دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خرازی
دکتر محمدرضا خرازی
کلینیک کاشت مو و ابرو
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق‌تخصصی آندوسکوپی و کولونوسکوپی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خرازی
دکتر محمدرضا خرازی
کلینیک کاشت مو و ابرو
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی

6565656

می خواهیم از خواص و ارزش غذایی این ماده غذایی مفید بیشتر بدانیم سمنو خاصیت های تغذیه ای بی شماری با خود به همراه دارد و می تواند برای سلامتی تان بسیار مفید باشد

-*حوریه دانش بدی: داخل این غذاى بهشتی، بادام شیرین مى‌ریزند که نماد و مایه برکت است. بادام دارای دو واریته اصلی شیرین و تلخ می‌باشد. بادام حاوی مقادیر زیادی از نوعی چربی تک‌زنجیره‌ای و اشباع نشده است که می‌تواند موجب کاهش کلسترول LDL و چربی خون و بیماری‌های قلبی- عروقی شود.

ابتدا گندم پوست نگرفته که به گندم مرغی معروف است (گندم مخصوص سبزه) را تمیز کرده و خوب بشویید تا کاملا پوست‌های اضافی آن روی آب بیاید و جدا شود. سپس با آب، خیس کنید. آب گندم را روزی 4 تا 5 بار عوض نمایید.

سمنو خوشمزه و شیرین است، البته به آن هیچ نوع ماده شیرین‌کننده‌ای اضافه نمى‌کنند. علت شیرینى آن ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است. هر 100 گرم سمنو 300 کیلوکالری انرژی دارد.

خواص جوانه گندم

تغییرات شیمیایی که در دانه‏‌ها در حین جوانه زدن رخ می‌دهد، باعث افزایش املاح و ویتامین‏‌های آن می‌شود. به‌طور کلی در فرآیند جوانه زدن، ویتامین‏ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش می‏‌یابد. سمنو داراى ویتامین‌هاى K، E، A و ویتامین‌هاى B5, B3, B1 و مواد معدنی مهم دیگر مانند فسفر، کرومیوم، روى، سلنیوم، آهن و مس می‌باشد. در واقع یکی دیگر از فواید جوانه‏‌ها آماده‌سازی غذا برای هضم و جذب است که این عمل به‌وسیله آنزیم‏‌های موجود در جوانه‏‌ها صورت می‌گیرد.

جوانه‏‌ها به مقدار زیادی دارای فیبر و آب هستند که مصرف منظم آنها مانع از بروز یبوست می‏‌شود. سمنو شیرافزا است، از این رو هم براى مادران شیرده و هم به علت مقوى بودن، براى زنان باردار بسیار مفید است. سمنو به علت داشتن ویتامین‌های گروه B موجب آرامش اعصاب، بهبود وضعیت پوست، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن می‌شود. سمنو به علت خاصیت آنتی‌اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می‌گردد.

خواص پسته
پسته نیز از دیگر اجزای سمنو است که معمولا برای تزئین سمنو استفاده می‌شود. پسته دارای مواد مغذی فراوانی می‌باشد. پسته مواد مختلفی دارد که شامل ویتامین‌های B1، B3، A، آهن، کلسیم، فسفر و پتاسیم است. در 30 گرم پسته بدون پوست 170 کیلوکالری انرژی وجود دارد. مغز پسته به دلیل دارا بودن آهن، معمولاً به افرادی که از کم‌خونی فقر آهن رنج می‌برند، توصیه می‌شود.

از دیگر خواص پسته می‌توان به وجود کوآنزیم کیوتن (Q10) اشاره کرد که نوعی آنتی‌اکسیدان است و در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، مفید می‌باشد. مصرف آن به ورزشکاران، دانش‌آموزان (مخصوصا در دوران امتحانات)، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود. البته اگر دچار اضافه وزن و یا چاقی هستید، به انرژی بالای آن توجه داشته باشید. اسیدهای چرب امگا- 3 آن باعث کاهش خطر بروز حمله‌های قلبی می‌شوند و به همراه اسیدهای چرب امگا- 6 سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند.

