5688e13c7f126

والدین چه توصیه هایی برای تربیت فرزندانشان باید در پیش بگیرند تا بر اخلاق و رفتار فرززندشان تاثیرگذار باشند شیوه صحیح پرورش کودک و پیشگیری از بروز رفتارهای نابهنجار در وی چگونه است

 یک روان‌شناس و مشاور خانواده و مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه بعضی والدین برای پیشگیری از آشنا شدن فرزندشان با مواردی ضدارزش به شدت آنها را از آنچه در جامعه هست، منع می‌کنند، گفت: «در حال حاضر راه‌های ارتباط جمعی زیاد شده‌اند و بچه‌ها با تمامی این مسیرها آشنا هستند و در مدرسه و مهد هر آنچه ندانند را هم از دیگر بچه‌ها یاد می‌گیرند.»

دکتر بدری‌سادات بهرامی با بیان این مساله گفت: «والدین باید به این مساله توجه داشته باشند که نمی‌توان دور بچه حصار کشید و آنها را محدود کرد. پدر و مادر باید خودشان لباس، فیلم یا هر آنچه را که می‌دانند فرزندشان به زودی در خارج از محیط خانواده می‌بیند و قصد تجربه آن را می‌کند برایش فراهم کنند اما استفاده از آن را زیر نظر بگیرند.»

وی در ادامه افزود: «درست نیست که والدین یک فیلم را خریده و به فرزندشان بدهند که آن را تماشا کند. بلکه باید هنگام استفاده فرزندشان از آن ابزار که می‌تواند کتاب یا فیلم باشد، حضور داشته باشند و تمام پرسش‌ها و ابهامات فرزندشان را برایش روشن کنند و اگر موضوعی برای آنها ضد ارزش است اما در کتاب یا فیلم بیان شده برای فرزندمان توضیح دهند که ارزش ما چیست و چنین ضدارزش‌هایی هم در دنیا وجود دارند. والدین باید توجه داشته باشند که بی‌توجهی به این مساله می‌تواند فرزندشان را بالاخره به طور خودبه‌خود در محیطی قرار دهد که نتوانند آن را کاملا کنترل کنند و ناگهان کودک با آنچه هیچ‌وقت ندیده آشنا شود و اینجاست که جذابیت آن مورد برایش به مراتب بیشتر می‌شود.»

این مشاور خانواده توصیه کرد که برای جلوگیری از حریص شدن و منحرف شدن فرزندان از خط فرهنگی دلخواه باید هر آنچه در جامعه وجود دارد را خودشان به او آموزش دهند، نه اینکه به اصطلاح فرزندشان را چشم و گوش بسته نگاه دارند.»

بهرامی در نهایت خاطرنشان کرد: «در مواردی والدین با آنکه عادت‌ها و فرهنگ‌های نادرستی دارند ولی اگر فرزندشان به یکی از این موارد روی بیاورد، به شدت او را تنبیه می‌کنند. مثلا درحضور فرزندشان دروغ می‌گویند و به او تاکید می‌کنند که نباید دروغ بگوید، یا اینکه سیگاری هستند، تقلب می‌کنند یا فحش می‌دهند و… ولی مدام به فرزندشان می‌گویند که این کارها را نباید او انجام دهد. درحالی که نباید فراموش کرد بهترین انسان‌های دنیای کودک والدین او هستند. والدین، قهرمان کودک و الگوی او هستند پس هر کاری که آنها انجام دهند، از نظرشان عالی است و باید تقلید شود. پس بهتر است که پدرو مادرها در برخوردهای خود با فرزندشان بیشتر فکر کنند و برای پیشگیری از چنین تقلیدهای نابه‌جایی مراقب رفتار خود باشند. مثلا اجازه ندهند فرزندشان سیگار را در دست آنها ببیند چه برسد به این‌که جلوی آنها سیگار را بر لب بگذارند. اگر سال‌ها با خصوصیات اخلاقی نادرست خود زندگی کرده‌اند و حالا نمی‌خواهند فرزندشان دچار آنها شود باید رفتار و گفته‌های خود را بیشتر مهار کنند.»