108564

 میوه خشک چه فوایدی برای بدن ما دارد و چه ارزش غذایی دارد آیا با میوه تازه فرقی میکند یا بهتر است به جای آن از خود میوه استفاده کنیم می خواهیم تفاوت آن دو را با هم بدانیم

برخی خانواده‌ها در میهمانی‌های خود با میوه‌های خشک از میهمان خود به جای شیرینی و شکلات پذیرایی می‌کنند و معتقدند که این نوع خوراکی، ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد.

 اینکه این مساله تا چه حد می‌تواند صحت داشته باشد، موضوعی است که دکتر پیام فرح‌بخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه به آن اشاره می‌کند.

مصرف میوه تازه به خشک آن ارجح‌تر است

نکته مهمی که در مصرف میوه‌های خشک باید در نظر گرفت این است که در مقایسه با میوه‌های تازه (در مقیاس گرم) حاوی کالری بیشتری هستند. به عبارت ساده‌تر، کالری 100 گرم میوه خشک درمقایسه با 100 گرم میوه تازه بیشتر است. ضمن اینکه به دلیل فرایند صورت گرفته روی آن یعنی خشک کردن، مقداری از ویتامین‌های موجود در آن از بین می‌برود. درواقع میوه‌های خشک به نسبت واحد حجم، کالری بیشتری دارند و ارزش تغذیه‌ای آنها نیز کمتر است.

البته استفاده از این خوراکی‌ها در حد اعتدال نسبت به مصرف شیرینی‌های «تر» و شکلات‌ها ارجحیت دارد و بهتر است که این فرهنگ‌سازی‌ صورت بگیرد که با این خوراکی‌ها از میهمان خود پذیرایی کنیم. اما با این حال نباید در مصرف میوه‌های خشک هم زیاده‌روی شود چون می‌تواند روند پوسیدگی دندان را تسریع بخشد. درواقع کسانی که عادت به خوردن این تنقلات دارند اگر پس از مصرف میوه‌های خشک مسواک نزنند، به دلیل اینکه ذرات این میوه‌ها در بین دندان‌ها گیر می‌کند، روند پوسیدگی دندان را تشدید می‌کند. به علاوه، بیماران مبتلا به دیابت نیز نباید در مصرف میوه‌های خشک افراط کنند.

اما در مقایسه با میوه تازه، قطعا مصرف میوه‌های تازه نسبت به خشک ارجح‌تر است. ولی گاها دیده می‌شود برخی از افراد به دلیل اینکه در مهیمانی‌ها حوصله پوست گرفتن میوه را ندارند یا حتی به خاطر بزرگ‌ بودن اندازه میوه، از خیر خوردن آن می‌گذرند و سرگرم خوردن تنقلات دیگری چون شکلات و شیرینی یا همین میوه‌های خشک می‌شوند درحالی که توصیه می‌شود برای بهره‌مند شدن از ویتامین‌ها و املاح، میوه به صورت تازه مصرف شود.

سلامانه

 

ارسال شده در 16 فروردین 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مضرات مصرف چیپس
  • راهکارهای موثر برای سفید ترشدن دندان ها
  • خواص درمانی پلی فنل های چای سبز در بیماری پارکینسون
  • رسپی خوراک گوشت و نخود
  • مقصود از پس نگاره ها چیست
  • مرگبارترین عوارض بی خوابی
  • مشغله کاری زنان و سلامت آن ها
  • چطوری باید انواع گلودرد را شناسایی کرده و معالجه کنیم؟
  • حجم غذا مهم تر است یا ارزش غذایی آن ؟
  • روش های اورژانسی زمان آب خوردن تلفن همراه
  • 6 خواص درمانی از 6 میوه ی تابستانی
  • درد شکم و نفخ
  • درمان های سنتی برای شب ادراری اطفال
  • مواد مخدر گل در کمین دختران و زنان
  • ماساژ یخ و رهایی از سردرد
  • محبوبترین ها

  • افراد سرشناسی که قربانی اشتباهات پزشکی شدند
  • اطلاعات کامل درباره داوطلبی برای اهدای سلول بنیادی
  • تاثیر باور نکردنی پاركینسون روی یك زن:‌ ارضا شدن خود به خود!
  • میان وعده های برای رشد کودک
  • تک جنسی شدن دانشگاه ها از شایعه تا واقیعت؟!
  • اسامی فراورده های غیر مجاز اعلام شد
  • نکات مورد توجه در حمام کردن خانم ها
  • کشف فرمول کمپوت خرما در ایران
  • ونتیلاتورهای جدید Puritan Bennett را بشناسید
  • چاقی در کودکان زیر 8 سال دلیل بیماری است
  • افزایش طول عمر با 5 کلید طلایی
  • شمال شهر مریض شوید،جنوب شهر ویزیت
  • حس بویایی قوی مساوی با سلامتی
  • حواستان به نارسایی حاد کلیه و عوامل ابتلا به آن باشید
  • نگرانی های سه جانبه در مورد اکسی کدون
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است