99889
ابتلا به بیماری پیسی مربوط به نوعی اختلال در کارکرد برخی از غدد در بدن است و می تواند با استرس و ژنتیک نیز شدت بیشتری پیدا کند برص نوعی بیماری خود ایمنی محسوب می شود که درمان قطعی برای آن پیدا نشده است

رئیس مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جزام، با اشاره به عوامل ابتلا به بیماری برص یا لک و پیس، گفت:‌ در 20 درصد از بیماران سابقه خانوادگی و ژنتیک سبب بروز این بیماری می‌شود.

علیرضا فیروز در حاشیه کنگره بین‌المللی پوست، مو و زیبایی در رابطه با بیماری لک و پیس یا برص، اظهار داشت:‌ این بیماری خود ایمنی بوده و حداکثر در 20 درصد بیماران سابقه خانوادگی و ژنتیک سبب بروز آن می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماری ویتیلیگو یا لک و پیس در کودکان شایع‌تر است، افزود:‌ همچنین این مشکل در هر نقطه از بدن ممکن است ایجاد شود که به دنبال آن بخشی از پوست روشن‌تر از سایر بخش‌ها خواهد شد.

رئیس مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جزام، ادامه داد: استرس و اختلالات تیروئید از عواملی محسوب شده که در شدت و شیوع این بیماری نقش دارد بنابر این افرادی که با این مشکل مواجه می‌شوند باید از نظر عملکرد غده تیروئید مورد بررسی قرار گیرند.

فیروز افزود:‌تشخیص این بیماری آسان است ولی درمان قطعی ندارد. البته هر چه قدر سریع‌تر جهت درمان اقدام شود،‌ می‌توان نسبت به کاهش و رفع این بیماری امیدوارتر بود.

وی بیان داشت:‌ برص از لحاظ سلامتی جسمانی مشکلی برای بیمار ایجاد نمی‌کند ولی به دلیل اینکه ظاهر فرد را تحت تأثیر قرار داده عملکرد شغلی و اجتماعی آن را با چالش مواجه می‌سازد لذا توصیه می‌شود بیماران برای درمان هر چه سریعتر اقدام کنند.
فارس