خواص بادام
داخل این غذاى بهشتی، بادام شیرین مى‌ریزند که نماد و مایه برکت است. بادام دارای دو واریته اصلی شیرین و تلخ می‌باشد. بادام حاوی مقادیر زیادی از نوعی چربی تک‌زنجیره‌ای و اشباع نشده است که می‌تواند موجب کاهش کلسترول LDL و چربی خون و بیماری‌های قلبی- عروقی شود.

همچنین بادام می‌تواند سبب تقویت حافظه و بهبود اختلالات خواب گردد. بادام ملین بوده و روغن بادام ضد یبوست است و به‌خصوص از روغن بادام می‌توان برای رفع یبوست بچه‌ها استفاده کرد. بادام سینه را نرم می‌کند و شیر آن برای رفع سرفه و تنگی نفس مفید بوده و خلط‌آور است. شیر بادام طبیعی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌های A،D وE و نیز منبع غنی کلسیم است.

بادام حاوی مقادیر قابل توجهی از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر می‌باشد. این مغز گیاهی اگرچه کالری زیادی دارد، اما اگر متعادل مصرف شود می‌تواند بخشی از یک برنامه غذایی برای حفظ سلامت قلب و کاهش وزن باشد.

مواد لازم
گندم برای جوانه زدن 1 تا 1/5 کیلوگرم
آب به مقدار لازم
آرد جوانه‌ گندم یا آرد سنگک 3 کیلوگرم
بادام با پوست 250 گرم
خلال پسته و بادام 100 گرم

روش تهیه سمنو
ابتدا گندم پوست نگرفته که به گندم مرغی معروف است (گندم مخصوص سبزه) را تمیز کرده و خوب بشویید تا کاملا پوست‌های اضافی آن روی آب بیاید و جدا شود. سپس با آب، خیس کنید. آب گندم را روزی 4 تا 5 بار عوض نمایید. پس از دو روز که نوک گندم‌ها سفید شد، دستمال تمیزی را داخل آبکش پهن کنید و گندم‌ها را روی آن بریزید.

سپس لبه‌های دستمال را برگردانید و گندم‌ها را کاملا بپوشانید. در روز، 3 تا 4 بار روی آن آب داده و اجازه دهید آب اضافی، از زیر صافی خارج شود تا گندم‌ها جوانه‌ نقره‌ای بزنند. هنگامی که جوانه‌ها به اندازه یک بند انگشت شد، آنها را از چرخ‌گوشت رد کنید و در ظرف بزرگی در آب شناور نمایید.

پس از اینکه خوب آنها را با آب مخلوط کردید، در صافی بریزید و شیره آن را کاملا جدا سازید. شیره باید کاملا صاف باشد. اکنون می‌توانید آرد جوانه یا آرد سنگک را با آن مخلوط کنید تا مانند دوغ شود. سپس روی حرارت قرار دهید و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید. اکنون هر ‌قدر می‌توانید‌ روی جوانه چرخ شده و صاف شده آب بریزید و فشار دهید تا هنگامی که شیره آن کاملا جدا شود. پس از صاف کردن اولیه، بهتر است این کار را دوبار دیگر تکرار کنید و آب به‌دست آمده را پس از هر بار سفت شدن سمنو، دوباره به آن بیفزایید.

در واقع هر زمان که می‌خواهد سفت شود، از آن آب به سمنو اضافه کنید تا ته نگیرد. هنگام غلیظ شدن بادام‌های با پوست را که کاملا شسته‌اید در آن بریزید. باز هم اگر در مدت پخت سفت شد، به مدت 2 بار آب اضافه نمایید و اجازه دهید باز غلیظ شود. در این صورت هم خوشرنگ‌تر و هم شیرین‌تر خواهد شد. مدت پخت معمولا حدود 15 تا 18 ساعت است. پس از سپری شدن این زمان، آن را روی حرارت بسیار ملایم، به مدت 4 تا 6 ساعت دم کنید. پس از آن، در ظرف بکشید و رویش را با خلال بادام و پسته تزئین نمایید.

یادآوری: تا قبل از دم کردن بهتر است سمنو مرتب هم زده شود.

* دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

زندگی آنلاین

5 1000
ارسال شده در 2 فروردین 1395 توسط با موضوع تغذیه
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی