مشکلات زود و راحت خوابیدن قرار گرفتن در معرض نور ساعت بیولوژیک بدن تنظیم ساعت بدن اختلال خواب

 مصرف غذاهای پرچرب چه نوع تاثیراتی روی سلامتی بدن ما میگذارد آیا می تواند ساعت درونی بدن ما را دچار اختلال کند می خواهیم پیامدهای پیروی از رژیم های غذایی پرچرب را روی بدن بدانیم

مطالعات جدید نشان می دهد رژیم غذایی پرچرب سبب التهاب شده و ساعت سلولی بدن را تغییر می دهد.

هریک از سلول های بدن دارای ساعت طبیعی هستند که زمان فرآیندهای سلولی مهم و ضروری برای عملکرد صحیح بدن را تنظیم می کنند. همچنین این ساعت طبیعی در واکنش های التهاب نیز موثر هستند. التهاب، یک واکنش طبیعی بدن است که در صورت جراحت یا آلودگی باکتریایی، ایجاد می شود.

به گزارش ساینس، استفاده از رژیم غذایی پرچرب ممکن است منجر به بروز التهاب مزمن شود و در نتیجه آن خطرات بزرگتری از جمله چاقی، دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و عروقی، سکته و آرتریت روماتوئید سلامت شخص را تهدید کند.

مصرف بیش از حد چربی، عملکرد ساعت طبیعی موجود در سلول های دفاعی را کند می کند و توانایی آن ها را در تعیین دقیق زمان کاهش می دهد.
برای بررسی بیشتر این موضوع، محققان نوعی اسید چرب اشباع شده موسوم به پالمیتات را با DHA که نوعی چربی اشباع نشده است، مقایسه کردند.
ساختار پالمیتات یک زنجیره اسید چرب طولانی است که از 16 اتم کربن تشکیل شده و به طور طبیعی در روغن پالم، روغن هسته خرما، کره، پنیر، شیر و گوشت وجود دارد.

در نتیجه این تحقیقات مشخص شد پالمیتات سلول های بدن را کند می کند و ساعت طبیعی برخی از آن ها را در منطقه زمانی متفاوتی قرار می دهد و بدین ترتیب، زمانبندی واکنش آن ها را نسبت به یک محرک برهم می زند.

حالتی را تصور کنید که ساعت دیواری، ساعت مچی، ساعت کامپیوتر و گوشی موبایل شما زمان های مختلفی را نشان دهند. در این حالت چطور می توان زمان درست را تشخیص داد؟ با وجودی که بدن انسان به عنوان یک ساختار واحد به سادگی می تواند از یک منطقه زمانی به منطقه زمانی دیگر برود، در صورتی برخی از سلول های بدن منطقه زمانی خود را تغییر دهند و برخی دیگر بدون تغییر بمانند، بدن دچار التهاب می شود.

این اختلال ممکن است منجر به انواعی از بیماری ها به ویژه اختلالات متابولیک شود. احتمال ابتلا به التهاب مزمن به نوع چربی های اشباع شده و زمان مصرف غذای هر شخص نیز وابسته است؛ ولی به طور کلی ساعت سلولی بدن را تغییر می دهد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه EBioMedicine منتشر شده است.

 ایرنا

ارسال شده در 22 فروردین 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ادراک رنگها و شخصیت افراد
  • مهمترین مواد طبیعی که پوست را پاکسازی می کنند
  • انواع انزوا طلبی کدامند؟
  • رعایت نکات مهم قبل از خواب
  • اسپانيا نخستين واكسن ضد كوكايين را آزمايش کرد
  • رسپی سالم: اسموتی میوه
  • سرفه های خطرناک و سرطان ریه
  • ونوسکوپ (Venoscope) چیست و چه کاربردی دارد
  • محبوبترین ها

  • متخصصان تومور 58 کیلویی را از شکم این مرد خارج کردند!
  • ضرورت کار تیمی پزشک و پرستار برای خدمت به بیماران
  • تولد نوزاد با معلولیت جسمی و ذهنی
  • عامل اضافه وزنتان پیدا شد
  • ترس از ریاضیات و ربط آن به DNA
  • هرگز این مواد غذایی را منجمد نکنید
  • زایده اخم بین دو ابرو و علت ان
  • قبل از 28 سالگی بچه دار شوید
  • رپورتاژ

  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    مزایای استفاده از هل
    لاغر شو

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است