محققان معتقدند کمبود قوانين براي خريد آنلاين دارو، مردم كشورهاي غربي را در معرض خطر مصرف داروي تقلبي قرار داده است.
بررسي‌هاي انجام شده روي 3 هزار سايت فروش دارو به صورت اينترنتي نشان داده است داروهايي که در اين سايت‌‌‌ها به فروش مي‌‌‌رسند، بدون هيچ نسخه‌‌‌اي در اختيار خريدار قرار مي‌‌‌گيرد. همچنين مواردي از فروش داروي تقلبي و منقضي گزارش شده است.

مارک‌‌‌مانيتور (شرکت راهنماي جهاني جلوگيري از اکاذيب اينترنتي و حفاظت از سرمايه‌‌‌گذاران اينترنتي) نيز متوجه شده که نيمي‌از سايت‌‌‌ها از جزئيات و اطلاعات مربوط به مشتريان‌‌‌شان به خوبي محافظت نمي‌‌‌کنند.

البته مجمع دارويي سلطنتي انگلستان برنامه‌‌‌اي براي معرفي سايت‌‌‌هاي واقعي فروش دارو به مصرف‌‌‌کنندگان در نظر دارد؛ با اين حال متخصصان در مورد خريد اينترنتي دارو هشدارداده‌‌‌اند.

در انجام اين تحقيق، نسخه‌هاي حاوي پر‌‌‌مصرف‌‌‌ترين‌‌‌ داروها مثل داروهاي کاهش وزن. اختلالات جنسي، در ماه ژوئن مورد بررسي قرار گرفت. در اين تحقيق مشخص شد که تنها 4 داروخانه از 3 هزار و 160 داروخانه‌‌‌اي که يکي از اين داروها را به فروش رسانده‌‌‌اند، سايت معتبر دارويي داشتند که تحت بازبيني برد دارويي ايالات متحده نيز قرار گرفته بودند.

اين در صورتي است که بسياري از اين داروخانه‌‌‌ها به دروغ ادعا مي‌‌‌کردند که وب‌‌‌سايت‌‌‌هاي معتبري دارند و بيش از نيمي‌از آنها، از اطلاعات مراجعان‌‌‌شان محافظت لازم را انجام نمي‌‌‌دادند.

البته قيمت بسيار ناچيز اين داروها نيز حاکي از آن بود که اين داروها تقلبي، تاريخ مصرف گذشته، دزديده شده، رقيق شده يا متفاوت با برچسب روي دارو بوده‌‌‌اند.

در اين مطالعه مشخص شد حدود 10 وب‌‌‌سايت در تبليغات خود ذکر کرده‌‌‌اند که براي خريد دارو هيچ نيازي به ارائه نسخه نيست! جالب است كه هر کدام از اين وب‌‌‌سايت‌‌‌ها روزانه حدود 32 هزار نفر مراجعه کننده داشته‌‌‌اند و مبلغ سالانه فروش 6 داروي ذکر شده 2 بيليون پوند برآورد شده است.

چارلي آبراهامز، از مارک‌‌‌مانيتور، اظهار کرده که ميزان وخامت اوضاع تا پيش از اين مشخص نبوده: بسياري از سايت‌‌‌ها ادعا کرده‌‌‌اند که کانادايي هستند اما در واقع روسيه‌‌‌اي هستند. او معتقد است که مردم با خريد اينترنتي دارو، سلامت خود را در معرض خطر قرار داده‌‌‌اند.

MHRA (آژانس نظارت بر کيفيت محصولات طبي و سلامت) نگهباني که مسئوليت سرکشي بر کيفيت داروهاي موجود در بريتانيا را بر عهده دارد، فقط قادر است با سايت‌‌‌هاي انگليسي متخلف برخورد قانوني کند، چراکه حوزه قضائي اين آژانس محدود به همين کشور مي‌شود.

اين آژانس به مشتريان اعلام خواهد کرد تا از طريق اينترنت اقدام به خريد دارو نکنند. تمام داروخانه‌‌‌هاي انگليس، شامل آنهايي که خدمات اينترنتي نيز ارائه مي‌‌‌کنند، بايد در مجمع دارويي سلطنتي ثبت نام کنند.

اين مجمع تأييد کرده است که برخي از سايت‌‌‌ها پيشنهاد همکاري با توليدکنندگاني را داده‌‌‌اند که هيچ مدرک معتبري ندارند و حتي کارشناس سلامت هم نيستند!

قرار است اواخرسال 2007، اين مجمع طرح برنامه نظارتي خود را پياده کند که به اين ترتيب مجموع وب‌‌‌سايت‌‌‌هاي دارويي فعال به صورت مستقيم کنترل مي‌‌‌شوند و تمام اطلاعات و جزئيات آنها ثبت مي‌شود.

سخنگوي MHRA اعلام کرده که بايد افرادي که علاقه به خريداينترنتي دارو دارند، را به پيدا کردن و استفاده از سايت‌‌‌هاي معتبر تشويق کنيم. اين کار باعث مي‌شود تا داروهاي آنها از منابع قابل اطمينان تهيه شوند و دارويي که به دست مصرف‌‌‌کننده مي‌‌‌رسد، در نهايت صحت و سلامت باشد.