يك پزشك متخصص داخلي گفت: استفاده از داروهاي گياهي به تنهايي در درمان بيماري ديابت موثر نيست.
دكتر كوروش فيروزه روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: بيماران ديابتي كه قند خون بالايي دارند مراقب باشند كه تنها مصرف داروهاي گياهي قند خون را كاهش نمي‌دهد.

وي معتقد است: بيماراني كه داراي قند خون بيش از ‪ ۲۵۰‬ميليگرم هستند نبايد به اميد اثربخشي داروهاي گياهي، انسولين را قطع كنند.

او ديابت را “قاتل ساكت” خواند و گفت: بيماراني كه براي رهايي از تزريق انسولين و مراقبتهاي پزشكي مستمر تنها به مصرف داروهاي گياهي روي آورده و درمان انسولين را خودسرانه قطع مي‌كنند، دچار عوارض خواهند شد.

وي با بيان اينكه اندازه و استمرار استفاده از دارو در ديابت مهم است گفت: درمان با داروي گياهي، معيار خاصي براي اندازه مصرف همانند انسولين ندارد.

او در عين حال مصرف داروهاي گياهي و قطع خودسرانه داروهاي تجويزي پزشك را بيشتر در بين بيماران داراي سن بالا معمول دانست.

وي ديابت را بيماري ناشي از بالا رفتن ميزان قند خون عنوان كرد و گفت:
از آنجا كه ديابت بيماري مزمن و پنهان است شناسايي و آغاز درمان آن براي كاهش عوارض ضرورت داد.

دكتر فيروزه ديابت را داراي سه نوع عنوان كرد و گفت: نوع اول آن وقتي بروز مي‌كند كه بدن قادر نيست انسولين كافي بسازد و بيشتر در بين كودكان و نوجوانان شيوع دارد.

وي اضافه كرد: در نوع دوم ديابت بدن قادر است تا حدي انسولين بسازد ولي انسولين نمي‌تواند كارش را به خوبي انجام دهد كه اين نوع ديابت بيشترين ميزان ابتلا را دارد.

او نوع سوم ديابت را نيز مربوط به دوران بارداري دانست.

وي عوارض اختصاصي ديابت را “افزايش ادرار و تشنگي” عوارض غيراختصاصي آن را “ضعف و بي‌حالي، بي‌اشتهايي و بعضا پراشتهايي و تاري ديد” و عوارض مزمن آن را منجر به كوري و از دست دادن كليه و اختلالات قلبي بيان كرد.

وي گفت: افراد بالاي ‪ ۴۰‬سال، وزن بالا، داراي سوابق خانوادگي بيماري ديابت، كساني كه در معرض استرسهاي اجتماعي، جسمي، عفونتهاي شديد و فشار خون قرار دارند، زناني كه در دوره حاملگي دچار ديابت شده و زناني‌كه سابقه تولد نوزاد بيش از ‪ ۴/۵‬كيلوگرم داشته‌اند، افراد در خطر ابتلا به ديابت هستند.

او همچنين بر مراقبت و تزريق مداوم انسولين توسط بيماران ديابتي كه قند خون بالاي ‪ ۲۵۰‬ميليگرم دارند تاكيد و بيان كرد: احتمال زخمهاي ديابتي و قطع عضو در صورت عدم درمان براي اين بيماران وجود دارد.

بر اساس آمار دانشكده علوم پزشكي خراسان شمالي ‪ ۲۱‬هزار و ‪ ۵۰۰‬نفر در اين استان ديابتي هستند كه ‪ ۳/۴‬درصد آنان از تزريق انسولين، ‪ ۷۲/۴‬درصد با داروي خوراكي و رژيم غذايي و ‪ ۱۵/۶‬درصد نيز از داروهاي گياهي براي درمان خود استفاده مي‌كنند.