heart-full_625x350_71434368368

چرا امار مشکلات قلبی در جوانان بالا رفته است و مهمترین علت بروز شکته قلبی در این سنین کدامند متاسفانه شاهد ایست قلبی حتی در جوانان نیز هستیم با چه روش هایی می توانیم از این عارضه خطرناک پیشگیری کنیم

شیوع بیماری های قلبی و عروقی در سال های اخیر یکی از دغدغه ها و نگرانی های برنامه ریزان حوزه ی سلامت کشور است، زیرا بررسی ها نشان می دهد آمار جوانانی که گرفتار بیماری های قبلی و عرقی شده اند رو به افزایش است.به گزارش سلامت نیوز، روزنامه سایه نوشت: در سال های اخیر بشر ناخواسته در دام مرگ ومیر بیشتر قرار گرفته و با انواع بیماری های صعب العلاج دست به گریبان است. زندگی ماشینی، کم تحرکی، استرس و بالاخره کامپیوتر و مشغولیات کامپیوتری باعث ازدیاد وزن کودکان و نوجوانان شده و لذا آنان را در معرض خطر سکته ی قلبی قرار داده است.

شیوع بیماری های قلبی و عروقی در سال های اخیر یکی از دغدغه ها و نگرانی های برنامه ریزان حوزه ی سلامت کشور است، زیرا بررسی ها نشان می دهد آمار جوانانی که گرفتار بیماری های قبلی و عرقی شده اند رو به افزایش است. همچنین سن سکته ی قلبی نیز کاهش یافته که این وضعیت مسئولین کشوری را به شدت نگران ساخته تا جایی که متخصصین قلب و عروق نسبت به شیوع بیماری های قلبی در نسل جوان کشور به شدت نگران شده و مرتباً با صدور اطلاعیه این مورد را به نسل جوان گوشزد می کنند. از جمله نکات مشترکی که مورد قبول جامعه ی پزشکی است و تمامی کارشناسان و پزشکان تغذیه متفق القول بر این باورند، فست فود یکی از عوامل مهم سکته ی قلبی در جوانان است. از آنجایی که سکته و بیماری های قلبی به عنوان دومین عامل مرگ ومیر در کشور شناخته شده انسداد عروق و کرونر در جوانان ایرانی به شدت شیوع یافته در حالی که این مشکلات مربوط به دهه ی هفتاد و هشتاد سالگی بوده و متأسفانه در دهه ی اخیر جوانان زیر ٣٠سال هم در دام این بیماری گرفتار آمده اند.

از دیگر عواملی که در سکته و بیماری های قلبی نقش دارند باید از استرس، فشارهای عصبی، آلودگی هوا، مصرف نمک، فست فودها و چربی های اشباع شده به عنوان مهم ترین موارد سکته قلبی نام برد که از میان موارد یاد شده باید به مصرف زیاد نمک اشاره کنیم که در بالا بردن فشارخون نقش عمده داشته و متأسفانه نانوایان به میزان بسیار زیادی از نمک برای بقا و دوام خمیر نان استفاده می کنند و متأسفانه هیچ سازمان یا نهادی پیرامون کیفیت پخت نان بررسی هم نمی کند تا چه رسد به اعمال مدیریت. از دیگر موارد مهم که در شیوع بیماری های قلبی در جوانان مؤثر بوده مصرف دخانیات از قبیل سیگار و قلیان است که با کمال تأسف باید گفت این مصرف به رده ی نوجوانان هم رسیده و حتی دختران دانش آموز ما اغلب به عنوان تفریح و تفنن از آن استفاده می کنند و همه روزه بر تعداد اماکن و قهوه خانه های قلیان دار افزوده شده و به طور وفور و ارزان در اختیار نسل نوجوان و جوان ما قرار می گیرد و به همین علت سن سکته و تصلب شرایین به نوجوانی هم کشیده شده، بدون شک این یک زنگ خطر برای جامعه محسوب می شود چرا که جوانان نیروهای فعال و کارآمد جامعه هستند و افزایش مرگ و میر در این طبقه ی سنی می تواند به یک فاجعه تبدیل شود.این که ٣٠ تا ٣۵درصد مرگ و میر در کشور ما ناشی از مشکلات قلبی است یک علامت خطر برای آینده کشور ما بوده و در این صورت دیری نخواهد پایید که ما در کشور یک جمعیت پیر و بی تحرک داشته باشیم که نه برای خود مفید خواهند بود و نه برای خانه عنصر فعال. امیدواریم متولیان آموزشی کشور بیش از پیش آموزش های علمی و عملی را از سطح دبستان آغاز کنند.