Psychology_6

گرچه از عمر روانشناسی علمی بیش از یک قرن نمی گذرد در همین مدت کوتاه در زمینه های مختلف رفتار و کردار آدمی، امور اجتماعی و سازمانهای کشوری و لشکری فعالیت نموده، اطلاعات و رهنمودهای ارزنده ای ارائه کرده است. اینک از میان رشته های گوناگون روان شناسی فقط به معرفی چند رشته متداول آن می پردازیم.
1- روان شناسی کودک
رفتار کودک را از مرحله جنینی تا آغاز دوره بلوغ و نوجوانی بررسی می کند و به مسائلی مانند رشد بدنی، عاطفی، اجتماعی، فکری و عقلی، هوش، سخنگویی، راه رفتن، بازی و ویژگیهای سالهای مختلف دوران کودکی می پردازد.
2- روان شناسی نوجوانی
این رشته از روان شناسی در ساختمان روانی و رفتار افرادی که در دوره بلوغ به سر می برند بررسی می کند. چگونگی و دگرگونیهای رشد بدنی و روانی، مسئولیتها و برخورداریهای افراد تازه بالغ همچنین امکانات، ناتوانیها، کاستیها و نگرانیهای نوجوانان و راه درمان آنها مورد مطالعه قرار می گیرد.
3- روان شناسی اجتماعی
درباره آن دسته از قانونهای روانی گروهها و سازمانهای اجتماعی بحث می کند که محصول رفتار جامعه بشری است و نیز به بررسی تاثیر متقابل جامعه در افراد و افراد در جامعه می پردازد.
4- روان شناسی پرورشی
کوشش می کند که اصول و قانونهای روان شناسی را در آموزش و پرورش به کار برد. در این رشته روشهای مختلف و انواع یادگیری، اندیشیدن، یادآوری، حافظه و فراموشی، سنجش و اندازه گیری، نقش معلم در تفهیم مطالب و چگونگی خوب آموختن را مورد بحث قرار می دهد.
5- روان شناسی بالینی
این رشته به یاری رشته های دیگر روان شناسی نتایجی را که از انگیزه، رفتار و اعمال افراد نابهنجار به دست آمده اند بررسی می نماید، مشکلات و ناکامیهای این گونه افراد را تشخیص می دهد و به درمان آنها می پردازد.
6- روان شناسی شخصیت
عبارت است از مطالعه سازمان جنبه های ادراکی، هیجانی، ارادی و بدنی افراد. این رشته با سازگاری فرد با محیط مربوط می شود و با روان شناسی نابهنجار، روان شناسی مرضی و روان شناسی اجتماعی وابستگی نزدیک دارد.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد