Deprived living conditions

زندگی در محرومیت ، تنگدستی و استرس مرتبط با آن می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. در مطالعه ای  که در سوئد بروی 60 هزار پناهنده انجام شد، دانشمندان دریافتند استرس، در آمد محدود و فرصت های شغلی کم می تواند ازعوامل موثر در ابتلا به  دیابت  نوع 2 باشد.

 نویسنده ی ارشد این مقاله  دکتر White  از دانشگاه  کالیفرنیا می گوید: اگر چه این افزای0ش خطر اندک است اما ما متوجه  شدیم که دارای اثر تجمعی در طول زمان می باشد، افزایش خطر بطور آنی اتفاق  نمی افتد، این موضوع با اثرات محله ی زندگی فرد بر سلامت و بویژه بیماریهای مزمن هم خوانی دارد.

 محققان اطلاعات 60 هزار پناهنده ی 25 تا 50 ساله را که در فاصله ی سالهای 1987 تا 1991 وارد کشور سوئد شده بودند، بررسی کردند. آنها درصد افرادی که در فاصله ی ژانویه 2002 تا دسامبر 2010 به دیابت مبتلا شده بودند را محاسبه نمودند. افرادیکه به دیابت نوع 1 مبتلا بودند و افرادیکه درطی 5 سال پس از ورود به سوئد، به دیابت  نوع 2  مبتلا شده بودند، از این مطالعه حذف شدند.

 از 28785 پناهنده که در محله هایی با محرومیت زیاد ساکن بودند، 7.4درصد به دیابت مبتلا شدند، در مناطق نسبتاً محروم، 7.2و برای افرادی که در محله هایی با محرومیت کم زندگی می کردند، 5.8  درصد بود.

 دکتر White  می گوید: نتایج مطالعه ی ما را می توان به دوره ی جدید مهاجرت بیش از حد به اروپا نیز تعمیم داد، به دلیل  شمار بالای  پناهندگان  به اروپا همراه با  نرخ بیکاری بالا و فضای سیاسی  واجتماعی کمتر مهاجر پذیر، محرومیت این افراد از شرایط زندگی مساعد، بیشتر خواهد شد و این موضوع  سلامت  آنها را به خطر می اندازد.

محققان معتقدند این آمار با تعدادی ازعوامل از جمله: افزایش قرار گرفتن در معرض استرس مزمن  زندگی درمناطقی با جرم  بالا و تفکیک شده، درآمد محدود و فرصت های شغلی که برتوانایی فرد درتهیه ی غذای سالم و پرداخت هزینه ها تأثیر می گذارد، فقدان دسترسی به مواد غذایی سالم درمحله هایی که این افراد زندگی  می کنند و کمبود مسیرهای پیاده روی، ارتباط دارد.

منبع : diabetestma.org