54565

چه عوامل خوراکی می توانند در ایجاد نفخ در معده ما تاثیرگذار باشند چه نوع پرهیزات غذایی لازم است در پیش بگیریم تا به نفخ معده دچار نشویم

ادویه جات می توانند به افزایش آتش گوارش کمک کنند و زمانی که مرتب با غذا خورده شوند باعث کاهش نفخ و گاز معده نیز می شوند. به عنوان مثال، دانه های زیره، دانه های زنیان، زنجبیل خرد شده تازه و انقوزه ادویه جات گوارشی به حساب می آیند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، آیورودا یکی از جامع ترین سیستم های درمانی دنیا است. این علم هزاران سال پیش در هند توسعه پیدا کرد. در این سبک درمانی باور بر آن است که سلامت و شادابی نیازمند تعادل بین ذهن، بدن، و روح است.

در آیورودا، سطح گوارش به عنوان کلید سلامت در نظر گرفته می شود و داشتن نفخ و گاز معده به صورت مرتب نشان می دهد که این سیستم به مراقبت نیاز دارد. خوشبختانه موارد طبیعی زیادی وجود دارد که می توانید با آنها جلوی این مشکل آزار دهنده را بگیرید.
1- فقط غذاهای پخته میل کنید

در آیورودا سیستم گوارش را مانند آتش می دانند. مانند آتش واقعی وقتی آب سرد یا غذا داخل آن قرار می دهید، فکر می کنید چه اتفاقی میفتد؟ درست است، خاموش می شود.

وقتی غذا را می پزید در واقع قبل از رسیدن غذا به دهان آن را مقداری هضم کرده اید، این یعنی سیستم گوارش بدن دیگر نیازی به تلاش جهت شکستن غذای خام ندارد.
2- به غذای خود ادویه جات گوارشی اضافه کنید

ادویه جات می توانند به افزایش آتش گوارش کمک کنند و زمانی که مرتب با غذا خورده شوند باعث کاهش نفخ و گاز معده نیز می شوند. به عنوان مثال، دانه های زیره، دانه های زنیان، زنجبیل خرد شده تازه و انقوزه ادویه جات گوارشی به حساب می آیند.

اگر می خواهید با این ادویه جات آشپزی کنید، مقداری روغن گرم کنید، سپس یک دوم قاشق چای خوری زیره، زنیان، دانه های رازیانه، و مقدار اندکی انقوزه اضافه کنید. سپس می توانید قطعات زنجبیل را نیز به ماهی تابه اضافه کنید. حدود 30 دقیقه سرخشان کنید و سپس این ترکیب را به سبزیجات، گوشت یا لوبیا اضافه کنید.

اگر آشپزی نمی کنید، می توانید زیره، دانه زنیان، دانه رازیانه، و مقداری انقوزه را داخل مخلوط کن بریزید، تا از ترکیب آنها ادویه ای ضد نفخ همیشه دم دستتان باشد و در غذاها استفاده اش کنید.

نکته: اگر به تندی حساسیت دارید، از سوزش سر دل رنج می برید، و یا مشکل رفلاکس معده دارید، قبل از استفاده ی زنجبیل یا انقوزه حتما با پزشک مشورت کنید، چون این دو مورد تند هستند.
3- آرامتر بجوید

نحوه خوردن غذا به اندازه خود غذا مهم است. وقتی غذا را سریع می جوید، سیستم گوارشتان دچار مشکل می شود و در نتیجه دچار گاز و نفخ معده می شوید. وقتی با آرامش غذا را درست می جوید، هم بیشتر از غذا لذت خواهید برد و هم جلوی مشکلات دستگاه گوارش را گرفته اید.

بسیاری از افرادی که شروع به جویدن بیشتر غذا کرده اند و آن را بیش از 30 مرتبه جویده اند از نتیجه بدست آمده واقعا شگفت زده شدند. شاید رسیدن به این عدد و یا شمردن تعداد دفعات جویدن کار ساده ای نباشد، اما در نظر گرفتن همین ایده باعث می شود غذا را آرامتر بجوید. معمولا وقتی گرسنه هستیم و یا در حال غذا خوردن کار هم می کنیم تعداد دفعات جویدن و آرام غذا خوردن را از یاد می بریم.

بعد از غذا بلافاصله بلند نشوید و یا پشت میز کامپیوتر و در حال کار کردن غذا نخورید. در یک جای مناسب بنشینید که بتوانید تمام تمرکز را روی غذا خوردن بگذارید سپس وقتی غذا خوردنتان تمام شد 3 تا 4 دقیقه سر جای خود بمانید سپس حرکت کنید، همین کار ساده تاثیری فوق العاده دارد.
4- بعد از غذا دانه های رازیانه بجوید

اگر به رستوران های هندی رفته باشید مطمئنا متوجه ترکیب دانه های رازیانه و نبات که نزدیک در خروجی قرار داده شده است می شوید. برخی بر این باور هستند که دانه های رازیانه باعث تقویت سوخت و ساز و همچنین خنثی کردن گاز پس از غذا خوردن می شود.

وقتی بعد از غذا یک دوم قاشق چای خوری رازیانه با نبات را استفاده می کنید، در واقع منبعی کاملا طبیعی از خنثی کننده اسید را میل کرده اید. اگر با ترش کردن یا تندی مشکلی ندارید، می توانید یک دوم قاشق چای خوری زیره به همراه زنیان برای جلوگیری از نفخ استفاده کنید.

ارسال شده در 8 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع بیماری ها

پیشنهاد سردبیر

  • سلامت روحی افراد کهنسال
  • مقابله با موی زائد با این روش ها
  • منظور از پدیده پورکینجه چیست
  • خطرات تاثیر بازگشت مجدد وزن
  • نوشیدنیهای گرم بخورید تا بدنتان خنک شود
  • بررسی مزایا و معایب گوشت پرندگان مختلف
  • آموزش مفاهیم فلسفی به کودک
  • خطاهای دارویی مادران
  • خطر فعالیت های ورزشی در سالمندان
  • مقابله با انگل ها به کمک سبزیجات
  • مهمترین خواص عرق خارشتر برای لاغری
  • این 7 خوراکی چربی تان را میسوزاند
  • انتقال بیماری ها از راه عطسه و سرفه
  • عوامل ایجادکننده میل به سقط جنین
  • کیک خیس لیمویی با سس شکلاتی
  • محبوبترین ها

  • پاستای حلزونی
  • 5 دلیلی که نشان میدهد تخم مرغ لاغر کننده است
  • غذای سیر کننده- نخودفرنگی و سیب زمینی
  • کوفته در سیخ با نوعی نان خمیری
  • چیپس متفاوت و سالم برای خردسالان
  • شیرینی به شکل درخت کاج
  • بهترین روش طبخ از نظر پزشکان
  • با تغییر رژیم غذایی به سادگی آسم را درمان کنید
  • کیک انار و هویج
  • شیرینی پرتقالی به سبک ترکیه
  • سالاد لبو و گندم
  • رسپی مرغ با سیب زمینی و سس سفید
  • طرز تهیه ماهی قزل آلای افرا
  • سوپی زیبا و خوش قیافه برای کودکان
  • کیک پنیر لر
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است