مشاوره زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
کلینیک سیب سبز
کلینیک سیب سبز
آفر ویژه برای پکیجها
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه

kahoo

کاهو سرشار از ویتامین هاى (آ، ب ، ث ) و داراى آهن ، آهک (اکسید کلسیم ) فسفر، منیزیم ، ید، منگنز، روى ، سدیم ، و مس است خاصیت آن خنک است و تشنگى را می دهد.گیاهى است داراى برگهاى بزرگ و پهن و ساقه اى پوشیده از برگهاى ، آنرا خام مى خورند و از آن سالاد هم درست مى کنند، بذر آن کاشته مى شود.

نامها:

نام فارسی: کاهوی بستانی معروف به کاهو سالاد

نام آن در عربی و طب سنتی ایران: خَسّ (همان کاهوی پرورشی)

ترکی: خاس

فرانسه: Laitue cultivee

انگلیسی: Lettuce

نام علمی: Lactuca sativa L.

کاهو به طور کلی از نظر گیاهشناسی و خواص طبی به دو دسته تقسیم می شود 1) کاهوی بستانی یا پرورشی و اهلی 2) کاهوی وحشی یا کاهوی بری خودرو

کاهوی پرورشی گیاهی است از خانواده Compositae

خصوصیات گیاه شناسی:

کاهوی پرورشی گیاهی است علفی یکساله دارای برگهای پهن و دراز برنگ سبز روشن، چرب و شفاف، کمی شیرین، نازک و لطیف، مطبوع، سهل الهضم و خنک که در ایران در سطح وسیعی کشت آن بخصوص در شمال ایران مرسوم است.

اما کاهوی بری گیاهی است با برگهای باریکتر و بلندتر، بدون چربی و کمی سفت تر، سبزتر و تلخ نسبت به نوع بستانی

طبیعت و مزاج بستانی آن: سرد و تر در اوایل دوم

طبیعت و مزاج تخم آن: در دوم سرد و خشک

افعال و خواص آن در TIM:

صاف کننده خون است چنانکه صاحب کافی محمد ابن یعقوب کلینی از حضرت ابی عبدالله (ع) نقل می کند که بر شما باد خوردن خس که مولد خون صالح و صاف کننده خون است.

دافع ضرر اختلاف آب و هوا، آرام بخش، کم کننده صفرا و یبوست صفرا و سودا، ضد درد و مسکن، خواب آور، ملین، مدربول، ضد سرفه که ناشی از گرمی و خشکی باشد. خود گیاه کاهو مقوی و تونیک است. بادشکن، ضد سم، مسهل ضعیف، رفع کننده تشنگی، برای جذام، جنون، درد پستان، زخم مثانه و مجاری ادرار، پختن و خوردن آن با سرکه جهت برانگیختن اشتها و رفع یرقان و تسکین درد معده، پخته آن خاصیت غذایی بیشتری دارد و مؤثر بر درد سینه و ازدیاد شیر است.

در چین از تخم کاهو برای رفع ورم دستگاه تناسلی و برای روییدن مو در جای زخم ها همچنین ازدیاد ترشح شیراستفاده می کنند. در کتاب مخزن الادویه آمده است که تخم آن مخدّر، خواب آور و مسکن مواد متحرکه می باشد.

مضرات:

در خوردن کاهو چه بصورت خام یا پخته نباید زیاده روی شود زیرا موجب عوارضی از جمله ازدیاد فراموشی و کم شدن حافظه، ضعف دید چشم، نفخ زیاد و کم شدن نیروی جنسی می شود؛ که برای رفع این عوارض می توان از نعنا، کرفس، هلیله پرورده و زیره استفاده کرد.

مصلح: مصطکی

بدل: خشخاش

منابع:

  1. مخزن الادویه جلد 2
  2. معارف گیاهی – جلد 2 – تألیف حسین میر حیدر
  3. تحفه حکیم مؤمن
  4. قانون – ابن سینا
5 1000
ارسال شده در 18 دی 1392 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی
کد کم چیست؟

کدکم می تواند از دندان ها اسکن سه بعدی بگیرد و در همان لحظه اقدام به ساخت کل یا بخشی از دندان با ظرافت فوق بالا نماید.

اطلاعات بیشتر
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x