etiad1-1

تحقیقات به دست آمده توسط سازمان بهداشت جهانی حاکی از این است که در هر 8 ثانیه یک نفر به علت استعمال دخانیات می میرد. 70% افراد سیگاری در سنین نوجوانی به سیگار روی آورده اند ، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که افرادی که در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار کرده اند و به مدت 20 سال ادامه داده باشند ، نسبت به افرادی که اصلا سییگار نکشیده اند 20 الی 25 سال زودتر می میرند.

مضرات سیگار چیست؟

تنها سرطان ريه يا بيماری های قلبي پيامدهاي استعمال دخانيات و مضرات سیگار نيست بلكه مجموعه‌اي از مسايل و مشكلات بهداشتي در ارتباط با مصرف مواد دخاني وجود دارد كه مي‌تواند به لحاظ شرايط جسماني و مقاومت ايمني در افراد سيگاري بروز مي‌كند، كه برخي از آنها عبارتند از:

‌١- مضرات سیگار و از دست دادن موها

با تضعيف سيستم ايمني افراد سيگاري در اثر مصرف مواد دخاني، بدن اين افراد مستعد ابتلا به انواع بيماريها از جمله «لوپوس اريتماتوز» مي‌شود كه اين بيماري مي‌تواند عامل از دست دادن موها، ايجاد زخم‌ در دهان، جوش‌هاي پوست روي صورت، سر و دست‌ها شود.

‌٢ – آب مرواريد (كاتاراكت)

افراد سيگاري ‌٤٠ درصد بيش از افراد ديگر در معرض ابتلا به آب مرواريد، كدر شدن عدسي چشم و ممانعت از عبور نور و در نهايت نابينايي هستند.

٣ – مضرات سیگار و چين و چروك

استعمال دخانيات باعث از بين بردن پروتئين‌هاي انعطاف دهنده پوست مي‌شود؛ همچنين باعث تحليل بردن ويتامين A و محدود كردن جريان خون در عروق پوست مي‌گردد. پوست افراد سيگاري خشك و داراي خطوط و چين خوردگي‌هاي ريزي در اطراف لبها و چشمهاست.

غربالگری های مهم برای افراد سیگاری

‌٤ – ضايعات شنوايي

افراد سيگاري ‌٣ برابر بيش از افراد غير سيگاري به عفونت گوش مياني دچار مي‌شوند.

‌٥ – سرطان پوست

افراد سيگاري ‌٢ برابر بيشتر از افراد غير سيگاري در معرض خطر ابتلا به نوعي سرطان پوست (پوسته پوسته شدن، برجستگي روي پوست) و مضرات سیگار قرار دارند

٦ – مضرات سیگار و فساد دندانها

افراد سيگاري ‌٥/١ مرتبه بيشتر از افراد غير سيگاري در معرض خطر از دست دادن زودرس دندانها هستند.

‌٧ – پوكي استخوان

منواكسيد كربن يكي از اصلي‌ترين گازهاي سمي در خروجي اگزوز اتومبيل و دود سيگار است، ميل تركيبي اين گاز با خون بسيار بالاتر از اكسيژن است. اين گاز باعث كاهش قدرت عمل اكسيژن در خون افراد سيگاري حرفه‌اي تا ‌١٥ درصد مي‌شود.
استخوان‌هاي افراد سيگاري تراكم خود را از دست داده و به راحتي شكسته مي‌شود همينطور زمان التيام يافتن و جوش خوردن آنها پس از شكستگي تا ‌٨٠ درصد افزايش پيدا مي‌كند.

‌٨ – مضرات سیگار و بيماريهاي قلبي

بيماريهاي قلبي ـ عروقي ناشي از استعمال دخانيات بيش از ‌٦٠٠ هزار نفر را در سال در كشورهاي توسعه يافته از بين مي‌رود استعمال دخانيات باعث افزايش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، افزايش خطر ابتلا به فشار خون بالا و گرفتگي عروق و نهايتا ايجاد حمله قلبي و سكته مي‌شود.

‌٩ – زخم معده

استعمال دخانيات مقاومت معده را در برابر باكتريها پايين مي‌آورد؛ همچنين باعث تضعيف معده در خنثي سازي اسيد معده و مقاومت در برابر آن بعد از غذا خوردن و بر جاي ماندن باقيمانده اسيد در معده و در نتيجه تخريب ديواره آن مي‌شود.
زخم معده افراد سيگاري به سختي درمان مي‌شود و احتمالي بهبودي آن تا زماني كه فرد سيگاري اكثرا اندك است.

‌١٠- مضرات سیگار و تغيير رنگ انگشتان

قطران موجود در دود سيگار در اثر استعمال مستمر دخانيات روي انگشتان و ناخنها جمع شده و باعث تغيير رنگ آنها به قهوه‌اي مايل به زرد مي‌شود.

‌١١ – سرطان رحم و سقط جنين

استعمال دخانيات در دوران بارداري مي‌تواند باعث افزايش خطر زايمان نوزاد با وزن كم و بروز مسايل بهداشتي در آينده شود. سقط جنين در مادران سيگاري ‌٢ تا ‌٣ برابر بيشتر است

‌١٢ – مضرات سیگار و تغيير شكل دادن سلولهاي جنسي در مردان

استعمال دخانيات باعث كاهش تعداد اسپرم و كاهش جريان خون در آلت تناسلي مردان و ناتواني جنسي در اين افراد مي‌شود. ناباروري جنسي در مردان سيگاري نيز متداول‌تر از افراد غير سيگاري است.

خطرات مصرف سیگار در زنان

‌١٣ – سرطان

بيش از ‌٤٠ عنصر سرطانزا در دود سيگار وجود دارد احتمال سرطان ريه ‌٢٢ مرتبه بيشتر از افراد غير سيگاري است.
طبق تحقيقات بي شماري كه انجام شده است در صورت ادامه استعمال دخانيات توسط افراد سيگاري، احتمال مبتلا شدن آنها به انواع سرطان‌هاي ديگر از قبيل زبان، دهان، غدد، بزاق و حلق (‌٦ تا ‌٢٧ برابر)، سرطان بيني (‌٢ مرتبه بيشتر)، گلو (‌١٢ مرتبه)، مري (‌٨ تا ‌١٠ برابر)، حنجره (‌١٠ تا ‌١٨ برابر)، معده (‌٢ تا ‌٣ برابر)، كليه (‌٥ برابر)، آلت تناسلي مرد (‌٢ تا ‌٣ برابر)، لوزالمعده (‌٢ تا ‌٥ برابر) مقعد (‌٥ تا ‌٦ مرتبه) وجود دارد.

راه های ترک سیگار و رهایی از مضرات سیگار

مطمئن باشید صحیح ترین مبارزه را در زندگی خود انجام میدهـید. در نهایت اگر میخواهید عادت دیگری را جایگزین كشیدن سیگار نمایید دقت كنید كه كار بد تر از بد نشود!

افراد سیگاری می گوینـد كه هـیـچ چیزی لذت بخشتر از كشیدن یك نخ سیگار بعد از یك روز خسته كننده نیست. با اینحال اكثر آنها بزرگترین آروزی خود را پایان دادن به این عادت زننده شان میدانند. در آمریكا سالانه حدود ٤٠٠ هزار نفر بدلیل امراض ناشــی از مصرف سیگار جان خود را از دست میـدهنـد. استـعمال دخانیات خطر ابتلا به سرطان ریه را تا حـد بـسیـار زیـادی افزایش میدهد.

شما سیگاری هستیـد؟ آیا تـا بـه حال سـعـی در تـرك آن كرده اید؟ آیا سعی و تلاش شما بی نتیجه مانده اسـت؟ روشهای زیر بشما كمك زیادی در ترك كردن سیگار بصورت دائمی خواهد نمود.

● تصمیم جدی برای ترك و پیشگیری از مضرات سیگار 

اولین فكری كه ممكن است به ذهن شـما خـطـور نماید این است: چرا باید تركش كنم؟ برای شروع باید سلامتی خود را مد نظر داشته باشید. ترك آن، بـلافاصله باعث كاهـش احتمال ابتلا به انواع سرطان میگردد. این نیز واقعیتی محسوب میشود كه سیـگاریهـای سابق نسبت به كسانیكه كماكان سیگار میكشند از سلامتی بیشتری برخـوردانـد. بـه علاوه دیگر دود سیگار اطرافیان شما را آزرده خاطر نخواهد كرد.

