583

آیا میدانستید نوزادانی که با روش سزارین زایمان می کنند بیشتر از دیگر نوزادن در معرض ابتلا به اوتیسم قرار دارند می خواهیم به اثرات منفی این نوع زایمان روی کودکان بیشتر بپردازیم

مشاور وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی گفت: میزان شیوع اختلال اوتیسم در کودکانی که به روش سزارین متولد می شوند؛20 درصد از نوزدانی که به روش زایمان طبیعی به دنیا می‌آیند، بیشتر است.

،محمدتقی جغتایی افزود: سزارین در بروز اختلال اوتیسم یا اختلال در نوزادان موثر است و میزان شیوع اختلال اوتیسم یا اختلال در خودماندگی در کودکانی که از طریق سزارین به دنیا می‌آیند، 20درصد بیشتر از نوزادانی است که با زایمان طبیعی متولد می‌شوند.
وی گفت: البته سزارین در برخی موارد که علل فیزیولوژیک و پزشکی دارد مانند کوچک بودن لگن مادر یا نچرخیدن سر نوزاد و .. باید انجام شود اما مورد آن زیاد نیست.
جغتایی افزود:‌ سزارین موجب افزایش استرس به مادر و نوزاد می شود و همین امر احتمال بروز بیماری اوتیسم را در بین نوزادانی که به این روش به دنیا می آیند، بیشتر می‌کند.

بیماری اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی است که فرد مبتلا در برقراری ارتباط با دیگران دچارمشکل می‌شود و به اشتباه تصورمی شود این افراد عقب مانده ذهنی هستند، در حالی که به گفته حسین نحوی نژاد، معاون سازمان بهزیستی بیش از 50 درصد این افراد از هوش طبیعی برخوردار هستند.

نحوی نژاد، پیش از این درگفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرده بود که تاکنون حدود 3 هزار فرد مبتلا به اوتیسم در کشورشناسایی شده‌اند و تحت مراقبت هستند اما با توجه به آمارهای جهانی تخمین زده می‌شود که حدود 10هزار فرد مبتلا به این اختلال در کشور باشند که اغلب آ‌نها ناشناخته مانده‌اند.
آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد، بیش از50‌درصد زایمان ها در ایران به روش سزارین انجام می‌شود و این میزان دربیمارستانهای خصوصی بالای 75 درصد است درحالی براساس استانداردهای جهانی میزان موارد سزارین در کشورها نباید از 15 درصد کل زایمان ها بیشتر باشد.
سالانه حدود یک میلیون و 500 هزار نفر در کشور متولد می‌شوند.
ا

ایرنا