stress7

بی خوابی یکی از پیامدهای ابتلا به اضطراب است که موجب بروز خستگی، ناامیدی و درماندگی می شود. از بین رفتن بی خوابی باعث بهبود سریع وضعیت روانی بیمار می شود. بی خوابی ناشی از اضطراب ساعت ها بیمار را بیدار نگاه می دارد. وی به موضوعات مختلفی فکر می کند گاهی به سقف خیره می شود یا مدت ها کتاب می خواند اما نمی تواند بخوابد.
روش های استاندارد تسهیل خواب در این شرایط مفید واقع نمی شوند و اغلب بیماران برای کنترل اضطراب شان مجبورند مثل روحی که شب ها پرسه می زند، پیاده روی کنند. بعضی از افراد به این دلیل که بی خوابی باعث می شود وقایع تلخی که شب ها اتفاق افتاده اند به خاطر بیاورند از بی خوابی هراسانند. دسته ای دیگر نگرانند که در طی روش هشیار نباشند. زنانی که قربانی آزار و اذیت جسمی شده اند افرادی که اموالشان سرقت گشته یا مورد هر نوع خشونتی واقع شده اند ممکن است هفته ها یا ماه ها پس از بروز واقعه نتوانند شب ها بخوابند. از دست دادن یک رابطه، موقعیت شغلی یا سلامتی نیز می تواند موجب بی خوابی شود. کابوس های ناشی از اضطراب هم مانع یک خواب آرام و راحت هستند. بسیار مهم مهم است که سایر دلایل بروز بی خوابی را نیز در نظر داشت از جمله:
افسردگی، شیدایی/ شیدایی خفیف و یا مصرف مواد. هراس در مورد وقایع زندگی موجب بی خوابی بعضی از بیماران می شود و همین بی خوابی سبب می شود که به پزشک مراجعه کنند و خواستار درمان های طبی شوند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد