736224_733

رعایت بهداشت در باشگاههای ورزشی از اولویت ویژه ای برخوردار است افراد ورزشکار بهتر است از  برخی کارها در باشگاه پرهیز کنند اشتباهات برخی از ان ها در هنگام تمرین ورزشی می تواند بسیار خطر ساز باشد

تقریبا همه می دانند که در باشگاه های ورزشی باید چه کارهایی کنند اما آیا می دانید که چه کارهایی نباید انجام دهید؟ این مکان ها در ساعت های شلوغی سرشار از ورزشکاران خسته و خیس عرق است که در یک محل به نسبت کوچک و با تهویه معمولا نامناسب جمع شده اند تا با تحرک و مصرف انرژی، سلامت و آمادگی جسمانی خود را بهبود بخشند.

در بیشتر موارد دستگاه ها و فضای موجود برای استفاده همزمان تمامی اعضا کافی نیست و در ضمن تمامی افرادی که در یک باشگاه تمرین می کنند، سطح فرهنگی و اجتماعی یکسانی ندارند.

اینجاست که رفتار فردی ورزشکاران در حفظ آرامش و پیشگیری از ایجاد اصطکاک ناخواسته اهمیت بیشتری پیدا می کند. در ادامه فهرستی از کارهایی را که نباید در یک باشگاه ورزشی انجام دهید گرد آورده ایم تا به شما کمک کنیم مواردی را که احیانا از قلم انداخته اید به خاطر سپرده و اصول اولیه آداب معاشرت باشگاه های ورزشی را رعایت کنید.

1- از مقابل کسی که روبروی آینه مشغول تمرین است عبور نکنید

بسیاری از کسانی که در باشگاه های ورزشی تمرین می کنند از آینه های قدی موجود به عنوان راهنما هنگام وزنه زدن استفاده می کنند تا مطمئن شوند وضعیت قرار گرفتن بدن و توازن خود را به درستی حفظ می کنند. عبور از مقابل کسی که روبروی آینه مشغول تمرین یا مشاهده بدن خود است، یکی از کارهای واقعا ناپسند و گستاخانه است؛ بنابراین توصیه می شود همیشه از چنین کاری اجتناب کنید.

2- پس از استفاده از یک دستگاه یا نیمکت آن را تمیز کنید

لطفا با ملاحظه باشید و عرق بدن خود را روی تجهیزات و صندلی ها باقی نگذارید. آیا خود شما دوست دارید که وقتی روی صندلی یک دستگاه تکیه می دهید کاملا خیس شوید؟ طبیعتا پاسخ منفی است؛ پس به خاطر داشته باشید که دیگران هم از این نظر تفاوتی با شما ندارند و تمیز کردن یک دستگاه پس از استفاده تنها شخصیت اجتماعی توسعه یافته شما را نشان می دهد.

در بسیاری از باشگاه ها وسایل تنظیف و دستمال کاغذی حوله ای برای استفاده ورزشکاران موجود است و می توانید با استفاده از آنها به سرعت و به راحتی محل تمرین خود را تمیز کنید.

3- به حریم شخصی دیگران تجاوز نکنید

هر باشگاهی در ساعت های مشخصی از روز شلوغ می شود و ممکن است به اندازه یک صبح جمعه جا برای تمرین در اختیار نداشته باشید. در این صورت، لطفا خودخواه نباشید و به حریم شخصی دیگران وارد نشوید. ترجیحا مکان مناسبی را برای تمرین خود بیابید که در دست و پای کسی نباشید. در صورتی که ازدحام جمعیت این اجازه را به شما نمی دهد، خلاقیت به خرج داده و تمرین دیگری را شروع کنید یا به سادگی کمی صبر کنید تا جای مناسبی برای شما باز شود.

4- روی صندلی دستگاه ها استراحت نکنید

در صورتی که باشگاه شلوغ است و دیگران منتظر نوبت برای استفاده از دستگاهی که شما از آن استفاده می کنید هستند، با نشستن روی صندلی همان دستگاه استراحت نکنید. حتی نبود صف به این معنی نیست که کسی منتظر خالی شدن دستگاه شما نیست. ممکن است یک نفر دیگر در حال کشتن وقت روی دستگاه دیگری باشد تا بتواند به محض خالی شدن از دستگاه شما استفاده کند. بهتر است زمان های استراحت بین ست ها را با نشستن روی نیمکت های مخصوص همین کار بگذرانید.

