94800893-full

 روش MDT  در انگلستان برای درمان  زخم پای دیابتی ابداع گردید و نتایج بدست آمده از آن نشان می دهد که این  روش مقرون بصرفه است. زخم های پای دیابتی می تواند درافراد مبتلا به  دیابت نوع 1 و 2 بوجود آید ، بیش از ده درصد ازافراد دیابتی یک زخم را در پای خود در طول زندگی  تجربه می کنند.

 ماگوت یا لارو حشرات از گوشت مرده  و میکروبهای  کشته شده، تغذیه می کنند آنها همچنین منطقه ی زخم را از طریق آزاد کردن ترکیبات ضد میکروبی، ضد عفونی می کنند.

دانشمندان این لاروهای آزمایشگاهی استریل را که قرار است به مگس یا خرمگس سبز Lucilia secricata تبدیل شوند بروی زخمهای پای دیابتی قرار می دهند.

محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی و دانشگاه Masseyدر نیوزیلند به بررسی افزایش  سرعت فرآیند  درمان زخم های دیابتی با استفاده از لارو این  حشرات پرداختند. لاروهای مهندسی شده یا همان  کرم ها  شروع  به تولید و انتشار هورمون” فاکتور رشد انسانی”  می کنند که بطور فعال رشد سلولها را تحریک  کرده و سبب ترمیم زخم  و افزایش سرعت بهبودی می شود.

لارو حشرات سبز با دستکاری ژنتیکی هنگامیکه با رژیم غذایی فاقد تتراسایکلین پرورش یابند، تنها فاکتور رشد مشتق از پلاکت انسانی یا PDGF-BBرا تولید می کنند که منجر به  افزایش تولید  فاکتور رشد شده و پتانسیل استفاده ی بالینی را بدست می آورد.

نویسندگان مقاله می گویند: سیستم  ما به طور بالقوه، فاکتورهای رشد بالقوه  و پپتید های ضد میکروبی را به محیط زخم با هدف افزایش سرعت ترمیم زخم  تحویل  می دهد.  بهبود زخم به این شیوه مقرون به صرفه است. پرفسور Max Scott  استاد  حشره شناسی NCSUمی گوید: MDTمی تواند یک درمان مقرون به صرفه برای افراد مبتلا به  دیابت در کشورهایی با درآمد پایین باشد که به درمانهای گران قیمت دسترسی ندارند. نتایج این مطالعه  در مجله ی BMC Biotechnology  منتشر گردید.

منبع : diabetestma.org