flu

در این بخش  اول آنفولانزا را تعریف میکنیم سپس به فرق بین آنفولانزا و سرما خوردگی میپردازیک و سپس شیوه های جلوگیری از آنفولانزا را فهرست وار نام می بریم در ادامه توضیح می دهیم که چه کسانی زودتر این بیماری را میگیرند و چکار کنمی که دچار این بیماری فصلی نشویم

شرایطی که در آن بیماری های مسری شایع شود و اپیدمی بروز کند در طب نیاکان «آب و هوای وبایی» نامیده می شود. بروز اپیدمی آنفلوانزا یکی از این موارد است.
آنفلوانزا

این بیماری با علائم تب، سرفه و آبریزش بینی و بدن درد بروز می کند که شبیه سرماخوردگی است ولی علائم آن شدید تر است.

تفاوت های سرماخوردگی و آنفلوانزا

1- مهمترین تفاوت این است که شروع آنفلوانزا بسیار سریع و حاد است به گونه ای که بیمار تاریخ بروز بیماری و حتی ساعت شروع آن را ذکر می کند ولی در سرماخوردگی علائم بتدریج شروع می شود

2- علائم بیماری در آنفلوانزا شدید تر است

 

راه های پیشگیری از آنفلوانزا

1- عدم تماس نزدیک با بیمار مشکوک

2- جدا کردن ظروف غذایی بیمار

3- استفاده از ماسک (بهتر است این ماسک با کمی سرکه و آب سیر یا پیاز آغشته شده باشد)

4- شستشوی دست ها قبل و بعد از غذا خوردن

flu-1

افراد مستعد ابتلا به آنفلوانزا

1- افرادی که بنیه ضعیف دارند مثل بیماران قلبی، ریوی، کبدی و مبتلایان به بیماری های مزمن، افراد کم خون و کم توان

2- افرادی که جماع بیشتری دارند

3-کسانی که پرخوری می کنند و فعالیت بدنی کمتری دارند یعنی در بدن این ها مواد زاید انباشته شده است

 

افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از آنفلوانزا

1- محدود کردن مصرف میوه جات و سالاد و قارچ که سبب تولید رطوبات خام در بدن می شوند

در این مورد مصرف انجیر و مویز بهتر است

2- مصرف آش شامل جو، کمی برنج، سبزی جعفری، سبزی گشنیز، برگ اسفناج و برگ چغندر با روغن زیتون و نمک و کمی زردچوبه. این آش مواد غلیظ و زاید بدن را دفع می کند

3- کم کردن مقدار غذا تا از تجمع سموم در بدن جلوگیری شود

4- کاهش مصرف گوشت، لبنیات و تخم مرغ

5- استفاده از تریاقات و پادزهر ها که سموم را از بدن دفع می کنند مثل کمی روغن گاو، اضافه کردن کمی دارچین به چای، مصرف نخوداب بدون گوشت، سیب رنده شده با کمی دارچین

6- پرهیز از فعالیت شدید و خستگی

7- پرهیز از جماع تا حد امکان

8- گذاشتن ظرف حاوی سرکه و پیاز یا سیر قاچ شده (جداگانه) در جاهای مختلف منزل

9- تاب بازی به تحلیل رطوبات زائد کمک می کند

10- پرهیز از مصرف آب سرد

11- استفاده از رایحه های خوش که بر آن تاکید شده است

12- پرهیز از غم و غصه و استفاده از مفرحات مثل گفتگو با دوستان و اقوام یا خوردن کمی سیب و به

13- دود دادن کندر، برگ مورد و مرزنجوش در منزل

14- اضافه کردن کمی سرکه به آب یا جوشاندن آب

مهمترین اقدامات پیشگیری، کم کردن غذا، محدودیت مصرف گوشت و تخم مرغ و شیر، کم کردن جماع، استفاده از رایحه خوشبو، دفع مواد زائد بدن و اطمینان از سلامت آب مصرفی است

  sn-flu_1

غذای بیماران مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا

همان آش پیشگفت است و لازم است بدون گوشت باشد به این نوع غذاها در طب نیاکان «مزوّره» گویند.

 

افزایش ایمنی در مقابل آنفلوانزا

دکتر اردوبادی فیزیولوژیست و سم شناس کهنه کار، سم را این گونه تعریف می کند: «هر ماده ای که نسبت به محیط زنده سلولی نامأنوس و یا زاید بر احتیاج باشد در حکم سم است». بنابراین مواد حاصل از سوخت و ساز مواد غذایی که به طور کامل دفع نشده اند نوعی سم به حساب می آیند که در طب نیاکان به آنها اخلاط ردیئه، فضولات یا رطوبات غریبه می گویند.

این مواد مانع انجام واکنش های بیوشیمیایی درست در بدن شده منجر به مسمومیت سلولی و واکنش های اکسیداسیون می گردند. در این صورت آنتی بادی ها با سرعت کافی تولید نمی شوند و تکثیر گلبول های سفید نیز با تأخیر مواجه خواهد شد.

در این صورت شرایط رشد و تکثیر میکروب ها از جمله ویروس آنفلوانزا مهیا خواهد شد یعنی نقص ایمنی هومورال و ایمنی سلولی و چه بسا این مواد سمی سوبسترای خوبی برای رشد میکروب ها باشد.

بنابراین راهکار افزایش ایمنی در بدن کاهش مواد زاید یا تجفیف بدن است که به طرق زیر قابل دستیابی است:

1-                  کاهش مقدارغذا تا سموم بیشتری تولید نشود و طبیعت فرصت دفع مواد قبلی را داشته باشد (بر خلاف باور عمومی که برای تقویت بدن در این         دوره سعی بر افزایش مصرف مواد غذایی به ویژه در کودکان میشود)

2-                  اصلاح و تقویت هضم اول، که نقصان آن سبب تجمع رطوبات در بدن می گردد

3-                  کاهش مصرف میوه و موادی که رطوبات خام در بدن تولید می کنند (مصرف زیاد مرکبات و میوه هایی مثل شلیل و هندوانه نیز مناسب نیست)

4-                 پرهیز از مصرف آب سرد که مختل کننده تمام هضم هاست

5-                  ورزش معتدل و تاب بازی

6-                  خواب مناسب تا آماده سازی مواد زاید برای دفع بخوبی انجام شود

7-                  پرهیز از اندوه و استرس

8-                  خوردن موادی که اثر پادزهری دارند که دافع سموم هستند مثل بابونه، دارچین

9-                  بوییدن مواد خوشبوی طبیعی برای تقویت روح (و اندام رئیسه)

10-            افزایش تدریجی پوشاک در فصل سرما تا بدن با مواجه شدن با سرما فرصت تطابق با آن را پیدا کند

منبع : www.tandorostan.org