4898989
به تازگی خیانت در روابط زناشویی بسیار رایج شده است این موضوع آسیب های زیادی به پیکر جامعه وارد کرده است می خواهیم با عوامل خیانت در میان زوجین بیشتر آشنا شویم

خیانت یکی از زیان‌بارترین مشکلات رابطه زناشویی و زندگی مشترک محسوب می‌شود که در بیشتر مواقع سبب بروز صدمت جبران‌ناپذیری به فرد مقابل، خانواده، فرزندان و در نهایت جامعه می‌شود و اعتماد به نفس و اطمینان به دیگران را نیز در افراد از بین می‌برد.
خیانت در روابط زناشویی و زندگی مشترک به صورت‌های مختلف انجام می‌شود و به تبع توجیحات و دلایل مختلفی برای ارتکاب به آن وجود دارد. گاهی اوقات افراد خیانت را تنها گزینه ممکن می‌دانند ولی در بیشتر موارد آن را به شدت بد و نادرست می‌دانند.
بیشتر افراد بر این باورند که خیانت به علت حس تنوع طلبی و عدم صداقت و وفاداری انجام می‌شود و آن را بسیار ناپسند می‌شمارند اما علاوه بر این علت، خیانت علل و انگیزه‌های بسیاری دارد که به منظور پیشگیری از این معضل خانوادگی باید آگاهی و آموزش را نسبت به آن افزایش داد.
چه هورمونی در بدن منجر به خیانت می‌شود؟
برخی مطالعات حاکی از آن است که یکی از عوامل خیانت مسائل هورمون و ژنتیکی است که زنان و مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در واقع،  بین برخی از جهش‌های ژنی هورمون وازوپرسین و خیانت ارتباط وجود دارد. وازوپرسین هورمونی است که در هیپوتالاموس تولید می‌شود و در هیپوفیز خلفی ذخیره می‌شود و از آنجا در جریان خون منتشر می‌شود و مقداری از آن مستقیم به مغز می‌رود.
هورمون وازوپرسین بر حس اعتماد و همدردی و همچنین وفاداری افراد تاثیر می‌گذارد و به همین دلیل نقش مهمی را در ارتباط میان افراد و رابطه‌های عاشقانه، رفتارهای اجتماعی و روابط جنسی ایفا می‌کند. این هورمون بیشتر از مردان زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برخی تغییر و تحولات در این هورمون می‌تواند بر حس علاقه و وفاداری افراد تاثیر بگذارد.
عمر تاثیر این هورمون در بدن کوتاه است و ممکن است در زمانی کوتاه فرد به خیانت گرایش پیدا کند. جهش در ژن گیرنده ممکن است عملکرد آن را دستخوش تغییراتی کند و بر رفتار و وفاداری افراد تاثیر بگذارد. به همین دلیل برخی افراد ممکن است تمایل پیدا کنند تا دست به خیانت بزنند. مطالعات نشان داده است که تاثیر ژن‌های گیرنده وازوپرسین و اکسی توسین در خیانت بسیار مهم است.
پیشگیری بهتر از درمان است
به منظور جلوگیری از خیانت در زندگی زناشویی، افزایش آگاهی نسبت به علل، راه‌ها، عواقب و انواع خیانت در زندگی زناشویی بسیار مهم و ضروری است. بهتر است قبل از وقوع خیانت به آن فکر کنیم و از آن پیشگیری کنیم زیرا زمانی که با آن مواجه شویم، کنترل و توقف آن بسیار دشوارتر از پیشگیری است.
برای پیشگیری از خیانت در زندگی مشترک، باید از بازیابی و جستجوی خاطرات گذشته همسرتان جلوگیری کنید و به جای این کار سعی کنید بیشتر زمان حال را در نظر بگیرید و برای بهبود آینده زندگی مشترکتان تلاش کنید. علاوه بر این، حس حمایت، علاقه، قدرانی و احترام خود را به طرف مقابلان نشان دهید.
