79baec55-a079-4677-811e-b8669f209e4d_diabetes_77969485300px

از لحاظ طب سنتی عوامل بروز دیابت کدامند و با روش های این نوع طب چگونه می توان دیابت را کنترل و پیشگیری کرد این طب چه کارهایی را در این جهت توصیه می کند راهنمایی های متخصص طب سنتی در این مورد را بخوانید

یک متخصص طب سنتی دلیل بروز دیابت از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
محمود خدادوست درباره دیابت اظهار داشت: یکی از آثار ظاهری و ابتدایی دیابت گرسنگی و تشنگی است خود این عامل باعث می شود که رطوبت بدن از بین رود و از چاقی مفرط جلوگیری کند.
به گفته وی البته چاقی با بروز دیابت نیز رابطه دارد به طوری که خود چاقی باعث می شود, حساسیت بافت های بدن به گیرنده های انسولینی کمتر شود خود این باعث بروز دیابت می شود.
این متخصص طب سنتی افزود: طبیعتا اگر ما بتوانیم از چاقی جلوگیری کنیم به این واسطه و باعث کاهش وزن شدیم و از طرفی گیرنده های انسولین را حساس تر می کند به انسولین و خود این به کنترل دیابت کمک می کند.
خدادوست اضافه کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2011 شیوع دیابت را در افراد بالغ در ایران 10.3 میلیون گزارش کرده است که عدد قابل توجهی است.
وی بیان داشت: در منابع طب سنتی زیابیتوس نام برده شده است که همان بیماری دیابت است که در منابع طب سنتی پرنوشی, پرادراری و عطش زیاد جزء علائم شاخص دیابت است.
این متخصص طب سنتی گفت: در طب رایج هم همین علائم پرخوری, پرنوشی و پرادراری به عنوان سه علامت شاخص در دیابت نام می برند.
خدادوست عنوان کرد: علتی را که از نظر حکمای طب سنتی را عامل این پرخوری و پرنوشی می دانند, سوء مزاج گرم کلیه است که کلیه برای جبران این حرارت سعی می کند از کبد طلب آب بیشتری کند و کبد هم بالطبع برای جبران از معده ای بیشتری می طلبد به همین دلیل فرد زیاد آب می خواهد و باعث می شود که عطش دائم بر فرد مستولی شود و دائما فرد آب می نوشد و از آب سیر نمی شود و این آب هم به صورت پرادراری دفع می شود.
وی اضافه کرد: در طب رایج کسی دیابت دارد که قند خون ناشتا بیشتر یا مساوی 126 باشد و دو ساعت بعد از غذا هم بیشتر از 200 باشد و یا اینکه هموگلوبین A1C یک روند تنظیم قند خون در حداقل سه ماهه را نشان می دهد بالای 6.5 درصد اگر باشد و همراه با علائم پرخوری و پرنوشی و پرادراری را اگر فردی جمع این علامت ها را داشته باشد, می گویند که دیابت دارد.