کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک

heart_stethoscope

بیماری دیابت چگونه می تواند روی قلب و عروق ما تاثیرگذار باشد و چگونه می توانیم از تاثیرات منفی آن روی بدنمان جلوگیری کنیم یک فرد دیابتی چه نوع مراقبت هایی باید از قلب و عروق خود داشته باشد

حالا که زمانه، زمانه افزایش بیماری های غیرواگیر است و مردم به دردهایی دچار می شوند که کیفیت زندگی خودشان دلیل این بیماری هاست، تنها توصیه می تواند انجام پیشگیری و مراقبت هایی باشد که خطر ابتلا به بیماری را کم کند.به گزارش سلامت نیوز دیابت، بیماری مزمنی است پس از ابتلا بهبودی قطعی در آن وجود ندارد، اما حداقل کار این است که جلوی پیشرفت بیماری را بگیرید یا مانع سرایت این بیماری به دیگر قسمت های بدن شوید، یعنی جلوی بروز عوارض را بگیرید.خطر بیماری دیابت بر سلامت قلب بیشتر استیک مطالعه تحقیقی در انگلستان نشان دارد که افراد دیابتی بیشتر از افراد غیر دیابتی، مستعد ابتلا به بیماری های قلبی هستند.این مطالعه نشان داد اختلالاتی که از چند جهت، سلامتی را تهدید می کنند (از جمله بیماری دیابت)، احتمال پیشرفت بیماری قلبی را افزایش می دهند. نکته نگران کننده این است که در افراد مبتلا به دیابت، حتی اگر قند خون هم کنترل شود، همیشه میزان خطر ابتلا به حملات قلبی در مقایسه با دیگران بیشتر است، ولی این خطر در صورت کنترل نکردن قند خون به مراتب بالاتر خواهد بود.بنابراین هنگامی که شخصی با یکی از عوامل خطر بیماری قلبی (مثلا فشار خون بالا) دارای شانس معینی برای مرگ ناشی از بیماری های قلبی است، در فرد دیابتی با همان عامل خطر، شانس مرگ ۲ تا ۴ برابر بیشتر می شود.مطالعه دیگری نیز نشان داد افراد دیابتی در مقایسه با افراد غیردیابتی که در گذشته سابقه حمله قلبی داشته اند، بیشتر مستعد ابتلا به حمله قلبی هستند.کاهش ۵٧درصدی مرگ و میر با کنترل دیابتشایع ترین علت بروز بیماری قلبی در یک فرد دیابتی ، سخت شدن شریان های( سرخرگ های) کرونر یا آترواسکلروزیس است که این امر ناشی از تجمع کلسترول در رگ هایی است که مسئول رساندن غذا و اکسیژن به قلب هستند.

پزشک بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت با اشاره به اینکه بیماری های قلبی و عروقی علت اصلی مرگ و میر و از عوامل مهم ناتوانی های افراد دیابتی است، می افزاید: کنترل مناسب قند خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را ۴٢ درصد، خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را ۵٧ درصد، خطر بیماری های قلبی و عروقی را در افراد دیابتی ٣٠ تا ۵٠ درصد و خطر عوارض چشمی، کلیوی و عصبی را نیز ٣٣ درصد کاهش می دهد، هچنین کنترل چربی و کلسترول خون موجب کاهش عوارض قلبی و عروقی تا ۵٠ درصد خواهد شد.دکتر فرهاد رجب پور اظهار می کند: از هر پنج نفر ، دو نفر چربی خون بالا دارند، از هر سه نفر یک نفر فشارخون بالا دارد و از هر سه نفر، یک نفر قند خون کنترل نشده دارد. کاهش چربی به ویژه کلسترول خون، کنترل فشارخون، وزن ایدئال، مصرف نکردن سیگار، کنترل قند خون و فعالیت ورزشی منظم موجب کاهش عوارض قلبی و عروقی در افراد دیابتی می شود.

فشارخون بیماری دیابتی هادکتر رجب پور همچنین به موضوع فشارخون بالا در بیماران دیابتی و طبقه بندی محدوده های فشارخون پرداخته و از عوامل فشار خون بالا به عوامل خطرساز کنترل نشدنی مانند سن، جنس، وراثت و نژاد و عوامل خطرساز کنترل شدنی (چاقی، بی تحرکی و…) اشاره کرد.وی تاکید می کند: زنان و مردان مبتلا به فشارخون بالا در مقایسه با افراد با فشارخون طبیعی بیشتر در معرض خطرات بیماری های عروق کرونر (بیماری قلبی)، سکته، بیماری عروق محیطی و ایست قلبی هستند. حفظ فشارخون یک بیمار دیابتی در محدوده ٨٠/١٢٠ میلی متر جیوه موجب می شود تا ۵٠درصد خطر بروز بیماری ها و حملات قلبی و ٣٣ درصد خطر بروز آسیب های کلیوی، چشمی و عصبی کاهش یابد.
رژیم غذایی سرشار از سدیم، کلسیم و پتاسیموی در ادامه به بیماران با فشارخون بالا توصیه می کند، مصرف سدیم در رژیم غذایی خود را کاهش دهند و مواد غذایی شامل کلسیم و پتاسیم را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند.

وی می افزاید: موز، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور و آلو میوه هایی سرشار از پتاسیم هستند که در کاهش فشارخون بالا موثرند. سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدو سبز، قارچ و گوجه فرنگی و سبزی نیز سرشار از پتاسیم هستند.
حبوبات نیز از این مواد غنی است و مصرف گوشت های سفید مانند مرغ و ماهی طبخ شده بدون نمک برای افراد دچار فشارخون بالا و مصرف ماهی های با اسیدهای چرب مفید از قبیل حلوا، قزل آلا و قباد حداقل دوبار در هفته توصیه می شود.
غذاهای کنسروشده و فست فود را کاهش دهیددکتر رجب پور می گوید: افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند، باید از خوردن غذاهایی مانند: سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، ماهی دودی یا کنسرو شده، سس ها و کنسرو لوبیا که سرشار از سدیم هستند، پرهیز کنند.در طبخ به جای کره و روغن جامد نباتی بهتر است از روغن زیتون، سویا و کانولا استفاده کرد. مواد حاوی کافئین سبب افزایش فشارخون می شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند و مصرف نمک باید کنترل شود.وی با اشاره به روش های ساده زندگی که می تواند طول عمر افراد را تا حدود ۹۰ درصد افزایش دهد، می افزاید: کنترل کلسترول خون، رژیم غذایی مناسب، کنترل فشارخون، وزن مناسب، کنترل دیابت و دوری از مصرف دخانیات از جمله مراحل، تعویق در ابتلا به بیماری های کشنده و حفظ کیفیت زندگی است.

منبع: روزنامه شهرآرا

#
5 1000
ارسال شده در 8 دی 1394 توسط با موضوع قلب و عروق
ویزیت یاب

مطالب پیشنهادی

کلینیک صدف
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x