152
با چه روش هایی می توانیم از پارگی تاندون جلوگیری کنیم و چه روش های تغذیه ای می توانند باعث افزایش پوکی استخوان در افراد مختلف شوند مراقبت های تغذیه ای لازم در این زمینه کدامند؟

دکتر ور هرام متخصص مفاصل و استخوان گفت: عادات غذایی نامناسب موجب هضم نشدن غذا می‌شود و در نتیجه اختلالات و بیماری‌های مختلفی در فرد به وجود آید. حرکت و تغذیه مناسب دو روی سکه هستند و اگر به درستی در ارتباط با هم صورت گیرند، خطر بسیاری از بیماری‌ها برطرف می‌شود بنابراین داشتن تحرک و پیاده روی در همه مواقع یک عامل مهم برای سلامتی است.
وی افزود: پیاده روی قبل از غذا خوردن موجب افزایش اشتها می‌شود و اگر پس از غذا خوردن هم پیاده روی آهسته صورت گیرد، عمل هضم غذا در معده راحت‌تر انجام می‌شود، همچنین پیاده روی پس از صرف غذا علاوه بر کاهش احساس سنگینی و برطرف کردن مشکلات تنفسی، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را به ویژه در بین زنان کاهش می‌دهد.
این متخصص مفاصل و استخوان بیان کرد: یکی از عادات نامناسب غذایی، نوشیدن آب قبل، حین و بعد از صرف غذا است. نوشیدن آب بلافاصله پس از صرف غذا، موجب رقیق شدن شیره معده شده و از این طریق هضم غذا را با مشکل مواجه می‌کند.
وی در خصوص پارگی تاندون در اثر فشارهای ورزشی خاطر نشان کرد: تاندون یک رگ است،  بر اثر فشار ورزشی یا هر عاملی که کشش بیش از حد به رگ برساند باعث پارگی تاندون می‌شود. در صورت پارگی تاندون فرد نیاز به عمل دارد ولی اگر دیر عمل شود فرد حس خود را در آن منطقه از دست می‌دهد. بعد از عمل توصیه می‌شود حتما ۳ هفته آن محل گچ گرفته شود تا در جای خود ثابت بماند. در سنین پیری فرد به دلیل ضعف جسمانی، پوشیدن کفش‌های لبه دار مخصوصی تجویز می‌شود که پاشنه پا را بالا بگیرد که در این صورت پارگی تاندون بهبود می‌یابد.
باشگاه خبرنگاران جوان