thumb_shutterstock-indigestion-man
 از علائم سوء هاضمه چه میدانید این عارضه چه نشانه هایی دارد و چه روش های درمانی برای آن وجود دارد توصیه های متخصصین در این زمینه چیست؟

دکتر آگاه فوق تخصص بیماری‌های گوارشی گفت: به مجموعه علائمی که شامل درد و سنگینی سردل، تهوع و سایر نشانه‌های دستگاه گوارش فوقانی است سوء هاضمه گفته می‌شود.
وی در خصوص انواع سوء هاضمه بیان کرد:سوء هاضمه به طور کلی به چند گروه تقسیم می‌شود، دسته‌ی اول سوء هاضمه‌ای که با زخم‌های گوارشی همراه است که در این صورت در آندوسکوپی بیمار ممکن است زخم اثنی عشر وجود داشته باشد، دسته‌ی دیگر سوء هاضمه‌های بدون زخم است که در این حالت فرد از ناراحتی و درد رنج می‌برد.
آگاه در خصوص علائم سوء هاضمه اظهار داشت: از نظر علائم سوء هاضمه شبه زخم( همراه با زخم گوارشی) ، سوء هاضمه با اختلال حرکتی( سنگینی سر دل و نفخ) همراه است و سوء هاضمه با علائم غیر اختصاصی (مجموعه‌ای از علائم دیگر سوء هاضمه ها را دارد).
وی در خصوص روش‌های درمانی تصریح کرد: در مواردی که سوء هاضمه با زخم همراه است باید البته زخم زمینه درمان شود که برای این کار ممکن است داروهای ضد اسید تجویز شود و اگر معده‌ی فرد میکروب گرفته باشد آن میکروب را با روش‌های درمانی از بین برده می‌شود. به علاوه در مواردی که سوء هاضمه بدون زخم و آندوسکوپی فرد نرمال است بسته به نوع علائم فرد درمان‌های مختلفی تجویز می‌شود که می‌تواند شامل مصرف شربت معده، رانیتیدین و داروهای خانواده‌ی امپرازول باشد.
وی در خصوص رژیم غذایی و تاثیر آن بر سوء هاضمه عنوان کرد: رژیم غذایی نقش به سزایی در ایجاد سوء هاضمه دارد برای نمونه افرادی که دچار اختلال حرکتی می‌باشند غذاهای دیر هضم و چرب، نخود،‌لوبیا، بادمجان، علائم سوء هاضمه را در آنها تشدید می‌کند.به علاوه پرخوری به عنوان یکی از مهمترین دلایل در سوء هاضمه همیشه مطرح بوده است و بیماران که سوزش سردل دارند نباید پرخوری کنند.
آگاه خاطر نشان کرد: یکی از زمان هایی که سوء هاضمه شایع‌تر است عید و ایام تعطیل است. تندتندغذا خوردن و مصرف آجیل هم می‌تواند باعث سوء هاضمه شود اگر افراد آجیل را زیاد مصرف کنند چون فیبر زیادی دارد دیر هضم است و اختلالات گوارشی ایجاد می‌کنند، پس افراد در ایام نوروز نباید آجیل‌ها را به صورت افراطی مصرف کنند.
باشگاه خبرنگاران جوان