96595

 برخی مواد خراکی برای مبتلایان به آسم مفید و برخی دیگر مضر هستند بهتر است افراد مبتلا به پرهیزات غذایی در این زمینه دقت کنند تا بیماری شان شدت بیشتری پیدا نکند

 آنچه می خوریم می تواند روی آسم تاثیر بگذارد؟ با اینکه تحقیقات هنوز به نتیجه قطعی نرسیده اند اما نکاتی هست که واقعا تاثیر دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، برنامه غذایی وجود ندارد که آسم را درمان یا از بین ببرد، اما برخی کارها هست که انجام آنها کمکتان می کند، در ادامه غذاهایی را به شما معرفی می کنیم که با خوردن بعضی از آنها به ریه های خود کمک کرده اید و با نخوردن بعضی دیگر از بدتر شدن اوضاع جلوگیری می کنید.

سیب ( خوب )

اگر برای مصرف روزانه سیب به دلیل بیشتری احتیاج دارید باید بگویم این میوه برای ریه ها نیز مفید است. تحقیقات نشان داده افرادی که در هفته 2 تا 5 عدد سیب میل می کردند در مقایسه با کسانی که این کار را نمی کردند 32 درصد کمتر در خطر آسم قرار داشتند. محققان بر این باورند ترکیباتی در سیب که فلاونوئیدها نام دارند، ممکن است دلیل این تاثیر مثبت باشند. فلاونوئیدها در واقع می توانند راه های تنفسی را باز کنند.

طالبی ( خوب )

ویتامین C پتانسیل یک آنتی اکسیدان را دارد، که می تواند با از بین بردن رادیکال های آزاد آسیب به ریه را ترمیم کند. در یک تحقیق که روی کودکان پیش دبستانی ژاپنی انجام شد، محققان دریافتند آن دسته از کودکانی که بیشترین مقدار ویتامین C را دریافت می کردند، کمتر از دیگران در خطر ابتلا به آسم بودند.

ویتامین C را همچنین می توانید در بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر نیز پیدا کنید. از منابع غنی این میوه می توان مرکبات از جمله پرتقال و گریپ فروت را نام برد، همچنین کیوی، بروکلی، جوانه گندم، و گوجه فرنگی نیز از ویتامین C سرشاری برخوردار هستند.

هویج: ( خوب )

هویج معروف است به داشتن بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان دیگر. تحقیقات مقدماتی نشان داده بتا کاروتن در بدن تبدیل به ویتامین A می شود، و می تواند جلوی آسم ناشی از ورزش را بگیرد.

این رنگدانه های هویج نیز برای نگه داشتن چشم ها و سیستم ایمنی بدن در بهترین حالت خود ضروری هستند، و حتی می توانند به کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و آلزایمر نیز کمک کنند.

بتا کاروتن را تنها در هویج پیدا نمی کنید بلکه دیگر میوه و سبزیجات رنگی نیز حاوی آن هستند، از جمله زرد آلو، فلفل سبز و سیب زمینی شیرین.

قهوه ( خوب )

تقریبا هر هفته یک تیتر درباره چگونگی تاثیر قهوه ( چه خوب چه بد ) روی بدن می بینید. کافئین در رابطه با آسم نقش آدم خوبه را بازی می کند.

در یک بررسی که روی هفت تحقیق پیشین درباره کافئین قهوه انجام شده بود، محققان به این نتیجه رسیدند که کافئین موجود در قهوه می تواند به مدت بیش از 4 ساعت عملکرد مسیر های تنفسی را بهبود ببخشد. کافئین برونکودیلاتوری است که می تواند جریان هوا را بهبود ببخشد. چای را نیز می توان مانند قهوه دانست.

تخم مرغ ( بد )

واکنش های پوستی مانند کهیر از علائم شایع مصرف تخم مرغ است، و آسم را نیز می توان از جمله همین واکنش های منفی دانست.

آلرژی به تخم مرغ یکی از شایع ترین حساسیت ها در کودکان است و ممکن است با آنها رشد کند. اگر خودتان یا فرزندتان چنین حساسیتی دارید ( آلرژی را می توان با آزمایش پوست یا خون تایید کرد ) از مصرف تخم مرغ یا محصولات حاوی آن خودداری کنید، این یعنی برچسب محصولات را با دقت بخوانید.

تخم مرغ غذای مفیدی است اما اگر به آن حساسیت داشته باشید توصیه نمی شود.

دانه کتان ( خوب )

دانه کتان سرشار است از اسید چرب های امگا 3 و منیزیم. برخی تحقیقات نشان داده امگا 3 در سالمون و دیگر ماهی های چرب فراوان است، و تاثیر مثبتی روی آسم دارد، اما این تحقیقات هنوز در مرحله مقدماتی هستند.

منیزیم شاید دیگر ترکیب سودمند باشد چون باعث استراحت عضلات اطراف نایژه و مسیر های تنفسی می شود، پس آنها را باز نگه می دارد، انقباض نایژه در واقع همان عامل حمله آسمی است.

