he3102
اگر مایلید قد فرزندتان بلند شود و در این امر کمک بیشتری به وی بکنید توصیه می کنیم از وجود بیماری ها و اختلالات هورمونی در آن ها که مانع قدبلند شدن آن ها می شوند مطمئن شوید سپس به درمان ان ها بپردازید

علیرضا استقامتی متخصص غدد با اشاره به اینکه دو عامل مهم ژن و هورمون نقش بسیار مهمی در بلند شدن قد دارد اما به این معنا نیست که اگر بخواهیم قد افراد بلند شود آنها را مجبور به خوردن قرص‌های هورمونی کنیم.
وی افزود: عوامل ژنتیکی در بلند یا کوتاه شدن قد بیشتر موثر است و اختلالات هورمونی و کمبود هورمونی به ندرت در کوتاهی یا بلندی قد موثر است. به طور کلی اصلاح تغذیه به این معنا که باید غذای سالم مصرف شود از مهمترین راهکارهای موثر بر رشد است.
استقامتی تصریح کرد: سو تغذیه یکی از مهمترین عوامل موثر بر اختلالات هورمونی است که زمینه را برای بروز بیماری‌های هورمونی شامل کم کاری یا پرکاری تیروئید و یا کم کاری هورمونی را مهیا می‌سازد.
این متخصص تغذیه تأکید کرد: به طور کلی نمی‌توان گفت: تغذیه عامل بلند یا کوتاه شدن قد است اما سو تغذیه می‌تواند باعث اختلال در هورمون‌های رشد شود.
وی در پایان گفت: تغذیه سالم، مصرف ویتامین‌ها، املاح معدنی، سبزی‌ها، میوه‌ها، لبنیات، نشاسته، پروتئین و… به صورت متعادل و نرمال می‌تواند در بهبود عوامل ژنتیکی و هورمونی موثر باشد.ورزش به طور مستقیم نقش اساسی و چندانی در بلند شدن قد ندارد.