مشاوره زیبایی
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر کمالی
دکتر کمالی
پوست مو و زیبایی
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک

150410-a2-milk-mn-2250_db351e76bc65e83e42c172cabf5985f2.nbcnews-fp-360-360

شیرA1 و A2 چه تفاوت هایی با هم دارند و مصرف کدامیک برای ما بهتر است چه ارزش تغذیه ای دارند و توصیه پزشکان در این زمینه چیست کدامیک را بنوشیم به نفع ماست می خواهیم به خواص و ویژگی های آن ها اشاره کنیم

خواص شیردر حال حاضر، شیر A2 که به عنوان یک انتخاب سالم تر از شیر معمول به بازار عرضه شده است. ادعا شده که خواص سلامتی متعدد و دارای هضم راحت تر برای افرادی دچار عدم تحمل لاکتوز می باشد.

با این حال، همه دانشمندان اعتقاد ندارند که شیر A2 برای سلامتی بهتر است. در این مقاله در مورد شیر A1 و A2 شرح داده می شود. تعداد کمی از مطالعات نشان می دهد که A1 بتا کازئین ممکن است عوارض جانبی در افراد خاص داشته باشد
منظور از A1 و A2 چیست؟

کازئین شیر بزرگترین گروه از پروتئین های موجود در شیر است و تا حدود 80 درصد از کل پروتئین را تشکیل می دهد.

انواع مختلفی از کازئین در شیر وجود دارد و بتا کازئین اغلب دوم است. بتا کازئین حداقل 13 شکل مختلف وجود دارد.

بتا کازئین A1 : شیر از نژادهای گاوی که منشاء آنها از شمال اروپا است و به طور کلی در بتا کازئین A1 بالا است.

شیر A1 از نژاد مانند هولشتاین، Friesian، Ayrshire و نژاد شمال انگلیس می باشد.

بتا کازئین A2 : شیری که در بتا کازئین A2 بالا است و عمدتاً سرچشمه نژاد آنها در کانال ایسلند و جنوب فرانسه می باشد. این شامل نژادهای Guernsey, Jersey, Charolais Limousin است.

شیر معمولی شامل هر دو بتا کازئین A1 و A2 است اما شیر A2 تنها حاوی بتا- کازئین A2 است.

برخی مطالعات نشان می دهد که A1 بتا کازئین ممکن است مضر باشد و این که بتا کازئین A2انتخاب مطمئن تری است. به این دلیل A1 و A2 مورد بحث است.

شیر A2 تولیدی که به بازار عرضه شده و بتا کازئین A1ندارد.

در انتها: شیر A1 و A2 حاوی انواع مختلف پروتئین به نام بتا کازئین است. برخی مطالعات نشان می دهد که شیر A2 ممکن است سالم از این دو باشد.

بتا کازومورفین 7 (BCM-7 )

اعتقاد بر این است که BCM-7 در شیر معمول دلیل سلامت کمتر از شیر A2 است.

BCM-7 یک پپتید مواد مخدر است که در طول هضم بتا کازئین A1آزاد می شود.

گروه تحقیقاتی چندی پیشنهاد کرده اند که BCM-7 ممکن است مضر باشد.

مطالعات نشان داد در خون افراد بزرگسال و سالم پس از نوشیدن شیر گاو BCM-7 در انها یافت نشده است اما تعداد کمی از مطالعات نشان می دهد که BCM-7 ممکن است در نوزادان وجود داشته باشد.

BCM-7 به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است اما ارتباط داشتن آن با سلامت هنوز نامشخص باقی مانده است.

در زیر یک بررسی با شواهد علمی ارتباط شیر A1 و BCM-7 با دیابت نوع 1، بیماری های قلبی، مرگ نوزادان، اوتیسم و مشکلات گوار

خطر دیابت نوع 1

دیابت نوع 1 معمولاً در کودکان تشخیص داده شده و با فقدان انسولین در بدن مشخص می شود.

مطالعات متعددی نشان می دهد که نوشیدن شیر A1در دوران کودکی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 1 را افزایش دهد.

با این حال، این مطالعات مورد مشاهده در طبیعت هستند.

آنها نمی تواند ثابت کند که بتا کازئین A1 باعث دیابت نوع 1 است تنها کسانی که بیشتر از آن استفاده کردند در معرض خطر بالاتری از ابتلا به این بیماری بودند.

مطالعات حیوانی دارای نتایج متناقضی است.

برخی مطالعات تفاوت بین بتا کازئین A1 و A2 پیدا کرده اند. دیگر مطالعات نشان داده اند که بتا کازئین A1 اثرات سوء یا محافظتی بر دیابت نوع 1 دارند.

تا کنون، هیچ کارآزمایی بالینی اثر بتا کازئین A1 را در دیابت نوع 1 در انسان بررسی نکرده است.
در انتها: چند مطالعات مشاهده ای ارتباط بین مصرف شیر A1 در دوران کودکی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 را پیدا کرده اند. با این حال، شواهد مخلوط شده و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

خطر بیماری های قلبی

دو مطالعات مشاهده ای مصرف شیر A1 را با افزایش خطر بیماری های قلبی مرتبط دانسته اند.

