esfenaj

اسفناج طبیع سرد و تر دارد . از مهم ترین خاصیت آن میتوان به خونساز بودن و ضد کم خونی بودن آن اشاره کرد. اسفناج تقویت کننده ی قلب است مخصوصا اگر همراه با غذا خورده شود. اسفناجی که به صورت بورانی خورده شود برای تمیز کردن دستگاه گوارش بسار خوب میباشد. یکی از مهم ترین مواد معدنی اسفناج گوگرد است که باعث قلیایی شدن خون می شود.

آهكي كه در اسفناج وجود دارد باعث استحكام استخوان‎ها مي‎گردد، تازه خورده شود.

اسفناج كمبود املاح معدني بدن را جبران مي‎كند.

كساني كه اسفناج را مي‎جوشانند سپس آب اضافي آن را مي‎گيرند آن‎ها فقط تفاله اسفناج را مي‎خورند. بهترين روش خوردن اسفناج تازه آن است سعي كنيد به طعم تازه و خام آن عادت كنيد.

اگر مبتلا به ضعف بدن يا اعصاب هستيد چند روز صبح‎ها نصف استكان آب اسفناج با نصف استكان آب شاهي همراه كمي آب بنوشيد.

براي يبوست از دمكرده تخم اسفناج استفاده كنيد، 5 گرم در يك ليوان آب به مدت 20 دقيقه دم‎كرده سپس ميل كنيد.

براي درمان سوختگي، جرب و زخم‎هاي جلدي اسفناج را در روغن زيتون بپزيد و روي زخم بگذاريد.

كساني كه بيماري كبدي دارند اسفناج بخورند.

كساني كه درد مفاصل دارند كمتر اسفناج بخورند.

كساني كه سنگ يا شن كليه دارند اسفناج به مقدار كمي بخورند البته درمان‎گر ناراحتي‎هاي كليه هم مي‎باشد.

كساني كه ورم معده دارند از خوردن اسفناج خودداري كنند.

اسفناج براي اطفال كم‎اشتها و كودكاني كه از رشد عقب مانده‎اند بسيار مفيد مي‎باشد.

هضم اسفناج آسان است.

كساني كه نقرس دارند از خوردن اسفناج خودداري كنند.

اسفناج پخته شده را زياد نگه نداريد زيرا در آن تغييرات شيميايي ايجاد مي‎شود و توليد سم مي‎كند.

اسفناج براي كساني كه افسرده هستند يا احساس خستگي و گرفتگي مي‎كنند مفيد است.

اسفناج براي خانم‎هايي كه دردهاي قاعدگي دارند مفيد مي‎باشد.

خانم‎هايي كه يائسه شده‎اند خوردن اسفناج را فراموش نكنند.

جويدن اسفناج دندان‎ها و لثه را محكم مي‎كند.

يك غذاي خوشمزه با اسفناج: بعد از اينكه برنج را صاف كرديد ابتدا يك مقداري برنج سپس يك لايه اسفناج خام بعلاوه گوشت چرخ كرده گوسفند كه كمي سرخ كرده باشيد مجدداً لايه برنج سپس باز يك لايه اسفناج خام و ادويه‎جات ريخته بگذاريد برنج دم بكشد.

اسفناج را خام ميان خمير بگذاريد و در فر يا روغن كنجد بپزيد.

براي از بين بردن كرم‎ها ابتدا به مدت 20 ساعت چيزي نخوريد سپس اسفناج را با مقدار بسيار كمي آب، آب پز كنيد كمي نمك هم به آن بزنيد ميل كنيد.

كساني كه سرطان معده دارند مي‎توانند قبل از هر غذا يك چهارم استكان آب اسفناج بخورند.

براي تسكين درد نيش زنبور و خوابيدن ورم آن ضماد پخته اسفناج را بگذاريد.

اسفناج پخته براي سرفه‎هاي خشك، آسم و گرفتگي صدا مفيد است.

همانطور كه گفته شد خوردن اسفناج خطر ابتلا به سرطان را بسيار تخفيف مي‎دهد به علت داشتن منيزيم از پيشرفت سرطان جلوگيري مي‎كند.

كساني كه بيماري قند دارند اسفناج خام را در برنامه غذايي خود بگذارند.

كساني كه كارهاي فكري دارند قبل از غذا سالاد اسفناج بخورند.

طرز تهيه سالاد اسفناج: اسفناج + تره + كمي ليموترش + كمي ذرت آب پز + كمي نمك + كمي فلفل قرمز.

يك غذاي خوشمزه ديگر: اسفناج + جوانه گندم آب پز و كمي جعفري و آبليمو.

يك صبحانه مقوي و خوشمزه: اسفناج 200 گرم + تخم‎مرغ يك عدد + پياز يك عدد + روغن كنجد يا زيتون. ابتدا پيازداغ سپس اسفناج را داخل پياز داغ تفت داده آنگاه تخم‎مرغ را روي آن‎ها بشكنيد و ادويه فراموش نشود.

