جذب کلسیم داشته باشد. دریافت نمک از دست رفتن کلسیم را تشدید می‌‌کند. به ازای هر گرم نمک مصرفی، ۵-۱۰ میلی‌ گرم کلسیم دفع می‌‌شود و کاهش دریافت سدیم باعث کاهش دفع کلسیم می‌‌شود. در مورد دریافت پروتئین بررسیها تاثیرات ضّد و نقیضی نشان می‌‌دهند. در حال حاضر دریافت کافی‌ پروتئین و کلسیم در گیاه خوارن محض توصیه می‌‌شود.