4564565
این سبزی پلو و ماهی که در شب عید تهیه می شود بی حکمت نیست و از قدیم الایم رسم و رسوم بر این اساس بوده است که در دورهمی ها و مراسمات و مناسبت های فرخنده مختلف از آن استفاده کنند می خواهیم به فواید آن اشاره کنیم

 ماهی و روغن آن به علت سرشار بودن از اسیدهای چرب امگا 3 و خواص آنتی‌اکسیدانی فراوانی که دارند می‌توانند خطر ابتلا به روان‌پریشی و بیماری‌های روانی را کاهش دهند.
مطالعه‌ای دیگر نشان داده است که کلاژن موجود در ماهی می‌تواند در بهبود و درمان زخم‌ها بسیار موثر باشد.
مصرف زیاد و مکرر ماهی بخشی از برنامه غذایی سالم و مغذی است. محققان نشان داده‌اند که مصرف متناسب ماهی می‌تواند در پیشگیری از افسردگی در مراحل اولیه بسیار موثر باشد. به طور کلی، مصرف ماهی به طور مکرر و به مقدار کافی می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را تا 17% کاهش دهد.
درحالی که ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین‌هایی همچون A، B، D و املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، ید، آهن، مس می‌باشد اما چربی و کلسترول کمی دارد. علاوه بر این، ماهی تاثیرات بسیار مثبتی بر سلامتی دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:
 تقویت عملکرد مغز و حافظه
 پیشگیری از ابتلا به بیماری زوال عقلی
 پیشگیری یا مهار بیماری آلزایمر
 پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی
 کاهش خطر تصلب شرایین
 کاهش تری‌گلیسرید
 کاهش فشار خون
 پیشگیری از کمبود ید در بدن
 کاهش خطر ابتلا به دیابت
 کاهش ابتلا به بیماری‌های کلیوی
 کاهش ورم مفاصل
 تقویت چشم و کاهش التهاب‌های چشمی