مشاوره زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر کمالی
دکتر کمالی
پوست مو و زیبایی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت

 FeedingVegetarianVeganInfantsToddlers.jpg989+

 کودکان از چه مواد غذایی می تواند استفاده کنند و در این رده سنی مصرف چه خوراکی هایی برای آن ها مفید و موثر خواهد بود بهتر است لیستی از آن ها در آشپزخانه تان تهیه کنید

کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر اینکه از دادن مرکبات به نوزاد خودداری کنید، گفت: «اسید موجود در مرکبات موجب سوختگی پوست کشاله ران کودک شده و علاوه بر آن، سیستم گوارش وی نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.»

علی اکبر کمالی در خصوص محدودیت‌های غذایی در کودکان نوپا‎ اظهار داشت: «سیب زمینی طعم و مزه ملایمی دارد و بهترین خوراکی برای شروع غذا خوردن بچه است.» وی با بیان اینکه از سبزیجات نیز می‌توان در کنار پوره سیب زمینی برای کودکان استفاده نمود، گفت: «موز، سیب و یا گلابی له شده نیز دسر خوبی برای کودک هستند.»

کمالی با اشاره به اینکه مادر به تدریج می‌تواند گوشت، سبزیجات، ماهی و مرغ را نیز به صورت قطعات بسیار کوچک به پوره کودک اضافه کند، افزود: «در این زمان پاستا و برنج هم می‌توان به چرخه غذایی کودک اضافه کرد.» مصرف عسل تا یک سالگی ممنوع! وی ضمن تاکید بر اینکه تا یک سالگی به کودک عسل داده نشود، توصیه کرد: «شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شکلات، بادام زمینی، می‌گو، فلفل، ادویه جات، ترشی‌ها، نمک، نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌های صنعتی، کیوی، انواع توت‌ها، آلبالو، گیلاس، نخود، لپه، اسفناج و کلم از دیگر مواردی است که مادر باید دقت لازم را داشته باشد.» این کار‌شناس صنایع غذایی با بیان اینکه برای تنوع در پوره می‌توان از سیب زمینی، کدو حلوایی و هویج استفاده شود، ادامه داد: «مواد غذایی باید از نظر مقدار و نوع به تدریج، به غذای شیرخوار اضافه شوند. شروع غذا‌ها باید با غذاهای بسیار ساده و کم حجم باشد.»

مصرف نمک، شکر و چربی‌ها را در غذای کودکان محدود شود

وی ادامه داد: «به خاطر ناتوانی کودک در جویدن غذا‌ها بهتر است آن‌ها را کمی رقیق کنید. در واقع باید غذای کودک زیر یک سال نرم و سهل الهضم ، مغذی و مقوی باشد؛ یعنی انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌های ضروری را تأمین کند. مصرف نمک، شکر و چربی‌ها را در غذاهای کودکان بسیار محدود کنید.» کمالی با اشاره به اینکه عادات غذایی خیلی زود در کودکان شکل می‌گیرد، توصیه کرد: «بنابراین استفاده از غذاهای سالم و متنوع برای کودکان اهمیت زیادی دارد. غذاهایی که کودک می‌خورد، باید متناسب با وزن، سن و نیازهای فیزیکی‌اش باشد. برخی غذا‌ها، برای کودکان غذاهای سالمی نیستند و خوردن آن‌ها می‌تواند خطراتی به همراه داشته باشد. این غذا‌ها عبارتند از؛ عسل و شیره غلات، مرکبات، غذاهای سفت و سخت، نمک، شکر و ادویه جات، تخم مرغ، گوشت و تکه‌های درشت میوه جات و سبزیجات.» این کار‌شناس صنایع غذایی افزود: «عسل و شیره غلات حاوی بوتولینیوم کلستریدیوم است که می‌تواند در روده کوچک رشد کرده، تکثیر شده و به بوتولیسم (نوعی سم بسیار کشنده) تبدیل شوند.» وی با تاکید بر اینکه دادن عسل و شیره غلات به نوزادان اکیداً ممنوع است، افزود: «بعد از یک سالگی رشد معده و روده کودک افزایش یافته و کامل‌تر می‌شود و کم کم می‌تواند از عسل و شیره استفاده کند.» از دادن مرکبات به نوزاد خودداری کنید کمالی با تاکید بر اینکه از دادن مرکبات به نوزاد خودداری کنید عنوان داشت: اسید موجود در مرکبات موجب سوختگی پوست کشاله ران کودک (در قسمتی که پوشک او را می‌بندید.) شده و علاوه بر آن، روی سیستم گوارش او نیز تاثیر می‌گذارد. وی تاکید کرد: مرکبات مثل پرتقال، لیمو، لیموترش و گریپ فروت حتی نباید به شکل آب میوه نیز به کودک زیر یک سال داده شود. این کار‌شناس ضمن تاکید بر اینکه نوزاد تا شش ماهگی فقط باید شیر بخورد افزو: قبل از ۶ ماهگی دستگاه گوارش کودک هنوز رشد نکرده است و توانایی هضم غذاهای جامد و سفت را ندارد و این نوع غذا‌ها باعث بیماری‌اش می‌شود بنابراین با افزایش سن (حدود ۱۰-۱۲ ماهگی) کم کم دادن غذاهای سبک را می‌توان شروع کرد. عدم مصرف نمک، شکر و ادویه جات در غذای کودک کمالی اظهارنمود: از آنجا که نمک، شکر و ادویه جات باعث می‌شوند غذا‌ها طعم بهتری داشته باشند، اما نوزادان و کودکان به طعم طبیعی غذا‌ها نیاز دارند؛ پس اجازه دهید با طعم طبیعی آن‌ها آشنا شوند. وی ضمن تاکید بر عدم خوراندن تکه‌های درشت میوه و سبزیجات به کودک افزود: «این تکه‌های بزرگ ممکن است باعث خفگی شوند.» وی به خانواده‌ها توصیه کرد: «هنگام مصرف میوه پوست میوه‌ها را حتماً جدا کنید و هسته آن‌ها را در آورید. میوه‌هایی مثل انگور را به‌‌ همان اندازه طبیعیشان به کودک ندهید و آن‌ها را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنید.» این کار‌شناس همچنیین توصیه کرد: «به هنگام دادن گوشت به کودک بسیار دقت شود و هرگز به یک کودک هشت ماهه، هات داگ یا سوسیس و غذاهایی از این قبیل داده نشود. از مصرف تخم مرغ خام برای کودک بپرهیزید وی در ادامه افزود: «دادن تخم مرغ به کودک هشت ماهه هیچ ضرری ندارد و هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی‌کند. بنابراین توصیه می‌شود تخم مرغ کاملاً پخته باشد و هیچ قسمت خامی نداشته باشد؛ زیرا تخم مرغ نیم پز حاوی ارگانیسم‌هایی است که ایجاد عفونت می‌کند.» کمالی عنوان داشت: «مواد غذایی غیر لغزنده و خشک مثل گردو، ذرت و کشمش نیز به صورت عادی برای کودکان مناسب نیستند و شکل آسیاب شده آن‌ها باید مصرف شود.» این کار‌شناس صنایع غذایی بیان داشت: «در هشت ماهگی می‌توان پوره غذا‌ها را تهیه کرد و به کودک داد در این ماه‌ها او احتمالاً چند دندان کوچک دارد و می‌تواند از انگشتانش برای برداشتن غذا‌ها کمک بگیرید. اما نمی‌توان از غذاهایی که سایر افراد خانواده می‌خورند، به کودک داد.» کمالی در پایان موکدا تاکید کرد: «غذای کودک باید کاملاً پخته شود، از دادن آجیل‌ها و روغن‌های آجیل در این سن به کودک خودداری شود چرا که این مهم موجب خفگی وی می‌شود.»

سینانیوز

 

5 1000
ارسال شده در 25 فروردین 1395 توسط با موضوع سلامت کودک
[bws_google_captcha]

تایید کنید که ربات نیستید !!!

دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x