براي درمان يرقان عصاره اسفناج را با شكر مخلوط كرده ميل نماييد.

براي سنگ مثانه، آب اسفناج همراه آب ميل شود.

براي سر باز كردن دمل از ضماد پخته اسفناج استفاده كنيد.

سردردهايي كه در اثر اختلال گوارشي و سوء مزاج هست بايد آش اسفناج كه كمي در آن گشنيز ريخته شده خورده شود.

براي سردردهايي كه در اثر اختلالات صفراوي است مي‎توانند اسفناج را با آبليمو يا آب غوره ميل كنند.

بيماراني كه مبتلا به سرسام صفراوي هستند اسفناج را در كره گاو و يا روغن بادام پخته نموده با كمي تمبرهندي يا آلوترش ميل نمايند.

براي سرسام‎هاي سوداوي از اسفناج با ماش پوست گرفته و جو و روغن بادام شيرين و كمي تخم خشخاش آش درست نموده ميل كنند.

كساني كه دچار بيماري‎هاي پروستات شده‎اند اسفناج را در برنامه غذايي خود قرار دهند.

كساني كه حبس‎البول شده‎اند روزانه سه بار هر بار سه قاشق غذاخوري آب اسفناج ميل كنند.

خوردن اسفناج همراه غذا بوي بد دهان را از بين مي‎برد.

كساني كه داراي مزاج سرد هستند اسفناج را با دارچين بخورند.

براي درمان كك مك آب اسفناج را با روغن زيتون مخلوط نموده به‎صورت بماليد. هم‎چنين اسفناج را با زيتون به‎صورت سالاد ميل كنيد.

خوردن اسفناج به راحت بودن زايمان كمك مي‎كند.

كساني كه تصلب شرائين دارند اسفناج را در برنامه غذايي خود قرار دهند.

براي پاك كردن برق لباس‎هاي سياه يا خوش‎رنگ نمودن آن لباس آن را با آب اسفناج پخته و آب بشوييد.

اسفناج براي كساني كه چشم‎هايشان در مقابل نور ضعيف است مفيد مي‎باشد.

جوشانده‎ اسفناج همراه آب دفع كننده سنگ كليه است.

براي كساني كه دچار بيماري سينه پهلو شده‎اند (ورم شش‎ها و چركي شدن ريه را سينه پهلو گويند) از آش اسفناج استفاده كنند.

خوردن اسفناج پخته كمر درد را تسكين مي‎دهد.

جهت گلودرد آب اسفناج چه پخته شده چه خام با كمي نمك مخلوط و غرغره كنيد.

يك محلول براي جلوگيري از ريزش مو: برگ اسفناج 35 گرم + برگ شاهي 15 گرم + 5 گرم روغن زيتون مانده در 700 ميلي‎ليتر الكل طبي 25 درجه بگذاريد 15 روز بماند، سپس محلول را صاف كرده و موهاي سر را قبل از رفتن به حمام با آن ماساژ دهيد.

براي رشد مو اسفناج را در مخلوطي از روغن كنجد و زيتون مانده جوشانده سپس روغن را به سر بمالند.

مادران شيرده براي افزايش شير مي‎توانند از اسفناج استفاده كنند.

سكرتين موجود در اسفناج باعث هضم آسان غذا مي‎گردد.

براي جوش خوردن سريع شكستگي‎هاي استخواني از اسفناج استفاده كنيد.

به‎خاطر وجود يد در اسفناج براي بيماران به گواتر بسيار مفيد است.

براي رفع خارش بدن آب اسفناج تازه را به بدن بماليد.

كساني كه سوزش ادرار دارند يا قطره‎قطره ادرار مي‎كنند، 5/6 گرم تخم اسفناج را در 500 سي‎سي آب جوشانده در سه نوبت ميل كنيد.

كساني كه وسواس دارند اسفناج را به غذاي روزانه خود اضافه كنند.

تخم اسفناج براي طحال ضرر دارد.

اسفناج رنگ چهره را باز مي‎كند.

اسفناج تقويت كننده اعصاب است.

كساني كه بواسير دارند سعي كنند از اسفناج زياد استفاده كنند چون اسفناج باعث تخليه سريع روده مي‎گردد.

كساني كه انسداد مجاري ادرار دارند اسفناج را با روغن بادام مخلوط نموده ميل كنند.

كساني كه فشارخون دارند و سردردهاي ناشي از آن اسفناج و كدو را به‎عنوان غذا انتخاب كنند.

كساني كه بيماري سل دارند از جوشانده‎ي آب اسفناج استفاده كنند.

كساني كه تصلب شرائين دارند از اسفناج استفاده كنند.

براي آنژين قلبي از دم‎كرده‎ي تخم اسفناج شود. (در روز از 5 گرم و به مدت 7 روز بيشتر استفاده نشود).