سیر ( خوب )

سیر حاوی ترکیبات ضد التهابی است. از قدیم تا کنون سیر را به عنوان دارویی برای تسکین انواع بیماری در نظر می گرفتند از بواسیر گرفته تا عفونت های ویروسی.

سیر حاوی آلیسین است، یک آنتی اکسیدان فوق العاده قدرتمند. تحقیقات نشان داده وقتی آلیسین وارد بدن می شود، اسیدی تولید می کند که رادیکال های آزاد را از بین می برد. آیا این خاصیت به التیام آسم کمک می کند؟ به احتمال زیاد.

شیر ( خوب و بد )

اطلاعات درباره اینکه آیا شیر و محصولات لبنی تاثیرشان روی آسم منفی است یا خیر کمی پیچیده است. برخی افراد نسبت به شیر آلرژی دارند، که باعث ایجاد خس خس، سرفه، و دیگر مشکلات تنفسی در آنها می شود.

از سوی دیگر شیر یکی از بهترین منابع ویتامین D است، که می توانم علائم آسم را بهبود ببخشد.

مشخص نیست تاثیر شیر و محصولات لبنی روی شما چگونه باشد، مهم این است که به آن آلرژی داشته باشید یا خیر.

بادام زمینی ( بد )

بادام زمینی می تواند باعث تحریک های کشنده آلژیک در برخی افراد شود و آسم آلرژیک در برخی دیگر شود. اما خاصیت مضر این آجیل شاید فرای این موارد باشد.

در یک آزمایش مشخص شد کودکان مبتلا به آسم، که به بادام زمینی هم آلرژی دارند، بیش از دیگر کودکان در خطر آسم قرار دارند، و حملات آسمی ممکن است آنها را راهی بیمارستان و استفاده از استروئیدها بکند.

بسیاری از کودکان آسمی با آلرژی به بادام زمینی معمولا به علف ها، چمن، گربه، گرد و غبار، و گرده درختان نیز آلرژی دارند. همه این موارد می توانند باعث تحریک حمله آسمی شوند.

نمک ( بد )

اطلاعات درباره تحریک کننده بودن نمک نیز جسته و گریخته است، اما با این حال باید نمک را نیز از جمله موارد مضر دانست.

از دلایل اصلی آسم التهاب و تنگی مسیر های تنفسی است، و نمک می تواند با حبس آب در بدن باعث ایجاد التهاب شود.

افرادی که نشانه های آسم را دارند باید نمک مصرفی خود را کاهش دهند.مزایای کاهش مصرف نمک تنها شامل نمک نمی شود. همچنین فراموش نکنید بیشترین مقدار نمک از غذاهای رستوران ها و غذاهای فرآوری شده وارد برنامه غذایی تان می شود، نه نمکدان آشپزخانه تان.

ارسال شده در 21 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • درباره هورمون استروژن بیشتر بدانیم
  • توصیه هایی برای مادران در مورد حساسیت در خردسالان
  • با تخم مرغ چگونه آکنه صورت را معالجه کنیم
  • کالری های موجود در روغن زیتون
  • همراه با اطفال در ایام تعطیلات
  • چه ملاکهایی برای انتخاب شدن به عنوان همسر نیاز داریم؟
  • اگر می خواهید در چند ماه به سرعت وزن اضافه کنید ، بخوانید
  • جراحی لیزر (جراحی عیوب انکساری) چیست؟
  • رابطه چاق شدن با کاهش رابطه جنسی
  • همه چیز در مورد حذف کردن وعده های غذایی
  • برطرف کردن هراس از حضور در مکان های شلوغ
  • فکت گرافی – سلام زالزالک
  • برای لاغری سریع مثل ژاپنی ها رژیم موز بگیرید
  • پاکسازی ریه در خانه
  • تازه ترین نتایج محققین درباره سکته از نوع مغزی
  • محبوبترین ها

  • بررسی آلوده ترین شهرها
  • نحوه کمک رسانی انجمن ققنوس به بیماران
  • تدریس رشته جدید در زمینه جراحی شکم مادر
  • تولد نوزادی با دو کله
  • زرده طلایی چشمتان را نگیرد
  • دوره مديريت بهداشت و درمان برای پزشکان و مدیران مراکز درمانی
  • خلاصی از شر صدای قار و قور شکم
  • لاغر شوید تا دچار سرطان سینه نشوید!
  • تاثیرات روحی ناشی از جویدن آدامس
  • تشدید و ایجاد زخم‌های گوارشی با غذای ترش مزه
  • چه زمانی علائم سوزش معده را باید جدی گرفت
  • افزایش نیاز جامعه جهانی به روانپزشکان
  • از خرید مرغ های سنگین خودداری کنید!
  • ماهی ثروتمند و غده درون سرش
  • 11 بیماری که جان 52 نفر را در کهگیلویه نجات دادند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است