این با یک آزمایش در خرگوش پشتیبانی می شود. این نشان داد که مصرف بتا کازئین A1 سبب ترویج تجمع چربی و آسیب رگ های خونی می شود. هنگامی که خرگوش بتا کازئین A2 مصرف کرد این تجمع چربی بسیار پایین تر بود.

تجمع چربی ممکن است به طور بالقوه سبب مسدود کردن رگ های خونی و باعث بیماری های قلبی شود.

تا کنون، دو کارآزمایی انسان اثرات شیر A1 بر عوامل خطر بیماری های قلبی را بررسی کرده است. با این حال، اثرات طولانی مدت مطالعه نشده است.

یکی از آن مطالعات شامل 15 مرد و زن که در معرض خطر بالای بیماری قلبی بودند.

این مطالعه هیچ عوارض جانبی قابل توجهی بر عوامل خطر برای بیماری های قلبی را پیدا نکرد. در مقایسه با بتا کازئین A2، نوع A1 اثرات مشابه روی عملکرد رگ های خونی، فشار خون، چربی خون و شاخص های التهابی داشت.

مطالعه دیگر تفاوت قابل توجهی در اثر کازئین A1 و A2 بر کلسترول خون پیدا کرده است.

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) شایع ترین علت مرگ و میر در نوزادان کمتر از یک سال سن است.

SIDS به عنوان مرگ غیر منتظره از یک نوزاد تعریف شده است و بدون علت مشخص است

برخی از پژوهشگران بر این باورند که BCM-7 ممکن است در برخی از موارد در SIDS نقش دارند.

یک مطالعه سطوح بالایی از BCM-7 در خون نوزادانی پیدا کرده است که به طور موقت توقف تنفس در طول خواب داشته اند. این وضعیت، به عنوان آپنه خواب شناخته شده است و با افزایش خطر ابتلا به SIDS مرتبط است.

این نتایج نشان داد که برخی از کودکان ممکن است به بتا کازئین A1 موجود در شیر گاو حساسیت داشته باشند. با این حال، قبل از بدست آوردن هر گونه نتایج قطعی، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

شواهد محدودی وجود دارد که شیر A1 ممکن است خطر مرگ ناگهانی در نوزادان را افزایش دهد. با این حال تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

خطر ابتلا به اوتیسم

اوتیسم یک بیماری روانی است که با تعامل اجتماعی ضعیف و رفتار تکراری مشخص می شود.

در تئوری، پپتید مانند BCM-7 ممکن است نقش مهمی در توسعه اوتیسم را بازی کند. با این حال، مطالعات از مکانیسم های پیشنهادی پشتیبانی نمی کند.

یک مطالعه نوزادان با سطوح بالاتری از BCM-7 را در کسانی که از شیر گاو تغذیه شده بودند در مقایسه با کسانی که با شیر مادر تغذیه شدند نشان داد. با این حال، سطح BCM-7 به سرعت در برخی از نوزادان کاهش یافته است در حالی که آنها در دیگران باقی مانده است.

در کسانی که این سطوح بالا باقی ماند BCM-7 به شدت با توانایی اختلال در برنامه ریزی و انجام اقدامات مرتبط بود.

مطالعه دیگری نشان داد که نوشیدن شیر گاو ممکن است علائم رفتاری در کودکان مبتلا به اوتیسم را بدتر کند.

از سوی دیگر، برخی از مطالعات عوارضی بر رفتار در بر نداشت.

تا کنون، هیچ آزمایشات انسانی به طور خاص اثر شیر A1 و A2 را بر علائم اوتیسم بررسی نکرده است.

سلامت گوارش

عدم تحمل لاکتوز به عنوان ناتوانی کامل در هضم قند (لاکتوز) موجود در شیر تعریف شده است. این یک علت شایع نفخ، گاز و اسهال است.

میزان لاکتوز موجود در شیر A1 و A2 همان است. با این حال، برخی از مردم احساس می کنند که شیر A2 باعث نفخ کمتر از شیرA1 می شود.

حمایت از این، مطالعات نشان می دهد که اجزای تشکیل دهنده شیر از لاکتوز ممکن است سبب ناراحتی های گوارشی می شود.

دانشمندان پیشنهاد کرده اند که پروتئین های شیر خاص ممکن است مسئول عدم تحمل شیر در برخی از مردم باشد.

یک کارآزمایی در 41 مرد و زن نشان داد که شیر A1 ممکن است سبب مدفوع نرم تر از شیر A2 در برخی از افراد شود.

علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که در جوندگان بتا کازئین A1 ممکن است به طور قابل توجهی، التهاب در دستگاه گوارش را افزایش دهد.

5 1000
ارسال شده در 24 آبان 1394 توسط با موضوع تغذیه
[bws_google_captcha]

تایید کنید که ربات نیستید !!!

دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x