دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
76575-300x200-Unhealthy_fast_food300
آیا میدانستید مصرف فست فود تاثیرات منفی زیادی روی ابتلای مصرف کنندگان به مشکلات کلیوی میگذارد بهترین روش های درمانی در این زمینه پرهیز از مصرف این قبیل مواد غذایی آماده است

مطالعات نشان می دهد مصرف مواد غذایی فاقد ارزش غذایی نظیر فست فودها علاوه بر بروز مشکلاتی نظیر چاقی، می توانند سبب بروز بیماری های کلیوی هم شوند.

مطالعه جدید محققان بریتانیایی نشان می دهد رژیم غذایی حاوی فست فودها می تواند به اندازه دیابت به کلیه ها آسیب برساند.

غالبا دیابت نوع۲ با چاقی مرتبط است و شمار افراد مبتلا به این بیماری در سطح دنیا به شکل هشداردهنده ای روبه افزایش است. در پی بروز دیابت نوع ۲، بدن قادر به تولید انسولین کافی نبوده و این موضوع منجر به تجمع گلوکز در بدن می شود. در نتیجه این عارضه اندام های مختلف بدن نسبت به این تغییر در بدن واکنش نشان داده که بیشترین تاثیر در کلیه ها مشاهده می شود و این موضوع می تواند خطر بروز امراض کلیوی دیابتی را در پی داشته باشد.

انتقال دهنده های گلوکز نقش مهمی در ابتلا به دیابت دارند و مشکلات همراه آنها می تواند مشکلات مهمی برای اندام های داخلی ایجاد کنند .این تیم پژوهشی در ادامه مطالعات خود با استفاده از مدل های آزمایش روی حیوانات به بررسی دیابت، چاقی و بروز مقاومت انسولین در بدن آنها پرداخته و تلاش کردند تا به چگونگی فرآیند مقاومت انسولینی در بدن و تجمع بیش از حد چربی و قند و تاثیرات آن بر کلیه ها پی ببرند.

محققان این مطالعه را بر روی موش ها انجام دادند؛ آنها موش ها را به دو دسته تقسیم کردند و به یک گروه از آنها به مدت هشت هفته یک رژیم غذایی فاقد ارزش غذایی نظیر پنیر چرب، شکلات، بیسکوئیت و شیرینی و به گروه دوم به مدت پنج هفته یک غذای ویژه پرچرب دادند.

پژوهشگران سپس تغییرات ناشی از این رژیم های غذایی بر سطح قند خون موش ها و نیز انتقال گلوکز در کلیه ها را بررسی کردند.
محققان دریافتند انواع مشخصی از گیرنده های گلوکز (GLUT و SGLT) و همچنین پروتئین های تنظیم کننده آنها در شمار زیادی از موش های مبتلا به دیابت نوع ۲ وجود داشت. اما رژیم غذایی پرچرب و رژیم فاقد ارزش غذایی هم موجب بروز افزایش مشابهی در این گروه از گیرنده ها شدند.

به گفته دکتر هاووی چیچگر، رژیم غذایی غربی بیش از بیش حاوی غذاهای فرآوری شده و چربی است و ارتباط کاملا اثبات شده ای بین مصرف بیش از اندازه این نوع غذاها و شیوع اخیر چاقی و دیابت نوع۲ وجود دارد.

وی در ادامه عنوان می کند یافته های مطالعه اخیرشان نشان می دهد که دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ هر دو موجب بروز تغییراتی در انتقال گلوکز در کلیه ها می شوند، اما رژیم غذایی فاقد ارزش غذایی یا رژیم غذایی پرچرب نیز دقیقا موجب تغییراتی مشابه با موارد مشاهده شده در دیابت نوع۲ می شود.

مهر،

5 1000
ارسال شده در 25 اردیبهشت 1395 توسط با موضوع بیماری ها
پيلتن شاپ
کلینیک صدف
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x