5- هنگام شلوغی باشگاه از چند دستگاه به صورت همزمان استفاده نکنید

در صورتی که زمان تمرین شما با ساعت شلوغی باشگاه تداخل نداشته باشد می توانید به صورت چرخشی ست های حرکت های مد نظر خود را با دو یا چند دستگاه به انجام برسانید اما اگر در زمان اوج شلوغی باشگاه مشغول تمرین هستید یا کسانی هستند که منتشر استفاده از دستگاه شما هستند، بهتر است تنها با یک دستگاه در آن واحد تمرین کنید.

6- با کسی که مشغول تمرین است صحبت نکنید

درست است که روابط اجتماعی ایجاد شده یکی از ابعاد مهم تمرین در باشگاه برای بسیاری از ورزشکاران به شمار می رود اما درست آن است که ملاحظه کسانی را که مشغول تمرین هستند بکنید.

صحبت کردن هنگام وزنه زدن می تواند باعث حواس پرتی شود یا کسی که مشغول دویدن روی تردمیل یا زدن دوچرخه است، نفس چندانی برای گرم گرفتن با شما ندارد. بهتر است حریم خصوصی دیگران را هنگام تمرین رعایت کرده و از زمان های استراحت برای ایجاد روابط و یافتن دوستان جدید استفاده کنید.

7- از تلفن همراه خود با صدای بلند استفاده نکنید

هیچ چیز به اندازه صحبت کردن با تلفن انرژی و نظم باشگاه را به هم نمی ریزد؛ به علاوه بیشتر کسانی که هنگام صحبت با تلفن همراه صدای خود را بالا می برند، به احتمال زیاد متوجه بلندی صدای خود نیستند.

در کمال صداقت باید بگوییم که شما هم ممکن است جزو این دسته از افراد باشید، به خصوص اگر خبر خیلی خوب یا بدی با تلفن به اطلاع شما رسیده باشد. پیشنهاد اول ما گذاشتن گوشی همراه در کمد رختکن و تمرکز کامل روی برنامه تمرینی مشخص شده است اما در صورتی که این امر برای شما مقدور نیست، لطفا تماس های تلفنی خود را خارج از محیط باشگاه پاسخ دهید تا هم مکالمه بهتری داشته باشید و هم به حقوق دیگران تجاوز نکنید.

8- ترتیب استفاده از دستگاه ها را به هم نزنید

در بیشتر باشگاه هایی که از دستگاه های ورزشی استفاده می کنند، به احتمال زیاد ترتیب مشخصی برای استفاده از آنها وجود دارد. در باشگاه های حرفه ای تر این دستگاه ها به وسیله پلاک، شماره گذاری می شوند یا ترتیب کار کردن در یک فلوچارت مشخص می شود. در این صورت به ترتیب تعیین شده و روند کار دیگر ورزشکاران احترام بگذارید و جلوی کسی نپرید.

9- در آبخوری باشگاه ترشحات مخاطی خود را تخلیه نکنید

این مورد نیازی به توضیح بیشتر ندارد! ممنون! به این دلیل که گاهی بهتر است بحث باز نشود! این نکته یکی از پایه ای ترین مسائل تربیتی است که باید مدت ها قبل آن را یاد می گرفتید.

10- صفحه های وزنه را روی دستگاه ها رها نکنید

همانطور که می دانید باشگاه های ورزشی مستخدم تمام وقت در اختیار ندارند و کسی مسئول جمع کردن ریخت و پاش های شما نیست پس بهتر است پس از استفاده از یک دستگاه، وزنه هایی که به آن اضافه کرده اید را دوباره به جای اولش بازگردانید تا هم تمرین اضافی کرده باشید و هم دیگران راحت تر بتوانند وزنه های مورد نیاز خود را پیدا کنند.

11- از اظهار نظر منفی درباره کسانی که اضافه وزن دارند بپرهیزید

همه انسان ها شرایط فیزیکی یکسانی ندارند. بعضی ها به لطف ژنتیک مناسب، عادت های تغذیه ای خوب و فعالیت جسمانی از وضعیت بدنی بهتری برخوردارند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، لطفا به جای انداختن نگاه های تحقیرآمیز و طعنه زدن به کسانی که اضافه وزن دارند و در باشگاه شما به تمرین مشغول هستند، آنها را حمایت کرده و تا جای ممکن کمک کنید.

