0a24511
اگر به دنبال شغل مورد نظرتان هستید و می خواهید شغلی باشد که به آن علاقه مندید هتر است تلاش کنید و در جهت رسیدن به آن بکوشید می خواهیم روش های مناسب و مفید برای به دست آوردن شغل مورد علاقه تان را به شما نشان دهیم

وقتی بزرگ شدم می خوام چه کاره بشم؟” چند وقت از زمانی که این سوال را از خود می پرسیدید گذشته؟ اگر تا دبیرستان جواب این سوال را پیدا نکردید٬ ممکن است الان مشغول به کار یا تحصیل در رشته ای باشید که با علایق و روحیاتتان فاصله دارد.
کاش میشد صبح زود از خواب برخیزیم و با انگیزه و علاقمند به روزی فکر کنیم که در پیش رو داریم . کاش کابوس سرکار رفتن تبدیل به شادی و هیجان انجام کار می شد. باور کنید یا نه این برنامه روزانه یک عده از مردم است! هرروز صبح با اشتیاق بسیار بیدار می شوند و به کارهای پیش رو فکر می کنند ،آنها به آنچه انجام میدهند عشق می ورزند اما بیشتر مردم هم، روزها را به عشق تعطیلی آخر هفته و جشن ها و برنامه های متنوع سپری می کنند. اشتیاق مساوی با هدف است ! مطمین باشید در کاری که شوق و اشتیاقی به آن ندارید، هرگز پیروز نخواهید شد ! کاری که از انجامش دچار شور و هیجان می شوید، دقیقا آن کاری است که برای انجامش خلق شده اید!
برای یافتن شغل ایده آل تان٬ باید وارد یک سفر اکتشافی شوید. این سفر با کشف شما شروع می شود. کشف کسی که پشت صورت ظاهریتان٬ ورای استرس ها و مشکلات روزمره تان، زندگی می کند. وقتی این ماسک برداشته شود٬ سفر شما با یافتن شغل مورد علاقه تان ادامه می یابد٬ شغلی که در آن بهترین استفاده را از استعدادهایتان خواهید کرد. مسلماً این پایان سفر نیست٬ ماهیت هر کاری٬ با تغییر٬ رشد٬ پیشرفت و خلق دوباره همراه است.
پرونده شخصیت ،حلقه ای گمشده در بین افراد
دکتر علی باجلان متخصص روانشناسی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت : خیلی از مردمانی که از صبح تا شب با آنها روبه رو می شویم، درک درستی از شناخت شخصیت ندارند و تنها رفتارهای فرد را به عنوان شخصیت او تلقی می کنند. هرچند که گاهی از روی رفتار می توان شخصیت را به درستی شناخت اما ممکن است، برداشت های ما از شخصیت مردم براساس رفتار فرد در یک رویارویی کوتاه باشد که این اشتباه است و باید طبق واکنش و رفتار فرد در موقعیت های مختلف شناخت شخصیتی صورت گیرد.
وی افزود : ثبات،پایداری ،بی همتایی و منحصر به فرد بودن از وی‍ژگی های شخصیت است.هیچ دو فردی دارای یک نوع شخصیت نیستند، از این رو وقتی سطح شخصیتی مشخص باشد در همه زمان ها، مکان ها و همه تحریکات یک شیوه مشخص پاسخگویی را خواهیم داشت و به همین دلیل است که برای شناخت شخصیت فرد باید رفتار ها و واکنش های او را در هر موقعیتی مد نظر قرار داد.
تغییر شخصیت ،ممکن یا محال؟
از آنجا که وقتی شخصیتی شکل بگیرد دیگر قادر به تغییر کلی آن حتی با گذشت زمان نیستیم، این روانشناس بیان کرد : شناخت عواملی که شخصیت ما را شکل می دهند، بسیار مهم است چرا که پس از شکل گیری شخصیت تغییر آن بسیار سخت و تقریبا محال است.
 درواقع باید گفت تمام عواملی که در این جهان وجود دارند، می توانند در شکل گیری شخصیت تاثیرگذار باشند، از عوامل ژنتیکی و فیزیولوژیکی و جسمی گرفته تا روابطی که پدر و مادرها دارند و قوانین و مقرراتی که برای فرزندان می گذارند، شرایط اجتماعی، فرهنگی، نوع تربیت مدارس و تجربیات خود فرد همه دست به دست یکدیگر می دهند تا شخصیت فرد شکل بگیرد.
با جان هالند خود را بشناسید
دکتر باجلان در این خصوص نظریه جان هالند را معرفی کرد و اظهار داشت : در این نظریه گفته شده که یک رابطه متقابل و دوسویه بین شخصیت و شغل وجود دارد و بهتر است افراد بر اساس 6تیپ شخصیتی،نوع شخصیت شان را شناخته و کارشان را انتخاب کنند. این 6 تیپ شامل شخصیت واقع گرا ، جستجوگر ، اجتماعی ،قراردادی ، تهوری،هنری می باشد.
وی درباره اولین تیپ های شخصیتی واقع گرا و جستجوگر ادامه داد:  از خصوصیات افرادی که در این طبقه قرار می گیرند، می توان جدیت در کار ، واقع بینی در امور ، مهارت های مکانیکی ، تفکر عملی ، قدرت جسمانی ،صرفه جویی ، علاقه و هماهنگی در کارها را نام برد . این افراد بهتر است به دنبال مهارت های آموزشی ،پژوهشی و فنی بروند. همچنین در دومین سبک شخصیتی افراد با خصوصیات متفکر ،جستجوگر، دارای قدرت سازماندهی و استدلال وجود دارند . این طبقه از افراد روابط اجتماعی را زیاد دوست ندارند و درعین حال بسیار خلاق و کم رو هستند ، کمتر به تغییر رشته تحصیلی در دانشگاه می پردازند ، گاه به رویاپردازی در مورد پیشرفت های آینده خود مبادرت می ورزند و این تیپ شخصیتی معمولا باید به شغل های علمی پژوهشی ،پزشکی یا گاهی مهندسی بپردازند.
استادان این تیپ شخصیتی را دارند
این روانشناس درباره شخصیتی که معلمان و اساتید دانشگاهی باید داشته باشند تصریح کرد : سومین تیپ شخصیتی (اجتماعی) شامل افرادی با خصوصیات بشردوستی، وظیفه شناسی ،صبر و شکیبایی است که معمولا همکاری خوبی داشته و از کارهای بدنی خوششان نمی آید، از این رو شغل این افراد باید آموزشی باشد مثلا معلم یا استاد دانشگاه شوند.
وی افزود : در تیپ شخصیتی قراردادی افراد احترام خاصی برای قوانین و مقررات قایل هستند، بسیار منظم ،محتاط، مطیع و دوراندیش می باشند و بر اساس این ویژگی ها بهتر است در شغلهای اداری ، منشی گری و کارهایی که یکنواخت است و نیاز به یک مسئولیت و تمرکزخاص دارد مشغول شوند مثل شغل بایگانی و..
کارگردانی یا مدیریت؟ کدام بهتر است؟
 وی بیان کرد : افراد تیپ شخصیتی تهوری در گویائی بسیار مهارت دارند (به قولی می توانند با زبانشان مار را از لانه بیرون بکشانند)، ماجراجو و اجتماعی هستند و در فعالیت هایشان نقش غالب را برعهده می گیرند . در جستجوی قدرت و موقعیت هستند و می کوشند تا رهبر شوند و در امور مالی و تجارتی و نظایر آنها مهارت کسب کنند .شغل متناسب این افراد شغلهای مدیریتی است.
همچنین درخصوص تیپ شخصیتی هنری افزود : اینها شخصیتی هستند که خیلی راحت ابراز احساسات می کردند معمولا دراین نوع تیپ صفات زنانه بیشتر از صفات مردانه است، آرمانگرا،خیال پرداز و استقلال طلبند و بهتر است در مشاغل هنری وارد شوند مثلا بازیگری و موسیقیدانی و کارگردانی را انتخاب کنند.
شخصیت خود را کشف کنید!
برای شناخت شخصیت باید رفتارها و ویژگی های خود را به طورکامل بشناسیم، برای این کار میتوانیم از خودافشایی استفاده کنیم مثلا درباره تفکرات وخصوصیات خود که دیگران از آنها اطلاع ندارند با آنها صحبت کنیم و از دیگران بازخورد بگیریم و بپرسیم که در حالتهای عادی وشرایط ویژه چه نوع رفتارهایی داریم ، دراین صورت دامنه اطلاعاتمان درباره خود بیشتر می شود و میتوانیم بهتر خود را بشناسیم.
کاردیگر برای شخصیت شناسی همان خودآگاهی است یعنی از ویژگی ها، علایق ،ارزشهای اصلی ،اهداف و آرزوهایمان آگاه باشیم. درواقع باکسب مهارت خودآگاهی، گامی در جهت شناسایی سبک شخصیت خود برداشته ایم که سرمنشا تمام موفقیت های می باشد چراکه با توجه به آنها می توانیم شغل مناسب بیابیم یا حتی با فردی که با ماهمخوانی دارد ازدواج کنیم.
هیجاناتی که به موفقیت های بزرگ ختم می شوند
دکتر باجلان خاطرنشان کرد :متاسفانه این وجود دارد که اکثر افراد در کارهایی هستند که با ویژگی آنها همخوانی ندارد و این باعث نارضایتی آنها در زندگی شغلی ،اجتماعی و خانوادگی می شود و این نه تنها هیچ موفقیتی را برای فرد در آینده نخواهد داشت، بلکه او را دلسرد و دلزده می کند بنابراین بهتر است وقتی می خواهیم افرادی را استخدام کنیم. آنها را براساس شخصیتشان به کار بگیریم و برای این منظور از تستهای شخصیت شناسی استفاده نماییم.
دلیل اصلی نیاز به اشتیاق و هیجان برای انجام کار و در نهایت رسیدن به موفقیت آن است که هیچ چیزی جز آن نمی تواند، راهنما و یاور ما در برخورد با موانع و مشکلات و چالش های پیش رو باشد .هیجان و اشتیاق سنگ بنای اولیه همه موفقیتهای بزرگ و چشمگیرهستند. وقتی هماهنگ با انگیزه هایت حرکت کنی ،شناور می شوی و در جهان کل جریان می یابی نه فقط در انزوای خودت. پس بلند شو و تک تک اموری که احساس می کنی در تو هیجان و شور به پا می کنند را پیدا کن و در مسیر تعالی و رشد آنها قدم بردار.