5687a9c42fa54

برخی افراد با رژیم های خودسرانه خانگی موجب آسیب به بدن خود می شوند و بدون توجه به عوارض رژیم های کاهش وزن به کم خوری یا پرخوری روی می آورند

یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی هشدار داد که تکرار مکرر رژیم‌های گرسنگی و پرخوری‌های پی‌درپی، عامل افزایش وزن مفرط است.

دکتر ضیاءالدین مظهری در این‌باره گفت: «معمولا به دنبال رژیم‌های غذایی نادرست و تحمل گرسنگی، با ارسال پیام‌های عصبی به مغز ولع به خوردن افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر این، برای حفظ انرژی بیشتر، سوخت و ساز بدن هم تقلیل می‌یابد تا ذخایر انرژی موجود را صرفه‌جویی کند. بنابراین در این شرایط هم کاهش وزن یویوافکتی طبیعی– است و هم اینکه بعد از هر بار لاغری، مدتی بعد فرد چاق‌تر می‌شود آن هم بیشتر از قبل. در واقع تکرار مکرر رژیم‌های گرسنگی و پرخوری‌های پی در پی، عامل افزایش وزن مفرط است.»

وی در ادامه افزود:‌ »کاهش وزن هم علم است و هم هنر و از نظر علمی هر کاهش وزنی، مثبت تلقی نمی‌شود. از طرفی دیگر، کم کردن وزنی که تحت‌تاثیر تک‌خوری‌های جادویی و کم‌خوری مفرط باعث تخلیه آب بدن شود، درست نیست و هر لحظه امکان دارد که وزن به حال اول برگردد.»

وی برای درک بهتر این مساله توضیح داد که افرادی که برای کاهش وزن به سونا می‌روند هرچند ممکن است در عرض یک روز حتی 4 کیلوگرم وزن کم کنند ولی این کاهش وزن به مفهوم کم شدن چربی از ارگان‌ها و حفره‌های بدن نیست چراکه بعد از چند ساعت دیگر با نوشیدن آب و نمک همه چیز به حالت اول بازمی‌گردد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: «حدود 60 درصد بدن انسان‌های رشدیافته را آب تشکیل می‌دهد و براساس یک رژیم غذایی صحیح و اصولی، می‌توان چربی انباشته شده در بدن را که حاصل تجمع چندین ساله است به تدریج از بین برد و با اختلافی که بین دریافت پتاسیم و سدیم ایجاد می‌شود فقط قسمتی از آب از بدن دفع شود و درصورتی که رژیم غذایی اصولی و متناسب باشد، بعد از پایین آمدن وزن تغییری ایجاد نمی‌شود.»

مظهری‌ در نهایت با هشدار به افرادی که برای کم کردن وزن به استفاده از انواع رژیم‌های غذایی نادرست روی می‌آورند، گفت: «کاهش وزن به دنبال رژیم‌های کانادایی، 3 روزه، اتکینز و… کوتاه‌مدت بوده و با عوارض زیادی همراه است. ضمن اینکه در پی بازگشت دوباره وزن، اضافه وزن بیش از قبل است و چربی آن نسبت به درمان مقاوم‌تر خواهد بود.»