Obat-Sinusitis-Paling-Ampuh

می خواهیم به انواع راه و رو شهای درمانی سینوزیت در این مطلب اشاره کنیم این عارضه ببا وجود همه گیری و شایع بودن قابل درمان و قابل کنترل است می خواهیم در این زمینه از متخصصین گوش و حلق و بینی کمک بگیریم.

نگاهی به کیسه داروهایش می‌اندازد. نمی‌داند چه زمانی از آن رهایی خواهد یافت. هر بار که به پزشک مراجعه می‌کند و از سینوزیت و ترشحات پشت حلق می‌گوید، تعدادی قرص و قطره رنگارنگ بر تعداد این داروها اضافه می‌شود. آیا واقعاً روزی از سینوزیت آلرژیتیک و داروهای رنگارنگ نجات خواهد یافت.

 دکتر سید علیرضا مصباحی می‌گوید: هرگونه تورم و التهابی که در ناحیه بینی و سینوس اتفاق می‌افتد به اسم سینوزیت شناخته می‌شود. بنابراین بر خلاف تصور عامه مردم جامعه ما سینوزیت را به معنای عفونت و چرک در ناحیه سینوس می‌شناسند اما همیشه این التهابات سینوسی عفونی و چرکی نیستند.

این جراح و متخصص بیماری‌های گوش، حلق و بینی در ادامه با تأکید بر اینکه یکی از شایع‌ترین علل سینوزیت آلرژی است، می‌افزاید: افزایش تعداد ماشین‌ها و همچنین گرد و غبار زیاد باعث افزایش مبتلایان به آلرژی در جامعه ما شده است. البته این موضوع به منطقه خاصی مربوط نیست و موضوعی فراگیر است که در بیشتر کشورهای جهان دیده می‌شود.

به گفته دکتر مصباحی، آلرژی معمولاً به دو شکل آلرژی فصلی و آلرژی دائمی نمایان می‌شود. اما متأسفانه شواهد نشان می‌دهد روز به روز بر تعداد مبتلایان به آلرژی دائمی در حال افزایش است.

وی با اشاره به التهاب ناحیه بینی و سینوس به عنوان شایع‌ترین نشانه آلرژی در افراد تصریح می‌کند: التهاب در ناحیه بینی و سینوس معمولاً به صورت عطسه، ‌خارش در ناحیه بینی، احساس پری در ناحیه صورت و سینوس، ترشحات پشت حلق و ترشحات جلوی بینی نمایان می‌شود. در گروه سنی اطفال این نشانه‌ها به صورت خر خر شبانه نیز به چشم می‌خورد. در حقیقت آلرژی باعث التهاب لوزه سوم در کودکان شده، فضای پشت بینی را بسته و به خرخر شبانه منجر می‌شود. تجربه ثابت کرده اغلب این بیماران به عمل لوزه سوم نیاز ندارند و اگر آلرژی آنها درمان شود مشکل خرخر هم از بین خواهد رفت.

این متخصص با تأکید بر اینکه در پزشکی هیچ چیزی به اندازه تشخیص مهم نیست، عنوان می‌کند: امروزه با تعداد زیادی از بیمارانی که از ترشحات پشت حلق شکایت می‌کنند روبه‌رو می‌شویم. این بیماران ادعا می‌کنند که حتی مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک هم نتوانسته به بهبود آنها کمک کند. حقیقت این است که در جامعه ما آلرژی بسیار زیاد است و به جرأت می‌توان گفت شایع‌ترین علت ترشحات پشت حلق آلرژی است نه سینوزیت چرکی. در واقع ترشحات پشت حلق در اغلب موارد به علت آلرژی و التهاب ناحیه بینی و سینوس اتفاق می‌افتد و درمان آنتی بیوتیکی کمکی به بهبود فرد مبتلا نخواهد کرد. بنابراین می‌توان گفت با تشخیص درست، بیمار با یک دارو بهبود می‌یابد و نیاز به مصرف یک کیسه دارو نیست. ترشحات رنگی یکی از نشانه‌های سینوزیت‌های چرکی است اما این بدان معنا نیست که هرکسی ترشحات پشت حلق دارد به سینوزیت چرکی مبتلا است.


