749598_586

چای ماسالا یکی از خوش عطرترین چای های مردم هند است که با طعمی لذیذ و خوشمزه می تواند عصرانه های شما را لذتبخش و به یادماندنی کند در ادامه بد نیست با روش تهیه آن آشنا شوید

 چای ماسالا یک چای اصالتا هندی است که از ترکیب چای، شیر و چندین ادویه تهیه می‌شود. این چای مناسب برای عصرانه در روزهای سرد زمستانی و یا رفع خستگی می‌باشد.

چای ماسالا به ۵۰۰۰ هزار سال (یا ۹۰۰۰ هزار سال) پیش در آسیای جنوبی باز می‌گردد. زمانی که پادشاهان این چای را به عنوان نوشیدنی که خاصیت دارویی درمانی داشت استفاده می‌کردند. در آن زمانهم به صورت سرد و هم گرم سرو می‌شد و از انواع ادویه‌ها در تهیه آن استفاده می‌شد. در واقع طرز تهیه آن در مناطق مختلف متفاوت بود.

سال‌ها بعد در سال ۱۸۳۵ وقتی که بریتانیا شروع به کشت چای سیاه در ایالت‌ آسام‌ (شمال‌ شرقى‌ کشور هندوستان‌) کرد، صنعت چای در هندوستان رشد چشمگیری پیدا کرد و تنوع در تهیه چای نیز آغاز شد. چای ماسالا که امروزه ما آن را می‌شناسیم در همین دوران به وجود آمد.

در حال حاضر این چای در قسمت‌های زیادی در دنیا شناخته شده است و تنوع زیادی در طرز تهیه آن وجود دارد تقریبا می‌توان گفت که دستورالعمل ثابتی برای تهیه این چای وجود ندارد ولی چای، شیر و ادویه زنجبیل در تمام دستورالعمل‌ها به کار گرفته شده است.

اخیرا چای لاته و چای ماسالا در کشورهای اروپایی و خصوصا آمریکایی طرفداران بسیار ریادی پیدا کرده است.

مواد لازم:

  • میخک ۶ عدد
  • هل ۷عدد
  • چوب دارچین ۲ عدد
  • زنجبیل ۲ حلقه
  • پودر رازیانه ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ۲ پیمانه
  • شیر ۲ پیمانه
  • چای سیاه ۱ قاشق غذاخوری یا ۲ عدد چای کیسه‌ای
  • عسل

طرز تهیه:

1- کلیه مواد به غیر از چای، شیر و عسل را درون ظرفی ریخته و به آرامی به مدت ۱۰ دقیقه حرارت می دهیم.

2- سپس چای را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم به مدت ۵ دقیقه حرارت ببیند.

3- سپس شیر داغ را به آن اضافه کرده و از روی حرارت بر می‌داریم.

4- چای ماسالا را از صافی عبور داده و در لیوان و یا فنجان مناسب سرو می‌کنیم.

همشهری آنلاین