image_13950131624489
استفاده از مواد غذایی کنسرو شده تاثیرات نامطلوبی روی سلامتی ما میگذارد مواد نگهدارنده موجود در این قبیل غذاها سلامتی مان را تهدید می کنند

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: مواد غذایی کنسروی حتما باید قبل از مصرف به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود زیرا سم حاصل از باکتری موجود در این مواد، بسیار کشنده است.

دکتر محمدرضا ناظر گفت: «بوتولیسم» یک بیماری فلج کننده جدی است که توسط سم حاصل از باکتری «کلستریدیوم بوتولینوم» ایجاد می‌شود، این باکتری در مواد غذایی حتی در خوراکی‌های کنسروی که به اندازه کافی حرارت ندیده‌اند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: به طور کلی باکتری‌ها معمولاً در کنسروها زنده نمی‌مانند اما اسپور “کلستریدیوم بوتولینوم” می‌تواند در دماهای بسیار زیاد نیز مقاوم بماند؛ در واقع “اسپور” حالت غیرفعال باکتری است که مقاوم به حرارت است و در شرایطی می‌تواند فعال شده و تولید توکسین کند.

وی “توکسین کلستریدیوم بوتولینوم” را بسیار کشنده برشمرد و گفت: چند گرم از این توکسین می‌تواند جمعیت کثیری از مردم دنیا را از بین ببرد؛ اگر ماده غذایی کنسرو شده را حداقل به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانیم، توکسین خنثی می‌شود و باکتری که به حالت فعال باقی مانده نیز از بین می‌رود؛ اما نکته‌ای وجود دارد و آن این است که اگر بعد از مصرف مقداری از غذا باقی بماند، اسپورهایی که هنوز فعال نشده‌اند همچنان باقی می‌مانند و بعد از استفاده مجدد امکان تولید باکتری وجود دارد، بنابراین باید دوباره غذا پخته و حرارت داده شده تا توکسین احتمالی کشته شود.

این عضو بسیج جامعه پزشکی در پایان توصیه کرد: حتماً تمام غذاهای کنسرو شده حداقل به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود حتی اگر تحت بهترین استانداردهای جهانی تولید شده باشد.

سینا،

ارسال شده در 31 فروردین 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مقابله با کابوس و عوامل دیدن آن
  • ترک کف پا و توصیه های طب سنتی
  • معرفی علف هرز توق
  • سبزیجاتی که خیلی زود بزرگ می شوند
  • توصیه های متخصصین برای بارورشدن
  • هتل با پرسنلی از جنس ربات
  • برنامه ریزی موثر برای ترک سیگار
  • شیوع افسردگی لحظه ای در خانم ها
  • همه درمان ها و مشکلات التهابات پای نوزاد
  • مقابله با بدبینی و تاثیرات آن روی زوجین
  • سمت هوش شما کدام ور است؟
  • دانستنی هایی درمورد کمبود ویتامین و عوارض آن
  • آیا ترکیب چای با دارچین درست است؟
  • نکاتی آسان برای حفظ بهداشت مواد غذایی در تابستان
  • یک سوم اهالی کویینزلند به سرطان پوست مبتلا هستند!
  • محبوبترین ها

  • قبل از انجام برخی آزمایش ها بخوانید
  • فلفل برای بیماران با مشکلات عصبی و گوارشی ممنوع
  • چای سبز برای صبحانه بهتر است
  • مطالعه و درس خواندن بدون خستگی در ماه رمضان
  • چرا خانم ها نباید زیاد کار کنند
  • رونمایی از سینورا، پیشرفته ترین داروی ایران
  • افت روحیه خلاقانه با چاقی
  • اولین جراحی مجازی با عینک گوگل
  • بررسی سلامت برنج های وارداتی از کشور تایلند
  • حضور موجودات فرازمینی در مریخ
  • پیشگیری و درمان چاقی
  • کاناپه ای برای رفع افسردگی
  • مسمومیت مزمن با غذاهای کنسرو شده
  • بدست اوردن زیباترین اندام با خوابیدن!
  • مراقب این نوع مسمومیت باشید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است