فواید خربزه تلخ خواص درمانی خربزه تلخ خربزه تلخ اثرات دارویی خربزه تلخ

خربزه تلخ چه خواص درمانی دارد و در چه زمینه هایی برای سلامتی ما مفید است در درمان چه بیمار یهایی به ما کمک می کند توصیه متخصصین تغذیه و طب سنتی برای مصرف این گیاه دارویی چیست؟

یک کارشناس کشاورزی خواص درمانی و کاربردهای دارویی خربزه تلخ را تشریح کرد.

فرشید قبادی‌ها درباره خواص درمانی و کاربردهای دارویی خربزه تلخ اظهار داشت: خربزه تلخ گیاه بالارونده گل‌دار خاص مناطق گرمسیری بوده و کشت آن به‌طور گسترده در مناطق گرمسیری جهان رواج دارد.
به‌گفته وی این گیاه منبع عالی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که توسط آن حجم زیادی از مواد مغذی گیاه را برآورده می‌سازد. تمام اندام این گیاه حتی میوه آن تلخ‌مزه هستند. از گذشته تا کنون خربزه تلخ به‌عنوان یک گیاه دارویی سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف مانند عفونت، التهاب، چاقی و دیابت مورد استفاده قرار می‌گرفت.
این کارشناس کشاورزی افزود: بذر و میوه این گیاه دارای خواص درمانی هستند که شامل: ضد ایدز، ضد التهاب، ضد سرطان، ضد میکروب، ضد تومور، آنتی اکسیدان، ضد جهش، ضد لیپولیتیک، ضد درد و ضد دیابت است.
قبادی‌ها بیان داشت: بین خواص درمانی که خربزه درختی داراست، ضد دیابت بودن آن بیشتر از سایر خواص آن بین مصرف کنندگان و محققین مورد توجه قرار دارد. در سال 2000 حدود 171 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا بودند که پیش‌بینی می‌شود, این تعداد در سال 2030 به حدود 366 میلیون نفر برسد.
وی عنوان کرد: در این راستا داروهای شیمیایی متعددی برای پایین آوردن سطح قند خون معرفی و مصرف می‌شوند ولی نمی‌توان عوارض جانبی این داروها را نیز از نظر دور داشت. به همین دلیل یافتن راه حلی پیشگیرانه برای مقابله با دیابت ضروری است.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: در نتیجه خربزه تلخ می‌تواند جایگزین مناسبی برای کاهش سطح خون برای بیماری دیابت باشد. محققین اعلام داشتند این گیاه بر هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 تأثیر مثبت دارد.
قبادی‌ها اضافه کرد: ترکیبات زیستی موجود در این گیاه که بر قند خون مؤثرند شامل: ساپونین‌های استروئیدی که به نام charantin شناخته می‌شوند، پیتیدهای شبه‌انسولین که برای دیابت نوع 1 مفیدند، آلکالوییدها و ترکیبات دیگری به‌نام گلیکوزیدهای اسید اولئانولیک که برای بهبود محدوده قند خون در دیابت نوع 2 کاربرد دارند.
وی عنوان کرد: این گیاه به‌طور گسترده در رژیم غذایی مردم ساکن کشورهایی مانند پاکستان، فیلیپین، پاناما، نپال و هندوستان قرار داشته و کشت می‌شود. با توجه به این که در ایران مناطقی وجود دارد که می‌توان این محصول را در آن مناطق کشت کرد، می‌توان با همکاری بخش خصوصی، خصوصاً کشاورزان کشت این گیاه ارزشمند را در کشور رواج داد

تسنیم

 

5 1000
ارسال شده در 14 بهمن 1394 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات | 686 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • تمرین تصویری تنفس برای آرامش یافتن
  • پیامدهای ورزش کردن در فصل سرما
  • این محصول لبنی و نکاتی مهم در نگهداری از ان
  • شناخت عیوب انکساری چشم
  • با استرس آلزایمر خواهید گرفت
  • سر و صدای کودک با این عوامل
  • اهمیت رابطه پدر و فرزندی در دوران جنینی
  • خاراندن چگونه ایجاد می شود
  • محبوبترین ها

  • چگونگی قوی کردن ذهن
  • شناسایی مزاج فردی
  • لوله گذاری معده چند نوع است؟
  • دخالت های مادر همسر و وظیفه عروس خانم ها
  • 15 دقیقه زمانی مناسب برای معاینه میباشد
  • علاقه به چرت روزانه در بهار
  • عوامل مختلف تولید کننده خرخرشبانه
  • برای بهبود سلامت این گیاهان موثرند
  • رپورتاژ

  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • لثه ای روشن به رنگ سلامتی
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب
  • آزمایش ژن‌های مرتبط با چاقی (بروز شده)
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما