829479_678
خوردن چغاله بادام برای بانوان باردار مفید است یا خیر؟خانم های باردار باید در مصرف آن مراقب باشند تا دچار مشکل نشوند و حواسشان باشد در مصرف این نوبرانه بهاری زیاده روی نکنند

 فصل بهار با خودش میوه‌های نوبرانه می‌آورد. نوبرانه‌هایی که شکل اولیه و نرسیده میوه‌های دیگر هستند و در همان حالت نرسیده و کال خود خاطرخواهان زیادی دارند. تا جایی که باید قیمت‌های بالایی برای چشیدن طعم آنها پرداخت کرد. یکی از این نوبرانه‌ها که این روزها هم فراوان این طرف و آن طرف روی چرخ دستی‌ها و سینی‌های کوچک و بزرگ فروخته می‌شود، چغاله بادام است.

اما خوردن این نوبرانه‌ها خوب است یا خیر؟ اصلا این میوه‌ها خاصیت دارند یا فقط برای طعم و تردی‌شان این همه هواخواه دارند؟ این سوالات را با دکتر مهدیه عالی، کارشناس تغذیه مطرح می‌کنیم و او در پاسخ به ما می‌گوید: چغاله بادام، میوه کال و نارس بادام است که می‌توان گفت در این مورد یا به طور کلی در مورد میوه‌های نارس مواد مغذی کمتر از میوه‌های رسیده است و از نظر کلسیم، آهن و به طور کلی املاح معدنی در مقایسه با بادام در سطح پایین‌تری قرار دارد. بادام خواصی دارد که از بیماری‌ها و مشکلاتی مانند پوکی استخوان، افزایش کلسترول، کم‌خونی و چسبندگی روده‌ها جلوگیری می‌کند، اما این خواص در چغاله بادام وجود ندارد یا بسیار ضعیف است. بنابراین نمی‌تواند جایگزین بادام باشد.

عالی با بیان اینکه زیاده‌روی در مصرف این خوراکی خوشمزه می‌تواند برای معده و دستگاه گوارش مضر باشد، توضیح می‌دهد: چغاله بادام به علت اینکه یک میوه کال است بافت فیبر آن کامل نشده است و به همین دلیل هضم آن برای دستگاه گوارش دشوار است و می‌تواند باعث مشکلات سوءهاضمه مانند دل درد، دل‌پیچه و نفخ شود. علاوه بر این به دلیل وجود ترکیبات اسیدی در این میوه به بافت معده آسیب می‌رساند.

عالی در مورد مقدار و نحوه مصرف این میوه در این ایام اعتقاد دارد: برای کسانی که دستگاه گوارش بدن‌شان با این میوه سازگاری دارد و دچار مشکل نمی‌شود خوردن این نوبرانه به مقدار محدود ضرری ندارد. البته باید توجه داشت که این میزان بیشتر از یک پیاله کوچک در هفته نباشد و باید از مصرف روزانه و مداوم آن جلوگیری کرد چون در آن صورت گرفتار عواقب بعدی خواهید شد. نکته بعدی در مورد نحوه مصرف این میوه است که در این مورد باید به چند مورد توجه داشت. اول اینکه این میوه اصولا از دستفروشان خیابانی تهیه می‌شود و آنها هم برای تازه نگهداشتن آن، مدام در حال مرطوب کردن چغاله بادام هستند.

اما از آنجایی که ممکن است آب مورد استفاده آنها بهداشتی نباشد باید حتما آن را قبل از مصرف خوب شسته و ضدعفونی کنید. برخی دچار این اشتباه می‌شوند که به محض تهیه چغاله بادام اقدام به خوردن آن می‌کنند در صورتی که ممکن است آب مصرفی دستفروشان از جوی یا فاضلاب گرفته شده باشد و چون پوست این میوه نیز همراه با آن خورده می‌شود می‌تواند مشکلات جدی و مسمومیت ایجاد کند یا حتی باعث بیماری‌هایی مانند حصبه شود.

نکته دوم در مورد مصرف نمک همراه با این میوه است. بسیاری از افراد همراه با چغاله بادام نمک زیادی مصرف می‌کنند و طعم شور را با این میوه می‌پسندند که این مقدار زیاد نمک می‌تواند مشکلات سلامتی را برای افراد ایجاد کند. باید توجه داشت که در صورت مصرف چغاله بادام از نمک استفاده نشود یا مقدار آن محدود شود.

مهدیه عالی، کارشناس تغذیه در مورد مصرف چغاله بادام در خانم‌های باردار که اصطلاحا ویار چغاله بادام دارند، می‌گوید: به علت مشکلاتی گوارشی و احتمال نفخ و اسهال در اثر مصرف زیاد توصیه می‌شود خانم‌های باردار در صورت تمایل به استفاده از این میوه در مصرف آن محتاط باشند چون دچار شدن به اسهال و مشکلات دستگاه گوارشی در دوران بارداری بیش از هر زمانی خطرناک است. همین طور در مورد مصرف نمک نیز باید توجه داشته باشند که فشار خون خود را کنترل و از مصرف نمک زیاد بپرهیزند.

نی‌نی ‌سایت:

ارسال شده در 27 فروردین 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • مبارزه با کاهش فشار خون
  • معیارهای تشخیص افسردگی ماژور
  • اهمیت و ارزش انواع بازی های بچه گانه
  • دانستنی های مهم و جالب در رابطه با ویتامین k
  • موهای سر را چگونه به بهترین روش خشک کنیم
  • عفونی شدن مجاری ادراری در سنین پایین و این راهکارها
  • تسکین درد‌ و ورم معده با توصیه های بوعلی‌سینا!
  • سیمیت سوسیس و پنیر مخصوص ماه رمضان
  • بهترین تاثیرات آب بازی برای سنین پایین
  • بررسی عادات غذایی با ترویج رژیم غذایی سالم
  • آغاز دیرتر عادت ماهانه، عمر با برکت تر
  • درمان های مختلف با کفیر
  • ضرورت ملاقات با روانشناس پیش از جراحی زیبایی
  • افزایش زایمان طبیعی در ایران
  • طرز تهیه هینگل
  • محبوبترین ها

  • املت مغزدار
  • پیده مرغ در شکل پیراشکی
  • شیرینی اسپیرال دو رنگ به سبک ترکیه
  • آموزش مرغ سرخ شده تابه ای با سس
  • ساندویچ با پنیر موزارلا
  • کسانی که ناخنهای شکننده دارند به سراغ این کیک بروند
  • آشنایی با انواع پنیرهای مخصوص پخت و پز
  • پیش غذای ماهی با سیب زمینی
  • گراتن اسفناج با سس بشامل
  • پیراشکی بلغور
  • ماکارونی با کوفته و خامه
  • نوشیدنی کلم
  • دسر سوتلاج با توت سیاه
  • کاری مرغ چگونه تهیه می شود
  • مزه دار کردن غذا با سس جدیدی به نام سس پستو
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است