Colon-Cleanse-and-healthy-diet

 هضم بهتر مواد غذایی چگونه صورت میپذیرد با چه روش های درمانی طبیعی می توانیم به بهبود عملکرد سیستم گوارشی خود کمک کنیم توصیه های موثری در این زمینه برایتان داریم

 رعایت نکات کوچک و ساده تفاوت های بزرگی را روی فرایند هضم مواد غذایی ایجاد کرده و به شما برای پیشگیری از عوارض ناشی از هضم بد مانند نفخ یا سوزش سر دل کمک می کند.

در اینجا چند راهکار و استراتژی موثر و البته آسان برای کمک به هضم بهتر مواد غذایی معرفی شده است:

مصرف غذاهای گیاهی حاوی فیبر: این غذاها علاوه بر این که به شما در کاهش وزن کمک می کنند، احساس پری ایجاد کرده و مانع زیاده خوری می شوند. سبزیجات، میوه ها، آجیل و دانه ها، غلات کامل، لوبیا و عدس سرشار از فیبر هستند. تنها نکته ای که باید رعایت کنید این است که مصرف آنها را به آرامی شروع کنید و همراه با آنها آب زیاد بنوشید. آب بهترین دوست فیبر است و مانع بروز دل درد و ایجاد نفخ می شود.

مصرف غذاهای آبدار: غذاهای مایع مانند سوپ می تواند به تسهیل فرایند هضم کمک کند. اگر مایل به مصرف این غذاها نیستید، می توانید چای گیاهی یا یک برش لیمو را همراه با غذا امتحان کنید و از مصرف کافئین نیز دوری کنید. مصرف نوشابه های گازدار نیز منجر به افزایش اسید معده و ایجاد سوزش سر دل می شود.

انتخاب مقادیر کمتر غذا: مقادیر کم غذایی در وعده های بیشتر را انتخاب کنید. غذا را به آرامی بجوید تا کار دستگاه گوارش تان برای هضم کمی آسانتر شود.

فعالیت بدنی: ورزش حاوی لیستی بلند بالا از منافع طولانی مدت است ضمن این که به فرایند هضم غذا نیز کمک می کند. فقط کافیست این نکته را رعایت کنید که ورزش در برخی افراد منجر به بروز سوء هاضمه می شود بنابراین زمان بندی انجام فعالیت بدنی را در نظر بگیرید و تمرینات خود را یا قبل از وعده های غذایی و یا یک ساعت بعد از غذا انجام دهید.

مصرف پروبیوتیک ها: پروبیوتیک ها یا باکتری های خوب در بسیاری از ماست ها و غذاهای تخمیری وجود دارند و به هضم غذا کمک می کنند. شما می توانید مکمل های پروبیوتیک را نیز به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

پرهیز از غذاهای چرب: این غذاها تمایل بیشتری برای باقی ماندن در دستگاه گوارش دارند و فرایند هضم را دشوار می کنند. در عوض مصرف گوشت بدون چربی و ماهی تاثیر کاملا معکوس بر فرایند هضم دارد.

توجه به انتخاب های غذایی: در برخی افراد غذاها تاثیرات مختلفی دارند و باعث سوزش سر دل و ناراحتی معده می شوند. بنابراین لیست این غذاها را هر کسی باید به یاد داشته باشد. برخی از افراد باید از مصرف غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، یا میوه های خانواده مرکبات اجتناب کنند. در برخی دیگر لزوم اجتناب از گندم، پیاز، محصولات لبنی و یا پنیر ضروری است. مواد غذایی تند نیز علت شایع سوزش سر دل هستند. سیگار نیز می تواند فرایند هضم را دچار اختلال کند.

اجتناب از استرس: استرس بر تمام بدن از جمله دستگاه گوارش تاثیر می گذارد. برای رهایی از این عارضه از مشاوره کمک بگیرید و یا در کلاس های مدیریت استرس شرکت کنید.

منبع:www.webmd.com

آوای سلامت