مسمومیت عطر ‌ادکلن‌ها سلامت و طول عمر بدن حس بویایی بویایی و چشایی بوهای طبیعی بوهای صنعتی افزایش خونریزی در بانوان
برخی بر این باورند که با بالارفتن سن آن ها حس بویایی و چشایی آن ها نیز از بین می رود و به مرور کاهش می یابد آی این گفته درست است؟

بویایی و چشایی؛ فکر می کنید کدام یک از این حواس تا پایان عمر برای ما باقی می مانند؟ به نظر شما در دوران کهن سالی کدام حس هم چنان قدرت خود را حفظ می کند؟

کمتر اتفاق می افتد که افراد در خصوص حواس پنج گانه خودشان فکر کنند، اینکه آیا هم چنان قدرت خود را دارند؟ آیا هم چنان می توان به آنها اتکا کرد؟ این موضوع در حالی است که این حواس پنج گانه هم زمان با افزایش سن ما قدرت خود را از دست می دهند. در این میان نکته جالب توجه آن است که حس چشایی تقریباًتا پایان عمر با افراد باقی می ماند. به همین علت کهن سالان هم قدرت تشخیص غذای شور از شیرین را دارا هستند.

در نقطه مقابل، بویایی حسی است که به مرور زمان و هر چه سن بالاتر می رود ضعیف و ضعیف تر می شود. بنا بر یافته های به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، اغلب افراد در شناسایی طعم غذاها نسبت به تشخیص بوی آنها عملکرد بهتری دارند. نکته قابل توجه این است که قابلیت بویایی افراد با افزایش سن کاهش چشم گیری پیدا می کند؛ البته کم شدن توان تشخیص بوهای مختلف تنها به خوراکی و غذا محدود نمی شود و زمانی شکل خطرناکی به خود می گیرد که میانسالان و کهن سالان متوجه بوی گاز یا حتی آتش نمی شوند.

اگرچه، دلیل اصلی چنین پدیده ای تا کنون مشخص نشده است ولی بدون شک دلایل متعدد فیزیکی و ذهنی دارد. مجموعه عواملی که قدرت فهم بو و رایحه های مختلف دنیا را از ما می گیرد و آسیب پذیری های ما در برابر بسیاری از خطرات را افزایش می دهد.

منبع healthfinder

شفقنا زندگی

ارسال شده در 28 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع گوش، حلق و بینی

پیشنهاد سردبیر

  • ممنوعیت های دوران نامزدی
  • ارتباط زود جوش بودن و طول عمر
  • از نگاه گوستاو بادل سبزیجات و مواد غذایی گیاهی چقدر برای بدنساز مهم است؟
  • شناخت بهتر از طرف مقابل برای ازدواج
  • فواید مصرف ماهی برای درمان نازایی مردان
  • افسردگی و MS، عارضه های کمبود ویتامین D
  • چربی سوز بودن داروهای پر کاری مثانه
  • وضع نابسامان پسماندهای بیمارستانی در ایران
  • بدخواهان سلامت دهانی خردسالان
  • بي تاثير بودن طب سوزني در آرتروز زانو
  • سکته مغزی را با مصرف داروی درمان روماتیسم کاهش دهید
  • خواص دارویی گیاه انزروت
  • 5 غذای سالم که حتما باید در رژیم غذایی کودکان باشد
  • جایگاه مغز در روانشناسی
  • برای تنظیم قندخون پروبیوتیک با آگاوه بنوشید
  • محبوبترین ها

  • پژوهشگران دانشگاه بریستول در پی شیوه جدید برای درمان دیابت
  • مراقبت های خوراکی لازم برای انواع دیابت
  • تکنولوژی جدید آزمایش قندخون اختراع شد
  • مراقبت در برابر دیابت با متفورمین
  • خطر ابتلا به دیابت با کارهای شیفتی افزایش میابد
  • چرا افراد دیابتی باید هر سال پاهایشان را معاینه کنند
  • رژیم فورمولا دایت کم انرژی و دیابت نوع 2
  • کنترل قند خون با این آبمیوه
  • رایج ترین پرسش ها در مورد دیابت نوع 2 (قسمت اول)
  • سرکه سیب جهت تنظیم قند خون
  • افت ناگهانی قند خون در بیماران دیابتی
  • درباره علت مقاومت به انسولین یافته های جدید کشف شد
  • دیابت با حافظه چه میکند؟
  • مواد شیرین بدست آمده از گیاه تکیلا برای اشخاص دیابتی
  • انسولین درمانی با کمک ورزش
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است