همین که کسی با وجود اضافه وزن شروع به تمرین کند به نوبه خود حرکت بزرگی است و تشویق دیگر ورزشکاران می تواند نقش تعیین کننده ای در حفظ انگیزه و در نتیجه تداوم تمرین آنها داشته باشد. حتی در صورتی که تمایلی به صرف انرژی برای حمایت روحی – روانی از کسانی که در ابتدای راه سلامت و تندرستی هستند ندارید، لطفا سد راه پیشرفت کسی نشوید و به خاطر بیاورید که روز اولی که خود شما تمرین را شروع کردید، احتمالا به اندازه الان تناسب اندام نداشتید.

12- لباس های متناسب و با پوشش کافی انتخاب کنید

درست است که لباسی که با آن تمرین می کنید باید به اندازه کافی راحت باشد و بتوانید با آن تمام حرکت های ورزشی را بدون ایجاد مشکل انجام دهید اما لطفا جوگیر نشوید! پوشیدن لباس های بسیار کوتاه و بسیار تنگ و چسبان شاید برای شما که پیشرفت فیزیکی خود را دنبال می کنید جذاب باشد اما می تواند منجر به خلق صحنه های نه چندان خوشایند برای دیگر ورزشکاران باشگاه شود!

جدا از مسئله نمای نامناسب، این مسئله از نظر بهداشتی نیز به نفع شماست زیرا با پوشش بخش های بیشتر بدن، می توانید از تماس پوست با قسمت های آلوده وسایل باشگاه پیشگیری کرده، سلامت خود را بهتر حفظ کنید. همچنین پوشیدن لباس های خیلی تنگ مانع از جریان مناسب خون در بدن و حول اندام های حیاتی می شود و می تواند کیفیت نتایج تمرین شما را تحت تاثیر قرار دهد.

بهترین لباس برای باشگاه لباس های نسبتا گشادی است که بتواند سطح قابل قبولی از بدن را پوشانده و در عین حال پوست را در اثر اصطکاک طولانی مدت تحریک نکند. لطفا از پوشیدن لباس و به خصوص کفش بیرون در محیط باشگاه خودداری کنید زیرا می تواند باعث انتقال آلودگی به داخل محیط باشگاه شود که معمولا به دلیل داشتن هوای گرم و مرطوب، محل مناسبی برای رشد انواع باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها است.

13- علامه دهر نباشید

بیشتر مردم هنگام تمرین در حال و هوای خود فرو می روند. لطفا از مداخله در تمرین دیگران برای گوشزد کردن مواردی که فکر می کنید اشتباه انجام می دهند یا نشان دادن روش بهتر یا درست انجام آن حرکت خودداری کنید. در صورتی که فکر می کنید کسی تمرینی را به صورت خطرناکی انجام می دهد به یکی از مربیان باشگاه وضعیت را توضیح داده و از وی بخواهید تا با فرد مورد نظر صحبت کند. ایفای نقش پلیس باشگاه در حیطه وظایف شما نیست.

14- پس از پایان تمرین، وزنه ها را به اطراف نیندازید

هنگامی که پس از پایان یک ست تمرین وزنه ها یا میله هالتر را به زمین یا اطراف می اندازید باعث ایجاد صدا و ارتعاش شدیدی می شوید که می تواند حواس اطرافیان را پرت کند. همچنین این کار خطر آسیب دیدن شما و دیگران را افزایش می دهد. پس لطفا پس از پایان تمرین از ایجاد سروصدای اضافی و احیانا کبود کردن دیگران خودداری کنید. وزنه ها را پس از پایان تمرین در محل از پیش تعیین شده قرار دهید تا دیگران نیز بتوانند وسایل مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنند.

15- لباس های کثیف را دوباره نپوشید

یکی از مسائل بسیار مهم در باشگاه های ورزشی بحث رعایت بهداشت فردی است. درست است که به نظر بسیاری زا مردم پوشیدن دوباره لباسی که قبلا با آن به باشگاه آمده اند ایرادی ندارد اما شما سعی کنید جزو آن دسته نباشید؛ مگر آن که بدن شما به صورت خارق العاده ای هیچ گونه تعریقی نداشته باشد اما در صورتی که شما هم مانند دیگران با فعالیت فیزیکی عرق می کنید، لطفا بقیه را از استشمام اجباری رایحه تمرین روزهای قبل معاف کرده و لباس های تمیز به تن کنید.

مجله سلامانه – خشایار مریدپور: