+9+9

 سلامت روان چگونه به دست خواهد آمد و با چه روش هایی می توانیم به آن دست یابیم راه حل های مفید برای رسیدن به روانی سالم کدامند چه نکاتی را در این زمینه باید در نظر بگیریم

شناخت نیازهای جسمی کودکان برای پدر ومادرهایشان شاید بسیار آسان باشد. اموری مانند تغذیه، زمان خواب، زمان استحمام و زمان تفریح اما نیازهای روحی و احساسی کودکان ممکن است برای آنها به راحتی قابل شناخت نباشد. سلامت روانی کودک باعث می‌شود تا بچه‌ها خوب فکر کنند، پیشرفت اجتماعی داشته و مهارت‌های جدید را به خوبی بیاموزند.

راهکارهای مناسب برای رسیدن به سلامت روان
«شاید اولین نیاز کودکان برای داشتن روانی سالم، محبت بی قید و شرط والدین باشد. این احساس به او این امنیت را می‌دهد که در هر شرایطی خانواده‌اش پشت و پناه او هستند و هرگز او را تنها نمی‌گذارند.» با آنها صادق باشید، بگذارید کودکان بدانند که تمام انسان‌ها در هر سن و شرایطی دچار اشتباه می‌شوند و این تنها مختص به کودکان نیست. این باعث می‌شود تا آنها در زمان اشتباه دچار مشکل نشده و امید خود را از دست ندهند.

آنها را در محیطی امن رها کنید تا بدون دغدغه به بازی و آموختن تجربه‌های تازه بپردازند اما از آنها خیلی دور نشوید، بگذارید آنها از نگاه شما آرامش و امنیت بگیرند. وقتی در بازی موفق می‌شود او را تشویق کنید. تشویق کردن حس اعتماد به نفس را در آنان تقویت می‌کند. همیشه وقتی را برای با او بودن در نظر بگیرید تا احساس تنهایی نکند. این حس و رشد روز به روز آن می‌تواندسلامت روانی و در نتیجه سلامت جسمانی کودک را به خطر بیندازد. گاهی حتی با آنها هم‌بازی شوید. شرکت در بازی‌های آنها فرصت مناسبی را برای شناخت طرفین و گفت‌وگو با یکدیگر فراهم می‌کند. جو متشنج خانه نیز می‌تواند آثار سوئی بر سلامت کودکان داشته باشد. فضای ناآرام، مشاجره‌های دراز مدت و پرخاشگری در بین افراد خانواده باعث به هم ریختگی ذهن کودک می‌شود و او را دچار تشویش می‌کند. پس ایجاد محیطی آرام می‌تواند کمک شایانی در سلامت روان کودک داشته باشد. نکته تاثیرگذار دیگر توانایی لذت بردن از زندگی برای سلامت روان است. راز زندگی، لذت بردن از گذران آن است. تمرین کردن مراقبه راهی برای ترویج توانایی لذت بردن از زمان حال است. البته ما نیازداریم که طرحی برای آینده داشته باشیم و از گذشته درس بگیریم اما اغلب ما خودمان را در زمان حال با نگران کردن در مورد آینده ناخشنود می‌کنیم. نحوه لذت بردن از آنِ زندگی را با فکر داشتن و ساختن فردایی بهتر به آنها آموزش دهید. هرگاه او در خانه کمکی به شما می‌کند حتما از او قدردانی کنید. قدردانی نیز از جمله اساسی‌ترین و زیر بنایی‌ترین مسائلی است که باعث حفظ سلامت روان می‌شود. قدردانی به صورت کلامی، غیرکلامی یا هر دو روش تاثیر بسزایی بر کودکان دارد.

در سال‌های اخیر مطالعات متعددی در رابطه با مذهب و اهمیت آن در تأمین بهداشت روانی در جای جای دنیا صورت گرفته است. معنویت سهم مهمی در کیفیت زندگی برای بسیاری از مردم در سراسر جهان دارد. معنای زندگی، ایمان و اتصال به یک موجود روحانی سهم قابل توجهی را در بالا بردن کیفیت زندگی و فراتر بردن سلامت روان دارد. امروزه با وجود ایجاد تغییرات عمیق فرهنگی و تغییر در شیوه‌های زندگی، بسیاری از افراد در رویارویی با مسائل زندگی فاقد توانایی‌های لازم و اساسی هستند و همین امر آنان را در مواجهه با مسائل و مشکلات روزمره آسیب پذیرتر کرده است. همه ما باید بتوانیم مسائلی را که در زندگی با آنها مواجه می‌شویم حل کنیم،‌ خوب تصمیم‌گیری کنیم و وقتی دچار هیجان‌هایی مثل ترس، خشم، خجالت یا غمگینی می‌شویم، با آنها کنار بیاییم و آنها را به شکل درستی ابراز کنیم که به ما و دیگران صدمه نزند. ارتقای مهارت‌های فردی در بهبود زندگی بسیار مؤثر و یادگیری آنها لازم و ضروری است.
همچنین یادگیری این مهارت‌ها به ما کمک می‌کنند تا یک زندگی شاد و موفقی داشته باشیم و به طور موثر با کشمکش‌های زندگی روبه رو شویم. مهارت یعنی توانایی انجام یک کار و مهارت‌های زندگی مهارت‌های شناختی، هیجانی بین فردی و اجتماعی است. همچنین افراد را قادر می‌سازد به طور مؤثر با مشکلات روزانه زندگی برخورد کنند. یادگیری مهارت‌های زندگی باعث افزایش توانایی‌های روانی- اجتماعی افراد می‌شود. لذا توجه به این مهم و آموزش آن هم از نخست به کودکان امری بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

روزنامه قانون