بیشتر بخوانید: درمان سینوزیت به روش طب سنتی


یادمان باشد هر ترشح رنگی که از بینی خارج می‌شود دلیل وجود چرک و عفونت نیست در بسیاری از مواقع، این ترشحات به مدت چند ساعت داخل بینی می‌ماند و همین امر باعث می‌شود میکروب‌هایی که به طور طبیعی در ناحیه بینی وجود دارند روی این ترشحات رشد کرده، باعث تغییر رنگ آنها شود. از سوی دیگر بسیاری گمان می‌کنند سردرد یکی از علائم اصلی سینوزیت مزمن است درحالیکه هیچ بیماری عفونی سینوسی مزمن نداریم که باعث سردرد شود. دکتر مصباحی با بیان این مطالب می‌گوید: در حال حاضر ما در فصل آلرژی قرار داریم. البته تغییر فصل نیز یکی دیگر از دلایل شدیدتر شدن آلرژی‌ها خواهد بود. بنابراین باید علت آلرژی ریشه‌یابی شود تا فرد مبتلا کمتر آسیب ببیند. همیشه فرد مبتلا بهترین پزشک خود خواهد بود او با دقت در رفتار و مواد خوراکی مصرفی می‌تواند تشخیص دهد به چه موادی آلرژی دارد و با دوری از آنها به کنترل علائم آلرژی خود کمک کند. البته درست است که برخی مواد آلرژی زا شناخته شده‌اند اما گاهی هم دیده می‌شود که بیماری به یک ماده ساده آلرژی دارد که با حذف آن می‌تواند از عوارض آلرژی در امان باشد. برای مثال کودکی به ماده شست‌و‌شوی روبالشتی و ملافه‌اش آلرژی داشت که با هشیاری مادرش و تعویض این پودر بسیاری از مشکلات وی حل شد.

این متخصص گوش، حلق و بینی نگهداری حیواناتی مانند سگ و گربه در خانه را یکی از شایع‌ترین علل بروز آلرژی در گروه سنی اطفال دانسته، تصریح می‌کند: در نخستین اقدام، حذف این علل می‌تواند کمک قابل توجهی به کنترل آلرژی داشته باشد.

در گام بعدی استفاده از دستگاه بخور برای فرد مبتلا به آلرژی در هر گروه سنی بسیار عالی است توصیه ما در این روش این است که از دستگاه بخور در کنار تخت فرد استفاده شود به گونه‌ای که بخار آب تا صبح از کنار بینی و سینوس او عبور کند. بخور سرد و گرم هم هیچگونه تفاوتی ندارد آنچه مهم است مرطوب شدن هوا است. اکالیپتوس و بابونه و گیاهانی از این دست هم نقش چندانی ندارد. تنها رطوبت است که می‌تواند تنفس را برای بیمار آسان‌تر کند. این متخصص در خصوص اهمیت شست‌و‌شوی مخاط بینی و سینوس اظهار می‌کند: به طور قطع شست‌و‌شوی مخاط بینی و سینوس در بهبود علائم به بیمار کمک می‌کند. از این‌رو همان‌طور که روزی دو یا سه مرتبه دندان‌ها را مسواک می‌زنید می‌توانید بینی خود را بشویید تا گرد و غبار و آلودگی هوا داخل بینی و سینوس باقی نماند. اما باید بدانیم که آب طبیعی و لوله کشی مخاط بینی را تخریب می‌کند. باید حتماً مقدار مشخصی نمک داخل آب باشد. از آنجایی که تهیه محلول با غلظت مشخص ممکن است بدرستی صورت نگیرد بنابراین بهترین مایع شست‌و‌شو، محلول‌های استریل کلروسدیم است که در داروخانه‌ها وجود دارد و فرد می‌تواند با آسودگی خاطر از آن استفاده کند.

دکتر مصباحی معتقد است، امروزه علم به اندازه‌ای پیشرفت کرده است که اگر کودک یا بزرگسالی از بیماری سینوس رنج ببرد و درمان نشود تنها به این علت است که یا خودش به پزشک مراجعه نکرده یا اینکه پزشک معالج وی پزشکی حاذق نبوده است.

حقیقت این است که آلرژی همانند بیماری‌های دیابت یا فشار خون درمان نمی‌شود اما با انتخاب پزشک مناسب و استفاده درست از داروها می‌توان این بیماری را کنترل کرد و نتیجه خوبی گرفت. این متخصص در ادامه با تأکید بر پرهیز از مصرف خودسرانه داروهای آلرژی می‌گوید: خوشبختانه برای درمان آلرژی در بیشتر موارد نیازی به استفاده از داروهای کورتون نیست. همچنین استفاده از قطره‌های بینی نیز توصیه نمی‌شود زیرا اغلب قطره‌های بینی اگر بیش از 5 تا 6 روز استفاده شوند باعث تخریب و اعتیاد مخاط بینی خواهند شد به طوری که اگر بیمار از آن قطره استفاده نکند نمی‌تواند نفس بکشد و باید به تدریج دوز قطره را بالا ببرد.

در عین حال باید بدانیم که در درمان آلرژی، هر دارو برای یک بیمار و با تجربه پزشک تجویز می‌شود بنابراین از مصرف خودسرانه دارو بشدت پرهیز شود.
وی درخاتمه توصیه می‌کند: افرادی که به آلرژی مبتلا هستند حتماً باید آن‌را جدی گرفته برای درمان بیماری خود اقدام کنند زیرا یکی از دلایل ایجاد پولیپ، آلرژی است. آلرژی براحتی قابل کنترل است اما هنگامی که پولیپ ایجاد شود درمان به این سادگی‌ها نیست.روزنامه ایران