768395_370این غذای اصیل کرمانشاهی کوپه نام دارد که و طرفداران زیادی در میان مردم این شهر  دارد به آن گردالی نیز می گویند فوت و فن های تهیه آن را از کرمانشاهی ها پرسیده ایم و در این مطلب آورده ایم

کوپه یا گردالی های کرمانشاهی، همان طور که از نامش پیداست غذایی است که از ورز دادن بعضی مواد و گرد کردن آنها درست می شود. کرمانشاهی ها استاد درست کردن این غذا هستند.

مواد اولیه :

  • برنج 2 لیوان
  • سیب زمینی 1 عدد کرچک
  • زرده تخم مرغ 1عدد
  • گوشت چرخ کرده 150 گرم
  • گردو و زرشک 3قاشق غذا خوری
  • کشمش و زرشک (به دلخواه) ب میزان دلخواه
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 1-2 حبه
  • رب گوجه فرنگی 1 ق غ
  • ادویه کاری 2 ق غ

طرز تهیه :

1- ابتدا گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیر له شده ، نمک و فلفل را خوب تفت می دهیم.

2- بعد زرشک و گردو و کشمش خورد شده را به آن اضافه می کنیم.

3- در آخر هم رب گوجه و ادویه را اضافه می کنیم. و می گذاریم آب آن تمام شود وبه روغن بیفتد.

4- برنج را با نمک بدون روغن کته میکنیم.

5- کمی آب آن را اضافه می ریزیم تا برنج خوب له شود.

6- بعد برنج را با گوش کوب خوب نرم می کنیم ومی گذاریم سرد شود.

7- سیب زمینی را می پزیم و له می کنیم.

8- برنج وسیب زمینی وتخم مرغ را خوب مخلوط می کنیم و بعد ورز می دهیم .

9- خمیر چسبنده ای به دست می یاد ونباید خیلی هم سفت بشه.

10- اگه خیلی شل بود می توانیم یکی دو قاشق آرد به آن اضافه کنیم.

11- ولی اصلأ آرد رو زیاد نریزید چون طعم برنج از بین میره.

12- وقتی کوبه ها را آماده کردیم خودش به میزان زیادی سفت می شه .

13- یک ظرف آب کنار دستمون می گذاریم وکف دستمون را خیس می کنیم و به اندازه یک نارنگی از خمیر بر می داریم و کف دست باز می کنیم و کمی از مواد گوشت را وسط آن می گذاریم و میبندیم.

14- بعد در ظرفی گود روغن میریزیم و کوبه ها را در روغن داغ سرخ میکنیم.

15- نکته مهم اینکه آنها را تک تک سرخ می کنیم تا کوبه ها از هم باز نشوند و موقع سرخ کردن دست به کوبه ها نمیزنیم تا کاملا خودشون رو بگیرن بعد در صافی می گزاریم تا روغن اضافه آن خارج شود.

16- بدون سیب زمینی و تخم مرغ هم میشود درست کرد میتونید به سلیقه خودتون مواد داخلشو عوض کنید.

وب سایت سوران