images
برخی بر این باورند که با بالارفتن سن آن ها حس بویایی و چشایی آن ها نیز از بین می رود و به مرور کاهش می یابد آی این گفته درست است؟

بویایی و چشایی؛ فکر می کنید کدام یک از این حواس تا پایان عمر برای ما باقی می مانند؟ به نظر شما در دوران کهن سالی کدام حس هم چنان قدرت خود را حفظ می کند؟

کمتر اتفاق می افتد که افراد در خصوص حواس پنج گانه خودشان فکر کنند، اینکه آیا هم چنان قدرت خود را دارند؟ آیا هم چنان می توان به آنها اتکا کرد؟ این موضوع در حالی است که این حواس پنج گانه هم زمان با افزایش سن ما قدرت خود را از دست می دهند. در این میان نکته جالب توجه آن است که حس چشایی تقریباًتا پایان عمر با افراد باقی می ماند. به همین علت کهن سالان هم قدرت تشخیص غذای شور از شیرین را دارا هستند.

در نقطه مقابل، بویایی حسی است که به مرور زمان و هر چه سن بالاتر می رود ضعیف و ضعیف تر می شود. بنا بر یافته های به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، اغلب افراد در شناسایی طعم غذاها نسبت به تشخیص بوی آنها عملکرد بهتری دارند. نکته قابل توجه این است که قابلیت بویایی افراد با افزایش سن کاهش چشم گیری پیدا می کند؛ البته کم شدن توان تشخیص بوهای مختلف تنها به خوراکی و غذا محدود نمی شود و زمانی شکل خطرناکی به خود می گیرد که میانسالان و کهن سالان متوجه بوی گاز یا حتی آتش نمی شوند.

اگرچه، دلیل اصلی چنین پدیده ای تا کنون مشخص نشده است ولی بدون شک دلایل متعدد فیزیکی و ذهنی دارد. مجموعه عواملی که قدرت فهم بو و رایحه های مختلف دنیا را از ما می گیرد و آسیب پذیری های ما در برابر بسیاری از خطرات را افزایش می دهد.

منبع healthfinder

شفقنا زندگی

5 1000
ارسال شده در 28 اردیبهشت 1395 توسط با موضوع گوش، حلق و بینی

پیشنهاد سردبیر

  • درمان تیرگی لب
  • برخی از ترفندهای آشپزهای حرفه ای
  • چهره خود را با این عادت ها زشت نکنید!
  • مامیران و این تاثیرات مفید
  • استرس قبل از رفتن پیش دندانپزشک
  • نشانه های مهم و خطرناک برای سلامت زنان
  • راه و رسم ورزش کردن در زمان بارداری
  • موزهای له شده و سیاه می توانند با سلول های سرطانی مقابله کنند
  • محبوبترین ها

  • شیر بادام پایین آوردنده طبیعی کلسترول خون
  • مراقب عنکبوت موز کشنده باشید
  • خیار خوردن و این فایده های بی نظیر
  • بخوانید اطلاعاتی را در رابطه با گیاه هل
  • احساس آرامش با استفاده از اسانس پرتقال
  • خوردن چه مقدار سبزی برای پیشگیری از بیماری لازم است
  • مراقبت از سبزیجات به صورت فریز شده
  • سوسنبر و خواص باورنکردی آن
  • رپورتاژ

  • کلینیک شنوایی افشین قرایی
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • پوستی به لطافت و درخشندگی ابریشم
  • خدمات جراحی لیزر و عروق دکتر محمدی توفیق
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما