568

با هجوم سردی هوا بیماری های مختلفی ممکن است تشدید شوند و عارضه های زیادی می توانند خطرناک تر از قبل شوند توصیه متخصصین برای پیشگیری از عوارض سرما بر بدن چیست؟

فصل سرما با برف و باد و باران و هوای سرد برای بسیاری از افراد فرح بخش و برای برخی دیگر به معنای افزایش درد و مشکلاتی در سلامتی است. با رسیدن روزهای سرد سال برخی از مشکلات و بیماری های تشدید می شوند. افرادی که دچار بیماری آسم، دردهای مفصلی، بیماری های ریوی، خشکی پوست و غیره هستند، در فصلی که هوا سرد و خشک می شود، دچار مشکلات بیشتری می شوند.

آرتریت در فصل سرما

افرادی که دچار آرتریت یا همان التهاب و درد مفصلی هستند، با سرد شدن هوا با مشکلات بیشتری از جمله خشکی و درد مفاصل مواجه می شوند. درست است که آرتریت به دلیل سرما بروز نمی کند، اما سرما یکی از عوامل تشدید آن محسوب می شود.

در فصل زمستان فشار هوا کاهش پیدا می کند و بافت های پیرامون مفاصل متسع می شود. در نتیجه فشار بیشتری به مفاصل وارد می شود. انقباض عضلانی ناشی از اتساع بافت ها نیز ایجاد درد و تورم می کند.

تمرینات سبک و مناسب می تواند تسکین دهنده باشد. لازم است برای پیشگیری از این مشکل و جلوگیری از افزایش وزن و همچنین برای حفظ نرمی و انعطاف مفاصل به طور مرتب ورزش های مناسب انجام دهید.
بیماری آسم در فصل سرما

آسم یک بیماری ریوی مزمن است که در قفسه ی سینه ایجاد تنگی نفس می کند. افرادی که از این بیماری رنج می برند، بریده بریده و به سختی نفس می کشند. در برخی افراد فصل سرما یک عامل برای تشدید بیماری است. این افراد در روزهای دیگر سال مشکل چندانی ندارند، اما سردی عوا اغلب تنها عامل تشدید و عود علائم بیماری آنهاست.
سردی هوا باعث می شود که لایه چربی طبیعی پوست که حافظ آن از آسیب های خارجی است، از بین برود. در نتیجه پوست با کمترین تحریکی قرمز و خشک شده و می خارد.

در واقع با سرد شدن هوا پوشش مخاطی دستگاه تنفسی ضخیم تر شده و به این ترتیب مشکلاتی برای بیماری ایجاد می کند. زمانی که هوای سرد وارد ریه های یک بیماری مبتلا به آسم می شود، ریه ها با آزاد کردن آنتی هیستامین واکنش نشان می دهند و همین امر باعث تنگی نفس و خس خس سینه می شود.

معمولا بسته بودن در و پنجره در فصل زمستان مانع از گردش هوای مناسب می شود و در نتیجه تجمع مواد حساسیت زا در داخل منزل بیشتر شده و آسم تشدید می شود. اگر دچار این بیماری هستید، باید تا حد امکان خود را از تماس با هوای سرد دور نگه دارید و هوای داخل منزل را مرطوب کنید.
بیماری رینود در فصل سرما

بیماری رینود، نوعی اختلال در گردش خون است که در آن جریان خون در قسمت های انتهایی بدن یعنی انگشتان دست و پا دچار مشکل می شود.

در واقع سرمای شدید روی رگ های خونی تاثیر گذاشته و جریان خون در این نواحی را کاهش می دهد. در نتیجه پوست انگشتان دست و پا و همچنین بینی به طور موقت رنگ پریده و کبود می شود.

زمانی که جریان خون به حالت طبیعی بر می گردد نیز پوست قرمز می شود. در برخی موارد شدید، بیماری رینود می تواند باعث قانقاریا در نوک انگشتان دست ها و پاها شود.
سندرم شوگرن در فصل سرما

سندرم شوگرن شرایطی است که در آن غددی که مسئول تامین رطوبت بدن هستند، از طرف دستگاه ایمنی مورد حمله قرار می گیرند. در واقع این بیماری یک بیماری خودایمنی است که با خشکی دهان، بافت ها و چشم ها بروز می کند. در فصل زمستان که هوا سرد و خشک است نیز علائم این بیماری تشدید می شود.

لذا لازم است که تا حدامکان رطوبت داخل منزل، با قرار دادن دستگاه های بخور مناسب حفظ شود. کرم های مرطوب کننده و نوشیدن آب نیز برای بازگرداندن رطوبت از دست رفته خوب است. توجه داشته باشید که اکثر داروهای ضدافسردگی و داروهای کاهنده ی فشار خون نیز می توانند عاملی برای خشکی دهان شوند.
قرمزی و خارش پوست در فصل سرما

کاهش دما و خشک شدن هوای داخل و خارج از منزل باعث حساسیت و تحریک پذیری پوست می شود. سردی هوا باعث می شود که لایه چربی طبیعی پوست که حافظ آن از آسیب های خارجی است، از بین برود. در نتیجه پوست با کمترین تحریکی قرمز و خشک شده و می خارد.

برای مقابله با این مشکلات از شستشوی صورت با آب داغ اجتناب کنید، چون آب گرم خشکی پوست را بیشتر می کند. صورت خود را با ژل های پاک کننده و محصولات مناسب تمیز کنید. حتما از کرم های مرطوب کننده قوی تر استفاده کنید تا پوست نرم شده و خارش آن کمتر شود.

حرف آخر

افرادی که مشکلی در سلامتی خود دارند، باید در فصل سرما بیشتر مراقب خود باشند. اکثر مشکلات سلامتی در شروع فصل سرما به طور غیرمنتظره ای بروز می کنند و اگر حواستان نباشد مشکلات جدی به بار می آورند.

توصیه می کنیم لباس گرم مناسب بپوشید و سر تا پایتان را از سرما بپوشانید. اگر حساسیت یا آسم دارید، حتما از ماسک استفاده کنید تا هوای تنفسی تان را گرم کنید. قبل از پوشیدن لباس ها آنها را گرم کنید.

نوشیدنی های گرم مانند چای یا شیر داغ و قهوه و غیره باعث گرم شدن بدن می شود. در فصل سرما خانه نشینی و بی تحرکی را کنار بگذارید. فعال باشید و ورزش کنید. این کار نه تنها باعث گرم شدن و نشاط بیشتر می شود، بلکه به کنترل وزن تان نیز کمک می کند. در فصل زمستان کفش مناسبی به پا کنید و از معابری عبور و مرور کنید که عاری از برف و یخ باشد.

تبیان