سپس نوبت به برطرف شدن مسائلی دیگر می رسد. نـفس شما دیگر بوی بد نخواهد داد، حس ذائقه شما بازگشته و همه چیز خوشمزه تر خواهد شد. و به این فكر كنید كه با ترك سیگار تا چه اندازه در پول خود صرفه جویی میكنید و چقدر می توانید از مضرات سیگار پیشگیری کنید. اگر روزی یك پاكت میكشید، در سال حدود ٢٠٠ هزار تومان دود می كنید در حـالی كه میتوانـید این پول را به مصارف بهتری برسانید.

مسئله مهمی كه باید بخاطر داشته باشید این است كه تنها زمانی میتوانـید سیگار را ترك كنید كه آمادگی آن را داشته باشید. بخاطر دیگران یا دلایلی كه زیاد بـرایتان اهمیت ندارد، اقدام به ترك آن نكنید. فقط برای خودتان این كـار را انـجام دهیـد. ایـن تنها روشی است كه قطعا شما را موفق خواهد كرد.

● طی مراحل

از آنجایی كه سیگار یكی از مشكلترین عادتهایی است كه میتوان كنار گذاشت، در این قسمت چندین روش برای مجهز تر نمودن تلاش و كوشش شما برای رسیدن بـه هـدف ارائه شده است.

● تاریخی برای شروع تنظیم كنید

بعد از این تصمیم به ترك سیگار و پیشگیری از مضرات سیگار گرفتید، لازم است تاریخی را برای شروع در نظر بگیرید. قصور در این كار خیلی راحت میتواند باعث ترغیب شما در به تاخیر انداختن تـرك سیگار تا مدتی نامعلوم گردد. همچنین باید ببینید كه آیا میخواهید به یكباره آن را كنـار بگذارید و یا به تدریج. البته معمولا بهتر است كه به یكباره این كار را انجام دهید. اگر به كشیدن حتی یكی دو نخ سیگار ادامه دهید، بازهم ممكن است مانند گذشته در دام بیفتید.

● عهد ببندید که از مضرات سیگار پیشگیری کنید

اگر چه این عمل جنبه قـانونی ندارد، اما با بستن یك قرارداد میتوانید به كارتان رسمیت ببخشید. این پیمان را با یكی از دوستان یا یكی از اعضای خـانـواده خـود بسته و به هر كسیكه میشناسید اعلام كنید كه قصد ترك سیگار و پیشگیری از مضرات سیگار را دارید تا غرورتان شمـا را در راهـی كه میروید ثابت قدم نگاه دارد. بعلاوه میتوانید اقدام بنصب تابلوی “لطفا سیگار نكشید” در خانه، محل كار یا اتومبیل خود نمایید تا دیگران را از تعهد خود آگاه نگاه دارید.

● طلب یاری نمایید

چرا از دیگران برای رنگ كردن خانه و یا اثباب كشی درخواست كمك میكنیم؟چون وقتی بار مسؤلیتی را با دوستان تقسیم می نماییم راحت تر می توانیم از عهده اش برآییم.

وقتی همزمان با دوستتان سعی در ترك سیگار میكنید، میتوانید انگیزه یكدیگر را تجدید نموده و در لحظات سخت با هم صحبت كنید. نقل و انتقال تجربیات به همدیگر اثرات بسیار سودمندی دربر خواهد داشت.

در روش دیگر برای برخی افراد مفید واقع شده اند: طب سوزنی و هیپنوتیزم. این روشها روی جسم و ذهن عمل نموده و باعث مقاوت بدن در برابر نیكوتین می گردند. میزان اثر بخشی از شخصی به شخصی دیگر متفاوت است.

● رخت و لباس دخانیات را از تن بیرون كنید

نگهداری سیگار در منزل احتمال مراجعه به آن را افزایش می دهد. هـر چـیـز مـربــوط بـه دخانیات مانند زیرسیگاری، فندك و سیگار را دور انـداخـتـه و از آنـــچــه كـه با استـعـمـال دخانیات مربوط میشود خود را رهایی دهید.

