+6+

سمنو چه ارزش غذایی دارد این غذای سنتی از قدیم الایام روی سفره های هفت سین بوده است ماده اصلی این غذا گندم است می خواهیم به ذکر خاصیت های مفید این غذا برای بدن بپردازیم

یک متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی گفت: سمنو به‌عنوان یک مادۀ ارگانیک که در تهیۀ آن از هیچ ماده افزودنی استفاده نمی‌شود, از بهترین و کاملترین شکل فرآوری گندم است.

محمد دریایی درباره سمنو اظهار داشت: سمنو به‌عنوان یک غذای ملی و نشانه‌ای کهن از فرهنگ غذایی سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی ایرانیان، عصارۀ تغلیظ‌شده جوانۀ گندم است به‌همراه آرد گندم که ریشۀ فرهنگی در شناخت ارزش فوق العادۀ جوانه‌ها از هزاران سال پیش در کشور ما دارد.

به‌گفته وی سمنو به‌عنوان یک مادۀ ارگانیک که در تهیۀ آن از هیچ ماده افزودنی استفاده نمی‌شود, بهترین و کامل‌ترین شکل فرآوری گندم است، با افزایش چندبرابری پروتئین، اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها، املاح و آنزیم‌های ضروری بدن در جوانۀ گندم به تقویت بدن کمک می‌کند.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی بیان داشت: در گندم (غلات) علاوه بر ترکیبات مهم و مغذی، موادی هم وجود دارند که سبب کاهش جذب عناصر ضروری بدن می‌شوند، یکی از این ترکیبات اسید فیتیک است که با جوانه زدن، مقدار آن کاهش چشمگیری داشته در نتیجه با مصرف سمنو دسترسی بدن به آهن، روی، مس و دیگر عناصر مغذی موجود در گندم افزایش می‌یابد.

دریایی ادامه داد: بر اثر جوانه زدن انرژی و کربوهیدرات گندم کاهش یافته و در عوض، پروتئین، اسیدهای آمینه، کلسیم، پتاسیم، سدیم، آهن، فسفر و ویتامین A، ویتامین‌های گروه B و ویتامین C آن بسیار افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: جوانه موجود در سمنو منبع غنی ویتامین‌های گروه B و ویتامین E است که در تولید مثل نقش مؤثری دارند و به‌علت دارا بودن خاصیت آنتی‌اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می‌شود.

این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی گفت: مصرف متعادل سمنو ضمن افزایش سلامتی با سیر نگه‌داشتن معده به‌مدت طولانی از اشتهای کاذب جلوگیری کرده و مانع از چاقی می‌شود.

دریایی خاطرنشان کرد: به سمنوی تهیه‌شده از جوانه، هیچ مادۀ شیرین کننده‌ای اضافه نمی‌شود بلکه شیرینی آن از نوع قندهای ساده و کاملاً طبیعی است که حاصل تبدیل پلی‌ساکاریدهای آرد گندم توسط آنزیم‌های مالت است.

 

 تسنیم

ارسال شده در 7 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • زمان مشخص برای منجمد کردن انواع مواد غذایی
  • تصاویر سلول شمار اتوماتیک
  • علت تاریکی کهکشان چیست؟
  • خطر مننژیت برای شیرخواران
  • ایمپلنت دندان
  • سریع ترین راه نجات مبتلایان به سکته مغزی
  • مواد غذایی موثر برای کنترل اشتها
  • اگر تصمیم به ازدواج دارید بخوانید
  • هولناک ترین دستهای دنیا
  • راهی موثر و عالی برای پرپشت شدن مو
  • طرز تهیه دو سینی صبحانه رژیمی متفاوت
  • برای زیاد شدن قطر بازو معرفی یک حرکت بسیار عالی
  • داشتن مدیریت بر خشونت ذاتی
  • پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی با نوشیدن چای
  • همه تاثیرات منفی تغییرات آب و هوایی
  • محبوبترین ها

  • تازه ترین راههای جالب و شنیدنی برای کنترل وزن
  • زمان و بهترین روش های کنترل بر آن
  • پیامدهای مضر پیش داوری در جامعه
  • با معلم و درس همگام باشید،از کلاس جلوتر باشید
  • افسردگی فصلی را از میان ببرید
  • محلول های ضدعفونی کننده خانگی بسازید
  • موارد مهم در رزومه
  • اهمیت محل خواب افراد شب کار
  • خواندن کتاب سبب افزایش طول عمر می شود
  • مناسب ترین وقت برای خوابیدن
  • مشکلات معده با آب نوشیدن میان غذا
  • اعتیاد به این ماده خوراکی پرطرفدار
  • شم بویایی زنانه بهتر است
  • نا کار بلد بودن ماموران علت به وجود آمدن آسیب های جبران ناپذیر در تصادفات جاده ای
  • ژاکت چند کاره
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است