اولین قدم، انتخاب درست است
اولین قدم برای جلوگیری از خیانت در زندگی مشترک افزایش آگاهی و انتخابی هوشمندانه است. انتخاب همسری مناسب و قابل اعتماد در زندگی مشترک نقش مهمی را ایفا می‌کند به همین علت یکی از معیارهای شروع زندگی باید مسئولیت‌پذیری، اعتماد و صداقت طرف مقابل باشد.
اگر افراد بدون توجه به این مسئله وارد زندگی مشترک شوند، خود و زندگی‌شان را در معرض خطر بروز خیانت و عدم وفاداری قرار داده‌اند. توجه نکردن به این مسئله می‌تواند اشتباهی جبران‌ناپذیر باشد که علاوه بر زندگی فرد، اطرافیان و حتی فرزندان و جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
بهتر است تا زمانی که از صداقت و وفاداری طرف مقابل اطمینان حاصل نکرده‌اید وارد زندگی مشترک نشوید و برای این کار از نظر و عقیده اطرافیان استفاده کنید و خود نیز در این مورد تحقیق و جستجو کنید.
چه می‌شود که خیانت اتفاق میفتد؟
بسیاری افراد بر این باورند که شایع‌ترین علل خیانت در زندگی زناشویی تلافی یا نشان دادن خشم به طرف مقابل است. تحقیقات نیز حاکی از آن است که علاوه بر تلافی و خشم، برآورده نشدن برخی نیازها و خواسته‌ها از جمله نیازهای عاطفی، اقتصادی و اجتماعی نیز می‌تواند از مهم‌ترین علل خیانت محسوب شود.
بسیاری افراد به علت کمبود اعتماد به نفس خیانت را برمی‌گزینند تا از این طریق اعتماد به نفس خود را افزایش داده و احساس خوبی نسبت به خود بدست آورند. یکی دیگر از علل خیانت کمبود احترام و توجه از طرف خانواده و به خصوص همسران است.
در این بین حس تنوع طلبی نیز متاسفانه یکی از دلایل خیانت است که اخیرا با پیشرفت علم و فناوری و افزایش وسایل ارتباط جمعی و کاهش حریم خصوصی افراد بیشتر مشاهده می‌شود و مردان را بیشتر از زنان تحت تاثیر قرار می‌دهد.
گاهی افراد هنگامی که احساس می‌کنند بیش از حد تحت کنترل هستند و آزادی خود را در خطر می‌بینند دست به خیانت می‌زنند. علاوه بر این، عدم قدرانی از تلاش‌ها و زحمت‌های همسر می‌تواند زندگی مشترک را به چالش بکشد و موجب سرد شدن روابط بین زوج‌ها شود. یکی دیگر از عوامل مهم خیانت عدم رضایت جسمی و جنسی و سرد شدن روابط بین همسران است.
چند نوع خیانت داریم؟
بر خلاف باور بیشتر افراد که تنها خیانت فیزیکی را به عنوان خیانت در نظر می‌گیرند، خیانت هم می‌تواند فیزیکی و هم می‌تواند روانی و احساسی باشد. بیشتر خیانت‌ها با خیانت روانی آغاز می‌شود و در نهایت منجر به خیانت فیزیکی و جسمی می‌شود. علاوه بر این، خیانت ذهنی نیز وجود دارد که در فکر و تصور افراد اتفاق میفتد و ترکیبی از این دو نوع خیانت را به همراه دارد اما نوعی خیانت احساسی در نظر گرفته می‌شود.
خیانت فیزیکی همان خیانت جسمی و به طور معمول بر اثر رابطه جنسی با فردی دیگر بوجود می‌آید. اما خیانت روانی طیف گسترده‌تری را شامل می‌شود. خیانت روانی شامل بی‌وفایی، دروغ و پنهان‌کاری می‌شود. از جمله نشانه‌های خیانت روانی کاهش توجه و احترام به طرف مقابل است.
بیشتر افراد خیانت فیزیکی را نوع اصلی خیانت می‌دانند در حالی که خیانت احساسی نسبت به خیانت فیزیکی تاثیر بیشتری دارد و ناراحتی، خشم و آزردگی بیشتری را برمی‌انگیزد.
مردان بیشتر خیانت می‌کنند یا زنان؟
زنان و مردان تفاوت‌های جنسیتی بسیاری دارد و به تبع دلایل آن‌ها برای خیانت و یا امکان اقدام به خیانت در میان آن‌ها با هم متفاوت است. یکی از تحقیقاتی که در این رابطه انجام شد و در مجله خانواده و خیانت منتشر شد، نشان داد در حالی که ممکن است زنان بیشتر مرتکب خیانت احساسی شوند، مردان بیشتر مرتکب خیانت جسمی و فیزیکی می‌شوند.
از طرف دیگر مطالعه‌ای دیگر نشان داده است که تغییر و تحولاتی که در برخی ژن‌ها و هورمون‌ها که مربوط به احساسات، علاقه و وفاداری است بیشتر از مردان، زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین علت امکان خیانت فیزیکی ممکن است در زنان نیز وجود داشته باشد.
نتایج چندیدن تحقیق که در این زمینه انجام شد نشان داد که زنان بیشتر به علت حسادت و تلافی خیانت عاطفی همسرانشان دست به خیانت می‌زنند، در حالی که طیف علل خیانت مردان از زنان گسترده‌تر است و شامل مسائل مختلفی می‌شود. این تحقیق نشان داده است که مردان بیشتر به علت کاهش علاقه و روزمرگی در زندگی‌شان دست به خیانت می‌زنند.
بعد از مشاهده خیانت چه کنیم؟
برای برطرف کردن مشکل خیانت در زندگی دو طرف باید وارد عمل شوند و تلاش یکی از آن‌ها برای حل این مسئله نمی‌توان موثر باشد. فرد خیانت‌کننده باید به علت یا علل خیانت خود اشاره کند و فرد مقابل آن‌ها را بررسی کند.
 هدف از انجام این کار نباید مقصر اعلام کردن یکی از طرفین باشد بلکه باید علت خیانت در زندگی مشخص شود تا از تکرار اشتباهات جلوگیری شود. اگر دلایل خیانت منطقی و توجیه‌پذیر باشند، می‌توان با پشیمانی فرد خیانت‌کننده و چشم‌پوشی طرف دیگر مشکل را حل کرد.
اگر علل خیانت منطقی و توجیه‌پذیر نباشد باید منشاء این مشکل پیدا شود و امکان خیانت مجدد نیز بررسی شود و پس از آن راجع به ادامه آن زندگی و رابطه با مشاوری مشورت شود. خیانت مشکلی در زندگی زناشویی محسوب می‌شود که بعد از اتفاق افتادن آن، باید آن را بررسی کرد و فرار و طفره از این مشکل نمی‌تواند کمک‌کننده باشد.
در نتیجه با افزایش آگاهی باید زندگی زناشویی را بر پایه تعهد و وفاداری استوار کرد و امکان خیانت را به صفر رساند و قبل از ازدواج با توجه به الویت‌هایی معقول و مناسب و تلاش برای انتخابی درست وارد زندگی مشترک شد و طی زندگی مشترک نیز با توجه به علل خیانت و دوری از آن‌ها امکان آن را کاهش داد. در صورت بروز خیانت با بررسی علل و عواقب آن و با کمک اطرافیان و مشاور این مشکل را برطرف نمود و در صورت غیر ممکن و غیر تحمل بودن زندکی مشترک به عنوان آخرین راه در مورد ادامه زندگی مشترک تجدید نظر کرد.
منبع: Medical Daily
Medical News Today
Fox News
انتهای پیام/