● عادت دیگری را جایگزین نمایید

سیگار كشیدن یك عادت است. كاری كه شمـا بـرای آرام كـردن اعـصاب یا مشغول نگاه داشتن خود به صورت ناخودآگاه انجام می دهید. لازم اسـت عـادت دیـگـری را جـایگزین كشیدن سیگار نمایید. برای مثال می تـوانـیـد آدامـس بـجـویـد، آب نـبـات بخورید و یا از سبزیجات استفاده كنید.

گذشته از این،سعی كنید میل و كشش خود را به كشیدن سیگار با انجام برخی اعمال بی ضرر و وقت گیر جایگزین كرده و از بـیـن بـبرید. هرگاه هوس كشیدن كردید، یك لیوان پر آب بخورید تا میلتان فروكش كند. هدف این است كه كمی فاصله انداخته تا رغبت شما برای مصرف سیگار مرتفع شود.

● رویه زندگی خود را تغییر دهید

ترك سیگار آغاز جدیدی برای شما بشمار آمده و باید عادتهای خود را مطابق با آن تغییر دهیـد. اگـر به همراه چای صبحانه عادت به كشیدن سیگار داشتید، بجای آن آب پرتقال یا شیر موز بخورید. اگر در بین وقت استراحت كلاس دانشگاه، با دوست خود مبادرت به كشیدن سیگار می نـمـودیـد، مـن بـعـد از این با افراد غیـر سـیگاری و در محیطهایی كه سیگار كشیدن در آنجا ممنوع است، وقت استراحت خود را بگذرانید. عادتهایی جدید و سالمتر برای خود درنظر بگیرید.

● از اماکنی كه سیگار كشیدن در آنها رواج دارد دوری كنید

حتما لازم نیست همه دوستان سیگاری خود را كـنار گـذاشته و با آنها قطع رابطه كنید، اما سعی نمایید در محلهایی كه معمولای افـراد سیگاری رفـت و آمـد داشته و استعمال دخانیات در آنجا رایج است رفت و آمد نكنید. در قسمتـهای سیـگار مـمـنـوع رستـورانهـا بنشینید. رعایت این مسئله در مراحل ابتدایی ترك بسیار پر اهمیت است و از مضرات سیگار پیشگیری می کند. دور ماندن از وسوسه كشیدن سیگار كمك شایان در به هدف رسیدن شما خواهد نمود.

● از محصولات طبی كمك بگیرید

دنیــای پزشـكـی از ایـن موضـوع كامـلا آگـاه است كه ترك سیگار مشكل تر است از آن چیزی است كه گفته میشود. بنابراین محصولات زیادی برای از بین بـردن این عـادت بـد تولید شده است. در وحله اول آدامس نیكوتینی ساختـه شد كه نه تـنـها بـاعث مشـغـول نگاه داشتن دهان شما میگردد، بلكه مقدار اندكی نیكوتین برای ارضای بدن وارد سیستم فرد مینماید.

بطور مشابه، برچسبهای نیكوتینی وجود دارند كه باعـث مقاومت بدن در برابر نـیـكـوتـین هنـگـام نـكشیدن سیگار میشونـد. و در انـتـها داروهایی مانند “زایبن” باعث از بین رفتن میل و رغبت شما به كشیدن سیگار میگردند. در هرحال پیش از بكاربردن هر كدام از این محصولات با پزشك خود مشورت كنید.

● مقاوم باشید

همان گونـه كـه قـبـلا نیز گفته شد، ترك سیگار بسیار دشوار است. قطعا دچار وسوسه كشیدن سیگار خواهید شد و موانع بسـیاری در سـر راهتان قرار خواهد گرفت ولی باید پایداری نموده و هیچگاه دلسرد نگردید. این یك مسابقه دوی سرعت نـبـوده بـلـكـه دوی استقامت است؛ باید جنگنده باشید.

● هر روز برایتان آسانتر خواهد شد

با اینکه میگویند برندگان هیچگاه میدان را ترك نمی كنند و ترك كننده گان هرگز برنده نخواهند شد،

● به خودتان پاداش دهید

ترك سیگار و پیشگیری از مضرات سیگار ، گامی بلند در زندگی محسوب شـده و باید بهمیـن مناسبت همانند اتفاقات مهم دیگر جشنی برپا كرد.

با پولـی كـه قـرار بــود صرف خریداری سیگار و یا توتون گردد، اكنون می تـوانـیـد بـا آن چـیـزی بـخـریـد كـه بـرایتان لذت بخش باشد مانند یك تلویزیون پلاسمای زیبا. به این وسیله یك مزیت محسوس ترك سیگار را دریافته و برای ادامه كـار مصمم تر خواهید شد.

نكاتی دیگر

در این قسمت چند نكته دیگر برای ترك و پیشگیری از مضرات سیگار آورده شده است:

● از سیگار متنفر شوید

برای اینگه دیگر هیـچـگاه سـراغ سیگار نروید، دیواری از تنفر و انزجار نسبت به آن پیش خود ترسیم كنید تا همواره مـانع رغـبت شـما بـه مصرف سیگار گردد. یك روش مناسب این است كه همیشه شیشه كوچكی كه داخلش چـند تـه سـیگـار وجود دارد به همراه خود داشته باشید و هرگاه هوس سیگار كشیدن به سرتان زد، در شیـشه را باز كرده و داخلش را بوكنید، بوی تعفن و زننده آن قـطـعـا شـما را از كاری كه می خواهـیـد انـجـام دهید منصرف خواهد كرد.

● مچ بند ببندید

این یك روش روانشـنـاسـانـه اسـت. همیشه مچ بند به دستتان بیندازید. هرگاه میل به سیگار پیدا كردید، آنرا محكم بپیچانید تا كمی احساس درد به شما دست بدهد. بعد از زمانی كوتاه مغز شما احساس درد را جایگزین هوس كشیدن سیگار نموده و میل شما از بین خواهد رفت.

● ورزش كنید

تمرینات ورزشی قطعا به شما كمك خواهد نمود چراكه فعالیت زیاد باعث مـشغـول نـگاه داشتن ریه ها و از بین بردن میل به سیگار می گردد. از لـحـاظ جـسـمانی هم احساس بهتری خواهید یافت. این احساس به عنوان یادآوری كننده خوبی برای مـزایـای سیگاری نبودن به شما خدمت خواهد كرد.

● برنامه غذایی منظمی داشته باشید

سعی كنید از وعده های غذایی مناسبی استفاده نموده و در ساعات منظمی اقدام به خوردن غذا نمایـیـد. بـا داشتن رژیم غذایی مناسب و مناسب آسانتر میتوانید سیگار را ترك نموده، از مضرات سیگار پیشگیری کرده و درعین حال از سلامتی بیشتری برخوردار خواهید گشت. مزیت دیگر برنامه غذایی منظم جلوگیری از پرخوری و در نـتـیـجه اضـافـه وزن اسـت، مشكلی كه در اغلب كسانیكه قبلا سیگاری بوده اند دیده میشود.

● مراحل را آهسته طی كنید

واژه “همیشه” كلمه ای وحشت آور است چراكه اشاره به آن دارد كه مابـقی عـمـر خـود را باید به همین منوال و بدون هیچ انحرافی طی نمایید. كاری كه باید انـجـام دهـیـد ایـن است كه روز به روز پیش روید؛ با اهداف دراز مدت خود را هراسـان نـكنـیـد. امـروز سخت تلاش میكنید كه سیگار نكشید. فردا نیز دوباره به همین ترتیب.

● رهایی از مصرف سیگار

وقتی كار تمام شد و به نتیجه رسید، هیچ دلیلی مثبتی برای آغاز مجدد وجـود نـدارد و آن چه كه هست دلایل منفی میباشد. بعلاوه هـیچـكس جـز خـودتان نمی تواند شما را مجبور به ترك نماید. مطمئن باشید صحیح ترین مبارزه را در زندگی خود انجام میدهـید. در نهایت اگر میخواهید عادت دیگری را جایگزین كشیدن سیگار نمایید دقت كنید كه كار بد تر از بد نشود!

تاثیر زیانبار استنشاق دود سیگار محیطی بر افراد سالم

به نقل از یونایتدپرس مارگرت دبلیو گربیس از بیمارستان دانشگاهی ژنو و ۱۱ همكارش علائم تنفسی را در ۱۶۶۱ نفر كه د رطول ۱۱ سال گذشته هرگز سیگار نكشیده بودند بررسی كردند.
نتایج بررسی این افراد غیرسیگاری در مورد اثرات وجود دود سیگار در محیط نشان داد كه قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران با بروز علائم تنفسی در آنها همراه است.
این پژوهشگران گفتند كه افراد دچار تحریك‌پذیری مجاری تنفسی كه مداوما د رمعرض دود سیگار دست دوم هستندبه خصوص در معرض خطر بیماری مزمن تنفسی زودرس هستند.
به گفته گربیس در گروهی از این افراد كه در طول سال‌ها دچار علائم تحریك‌پذیری بیش از حد مجاری تنفسی بودند، رابطه‌ای میان علائم خس‌خس سینه، سرفه و تنگ نفس و برونشیت مزمن وجود داشت‌، اما تنها در مورد تنگ‌‌نفس و اسنشاق دود سیگار محیطی این رابطه از لحاظ آماری قابل‌توجه بود.
نتایج این تحقیق در شماره نوامبر نشریه American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine منتشر شده است.

ترك سیگار برای فرزندان مادران سیگاری سخت‌تر است

محققان می‌گویند، ترك سیگار و پیشگیری از مضرات سیگار ، برای افرادی كه مادرانشان در دوران بارداری آنها سیگار می‌كشیده‌اند دشوارتر است.
به گزارش یونایتدپرس از دورهام، “ادوارد لوین” استاد روان شناسی زیستی در “مركز پزشكی دانشگاه دوك” گفت: آسیبی كه سیگار كشیدن در دوران جنینی به فرد می‌رساند بسیار بیشتر از زایمان زودهنگام و یا كم بودن وزن نوزاد در هنگام تولد است.
دورهام گفت، سیگار كشیدن در دوران بارداری تغییراتی در رشد مغز نوزاد ایجاد می‌كند كه می‌تواند تا پایان عمر ادامه یابد.
دانشمندان “مركز تحقیقات بر روی نیكوتین و ترك سیگار دوك” اعلام كردند زنان باردار باید سیگار را كنار بگذارند تا جنین آنها در معرض نیكوتین قرار نگیرد و باید این كار را بدون استفاده از فراورده‌های حاوی نیكوتین مانند برچسب‌های پوستی و یا آدامس ترك سیگار كه بازهم برای جنین خطر دارد، انجام دهند.
لوین گفت: هرچند میزان استعمال دخانیات در آمریكا در حال كاهش است، اما حدود یك چهارم آمریكایی‌ها مادرانی دارند كه در دوران بارداری سیگار می‌كشیده‌اند.
وی افزود: مطالعات قبلی نشان داده است احتمال مرگ ناگهانی در دوران نوزادی، اختلال كمبود توجه – بیش فعالی، چاقی و حتی استعمال دخانیات تا پایان عمر در فرزندان اینگونه مادران بیشتر است.
این مطالعه در نشریه اینترنتی مجله “داروشناسی، بیوشیمی و رفتار” (‪ (Pharmacology, Biochemistry and Behavior‬چاپ شده است.

سیگار کشیدن والدین بر جنسیت جنین تاثیر دارد

محققان دریافته اند والدینی که سیگار می کشند ، موجب می شوند که جنین در صورت پسر بودن از بین برود و احتمال دختر شدن جنین افزایش یابد و جنین دختر نیز در صورت تولد ۲ برابر بیشتر در معرض سرطان قرار می گیرد.
به نقل از دیلی تلگراف ، این موضوع بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ بر روی بیش از ۹۰۰۰خانم باردار بررسی شده است.
نتایج بررسی ها نشان می دهد مادرانی که در طول دوران بارداری سیگار می کشیده اند ، یک سوم کمتر از بقیه دارای فرزند پسر می شوند.
نکته دیگر اینکه چنانچه علاوه بر مادر پدر نیز سیگار بکشد احتمال پسر شدن جنین تا ۵۰ درصد کاهش می یابد و این ناشی از حساسیت بیشتر جنین پسر نسبت به تاثیرات مخرب سیگار است و در مواردی نیز که جنین این والدین پسر باشد ، احتمال سقط به مراتب افزایش می یابد.
کارشناسان معتقدند علت این امر نیز تاثیر مواد شیمیایی موجود در نیکوتین بر کروموزومهای مردانه اسپرم و تخریب آنها است.
به همین دلیل اگر فرزند پسر می خواهید اصلا سیگار نکشید و اگر فرزند دختر سالم هم می خواهید سیگار نکشید، زیرا در صورت دختر شدن جنین احتمال سرطان و ضعیف شدن سیستم بدنی او افزایش می یابد.

لکه بینی در بارداری

سیگار كشیدن در دوران بارداری با بروز مشكلات روانی ارتباط دارد

به گفته محققان: مشكلات سلامت روانی مانند اختلالات اضطراب و افسردگی در زنانیكه در دوران بارداری خود سیگار می‌كشند شایع است و یكی از علل سیگار كشیدن آنها نیز می‌تواند همین امر باشد.
دكتر “رنی دی. گودوین” به پایگاه سرویس خبرهای بهداشتی اینترنتی گفت، با توجه به دهها سال تلاشی كه برای وادار كردن زنان به نكشیدن سیگار در دوران بارداری انجام شده است، مشاهده ادامه این مشكل بسیار آزاردهنده است.
وی افزود، میزان بالای افسردگی در میان زنان باردار معتاد به نیكوتین می‌تواند نشانه دیگری از وجود این مشكل در میان این زنان باشد.
گودوین و همكارانش در “دانشگاه كلمبیا” واقع در نیویورك اطلاعات ناشی از مصاحبه با یك هزار و ‪ ۵۱۶‬زنی را كه در مطالعه‌ای در زمینه استفاده از الكل شركت كرده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
تمام این زنان در سال گذشته باردار بودند.
گروه محققان در مجله “زایمان و بیماری زنان” نوشتند، در مجموع ‪۲۲‬ درصد زنان مورد مطالعه گزارش دادند كه سیگار می‌كشیدند و ‪ ۱۲‬درصد آنها را می‌شد در رده زنان معتاد به نیكوتین قرار داد.
در این مطالعه دیده شد كه یك اختلال روانی مانند افسردگی و یا اختلال ترس كه در ‪ ۵۷‬درصد از زنان معتاد به نیكوتین دیده می‌شد، تقریبا در نیمی از زنان سیگاری یعنی ‪ ۴۵‬درصد آنها نیز مشاهده می‌شد.
گودوین گفت، متخصصین سلامت كه روی زنان باردار سیگاری كار می‌كنند، باید بدانند كه افسردگی و تشویش می‌تواند بزرگترین موانع بیماران آنان برای ترك سیگار و پیشگیری از مضرات سیگار باشد.
وی نتیجه گرفت، برای این قبیل افراد استفاده از برخی روشهای درمان روانی مانند رفتار درمانی و یا درمان حمایتی بعلاوه یك برنامه متوقف كردن استعمال دخانیات می‌تواند به مراتب بهتر از یك برچسب ساده پوستی نیكوتین به درمان بیمار كمك كند.
مشروح این مطالعه در شماره آوریل ‪ ،۲۰۰۷‬مجله” زایمان و بیماری‌های زنان” منتشر شده است.

ارتباط كشیدن سیگار با كاهش بینایی چشم

روزنامه “استار” چاپ مالزی نوشت: كشیدن سیگار موجب تسریع در روند كاهش بینایی افراد در سنین بالا می‌شود.
این روزنامه درشماره چهارشنبه خود به‌نقل از رویترز افزود: افراد سیگاری در حدود چهار برابر دیگران درمعرض مواجهه باكاهش شدید دید ناشی از افزایش سن هستند.
براساس این گزارش، گروه محققین دانشگاه سیدنی استرالیا به سرپرستی دكتر “جنیفر تن” با تحقیقات اخیر خود صحت این ادعا را اثبات كرده‌اند.
در این تحقیقات كه مدت ده سال به طول انجامیده است تعداد دو هزار و ‪۴۵۴ نفر از شهروندان استرالیا با حداقل سن ‪ ۴۹سال مورد آزمایش و بررسی قرار گرفتند.
در بررسی‌های انجام شده توسط محققین استرالیایی اثبات شده است كه افراد سیگاری نه‌تنها چهاربرابر افرادی كه تاكنون سیگار نكشیده‌اند درمعرض مواجهه با افت شدید بینایی هستند، بلكه آنان پنج سال زودتر ازدیگر افراد بامساله كاهش بینایی بر اثر افزایش سن مواجه خواهند شد.
دراین تحقیقات همچنین اثبات شده كه افراد سیگاری به‌مراتب بیشتر ازافراد دیگر با خطر ابتلای به بیماری “تحلیل شبكیه” در سنین بالاتر مواجه‌اند.
“تحلیل شبكیه” (‪ (Macular degenerationبیماری است كه موجب از بین رفتن سلولهای شبكیه در قسمت مركزی آن شده و در نتیجه، تیزبینی و دید مركزی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد

عوارض خودارضایی

كاهش ۱۰ تا ۱۵ سال عمر در افراد سیگاری

در ۲۰ سال اخیر در روسیه تعداد مصرف كنندگان سیگار ۴۴۰ هزار نفر افزایش داشته است كه جوانان و زنان در درجه اول این افزایش قرار دارند، در این كشور حدود سه میلیون نوجوان به سمت سیگار كشیده شده اند.
به گزارش خبرگزاری روسیه، مصرف دایمی و طولانی مدت سیگار منجر به پیری زودرس می شود و صدمات جدی به سلامت انسان وارد می كند.
بنابر این گزارش، میزان موارد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی كه علت آنها مصرف سیگار بوده در روسیه برای مردان ۲۷ درصد و برای زنان دو درصد است. تغییرات پاتولوژی در ارگان های تنفسی كه بر اثر سیگار ایجاد می شوند منجر به ابتلا به بیماری های برونشیت مزمن و صدمات ریوی می گردد. همچنین در بین موارد مرگ ناشی از این عوارض بیماری ها ۷۸ درصد را مردان سیگاری و ۳۰ درصد را زنان سیگاری تشكیل می دهند. علاوه بر سیگار علت مرگ بر اثر سرطان ریه در ۹۰ درصد موارد است. به طور متوسط هر فرد سیگاری به خاطر این عادت مضر سیگار كشیدن ۱۰ تا ۱۵ سال از عمر خود را از دست می دهد.
این گزارش حاكیست، طبق اطلاعات مركز موسوم به بلوخین آكادمی علوم پزشكی روسیه میزان مرگ و میر بر اثر امراض قلبی در خانواده ای كه یكی از همسران سیگار مصرف می كند ۲۰ درصد بیشتر از خانواده های غیر سیگاری است. فرد سیگاری غیر فعال در گروه خطر بروز سكته قلبی قرار دارد. دود سیگار حاوی چهار هزار ماده شیمیایی است كه در بین آنها نیكوتین مسئول عادت كردن به این عادت مضر كشیدن سیگار است و باعث وابستگی فیزیكی به آن می شود. پس از نفوذ دود به ریه، نیكوتین بعداز هفت ثانیه به مغز راه می یابد. علاوه بر این دود سیگار سرطان زا است و یك سوم تمام موارد مرگ و میر ناشی از مصرف سیگار بر اثر سرطان دهان، سرطان حنجره و نایژه ها صورت می گیرد

سیگار نكشید چون كچل می‌شوید

دانشمندان در تازه‌ترین یافته‌های خود به یكی دیگر از مضرات سیگار برای بدن از جمله ریزش موی سر پی بردند. به گزارش بی‌بی‌سی عربی، دانشمندان در تحقیقات خود دریافتند سیگار می‌تواند در ریزش موی برخی مردان و ابتلای آنان به بیماری طاسی تاثیر داشته باشد.
طاسی سر در میان مردان بیشتر ارثی است و علت آن به یكسری هورمون‌های نرینه برمی‌گردد. محققان در این پژوهش دریافتند مردان آسیایی كه نسبت به مردان اروپایی كمتر به بیماری طاسی سر مبتلا می‌شوند، در صورت كشیدن سیگار، دچار ریزش بیشتر موی سر خواهند شد.
این یافته‌ها در بررسی روی ۷۴۰ مرد تایوانی كه عمر متوسط آنان به ۶۵ سال می‌رسد، به دست آمده است.