واكسن “سياه سرخه” ثبت جهاني شده و اجازه صادرات اين واكسن به كشورهاي همسايه داده شده است.

دكتر استقامتي، معاون بيماري هاي واگير مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت به باشگاه خبرنگاران گفت: در ايران از توليد واكسن “سياه سرخه” استفاده مي شود كه تاكنون اين واكسن مورد قبول مراجع جهاني نبوده و اجازه صادرات آن را نداشتيم اما در ايران اين واكسن اثر بخش بوده كه به تازگي ثبت جهاني شده و اجازه صادرات آن به كشورهاي همسايه داده شده است.
وي افزود: تجربه نشان مي دهد، واكسن “سياه سرخه” بين 60 تا 70 درصد عليه اين يبماري ايمن بوده و با بالا رفتن سن كم و بعد از 10 تا 12 سال اثر آن از بين مي رود.
وي ادامه داد: اين بيماري تقريبا تا 90 درصد در بين اعضاي يك خانواده منتقل شده و افزايش آن در سال هاي اخير در ايران بوده كه به علت نبود آنتي بادي، اين بيماري در بالغان به خصوص نوزادان زير يك سال كه هنوز واكسن اين بيماري را دريافت نكرده اند، خطرناك است.
دكتر استقامتي بيان كرد: براي كنترل اين بيماري در ايران، با مشكل مواجه هستيم كه مهمترين آن تشخيص كلينيكال اين دارو است و براي كشت و تشخيص باكتري اين دارو به خصوص در استان هاي كشور با مشكل مواجه هستيم.
*در صورت تشخيص به موقع اين بيماري درمان آن امكان پذير است
همچنين معاون مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت در اين باره گفت: تب، گلو درد، كوفتگي، حملات سرفه، استفراغ، خس خس سينه، درد عضلاني و سيانوز از علائم اين بيماري حاد تنفسي بوده و در صورتي كه به موقع تشخيص داده شود و با استفاده از “ارتيرومايسين” و “آنتي بيوتيك” درمان شود، زمينه انتقال آن نيز از بين مي رود.
وي ادامه داد: هم اكنون سيستم مراقبت از اين بيماري در كشور ما قوي عمل نمي كند و بسياري از پزشكان كشورمان با توجه به واكسيناسيون كودكان عليه اين بيماري، در صورت مشاهده فردي با علائم “سياه سرخه” بيشتر مشكوك به “آلرژي” و يا “برونشيت” و يا ساير بيماري هاي تنفسي شده و كمتر به اين بيماري مشكوك مي شوند.
استقامتي تاكيد كرد: در كشور ما در سال 2002 ميلادي، 22 مورد از اين بيماري مشاهده شده كه در همان زمان بيش از دو هزار و 400 نفر مشكوك به آن در عراق و بيش از 1400 مورد در افغانستان گزارش شده بود و در سال گذشته حدود 158 نفر در كشورمان مشكوك به اين بيماري شناسايي شده كه باكتري اين بيماري فقط در يك نفر از آنها تائيد شده است.